تقویت تولید؛ ثمره بنگاه‌سازی - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 108607
  پرینتخانه » اسلایدر, اقتصادی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 25 آذر 1403 - 22:48 |
پیرامون ضرورت جلوگیری از بنگاه‌داری بانک‌ها مطرح شد:

تقویت تولید؛ ثمره بنگاه‌سازی

مورخ ۲۷ آبان ماه ۱۴۰۳، وزیر اقتصاد و دارایی در همایش تأمین مالی تولید، از بنگاه‌داری به بنگاه‌سازی تأکید کرد که امسال آخرین سال بنگاه‌داری بانک‌ها خواهد بود و در سال آینده از بانک‌ها خواسته‌شده تا به‌طور کامل از بنگاه‌داری خارج شوند. وزیر اقتصاد و دارایی همچنین در سخنان خود تأکید کرد که نباید تنها به منابع نفتی برای رشد اقتصادی وابسته بود.
تقویت تولید؛ ثمره بنگاه‌سازی

مورخ ۲۷ آبان ماه ۱۴۰۳، وزیر اقتصاد و دارایی در همایش تأمین مالی تولید، از بنگاه‌داری به بنگاه‌سازی تأکید کرد که امسال آخرین سال بنگاه‌داری بانک‌ها خواهد بود و در سال آینده از بانک‌ها خواسته‌شده تا به‌طور کامل از بنگاه‌داری خارج شوند. وزیر اقتصاد و دارایی همچنین در سخنان خود تأکید کرد که نباید تنها به منابع نفتی برای رشد اقتصادی وابسته بود. علی‌رغم مشکلات موجود در بخش تولید و اقتصاد کشور، از‌جمله تورم بالا و بی‌ثباتی اقتصادی، برای تحقق رشد اقتصادی پایدار، باید به اصلاحات اساسی در سیاست‌های اقتصادی و ساختارهای مالی بپردازیم. 
در این همایش همچنین محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی بر تأمین مالی نامتوازن در کشور، لزوم خروج از بانک‌محوری و تأمین مالی غیرتورمی تأکید کرد و اصلاح نسبت کفایت سرمایه را برای رشد اقتصادی ضروری دانست و از انحلال دو بانک در صورت نرسیدن به استانداردهای لازم خبر داد. باور کارشناسان و فعالان حوزه اقتصادی این است که فرآیند اصلاح بانک‌های ناسالم، لزوم تنوع‌بخشی به ابزارهای تأمین مالی و به ایستگاه پایانی رسیدن بنگاه‌داری بانک‌ها یک ضرورت بسیار مهم اقتصادی است و می‌تواند آثار تورمی را کاهش دهد چراکه اگر بانک‌ها از بنگاه‌داری خارج شوند، کفایت سرمایه داشته باشند و سرمایه‌هایشان را از سرمایه‌های راکد به سرمایه مولد تبدیل کنند، به‌طور طبیعی مشکلات نا ترازی بانک‌ها نیز حل خواهد شد. دراین‌باره جعفر قادری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز بیان داشته است که تمام بانک‌ها از نظر قانونی ملزم به فروش بنگاه‌هایشان هستند و اگر به این موضوع تن ندهند این امر باید از طریق ساختاری که زیرمجموعه بانک مرکزی است صورت پذیرد.‌ او همچنین بیان داشته است: به نظر می‌رسد بر اساس قانون این موضوع پیش‌بینی‌شده است که اگر بانک‌ها اقدام به فروش بنگاه‌های بانکی نکنند این امر در اختیار یک ساختار زیرمجموعه بانک مرکزی قرار می‌گیرد تا این مولدسازی‌ها را انجام دهد. قادری همچنین با تأکید بر اینکه با فروش بنگاه‌های بانکی، نا ترازی بانک‌ها نیز حل خواهد شد، عنوان کرد: وقتی نا ترازی بانک‌ها در کشور حل شود به دنبال آن قدرت ارائه تسهیلات بانک‌ها، سرعت دریافت تسهیلات از سوی مردم و همچنین تأمین مالی بانک‌ها نیز تقویت خواهد شد و مردم نیز به راحتی تسهیلات بانکی را دریافت خواهند کرد. در بررسی بیشتر این موضوع و لزوم جلوگیری از بنگاه‌داری بانک‌ها به گفت‌و‌گو با بهروز محبی نجم‌آبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی پرداختیم که در ادامه می‌خوانید. 

بهروز محبی نجم‌آبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:
بانک‌ها به‌جای بنگاه‌داری پشتیبان خدمات و تولید باشند

بهروز محبی نجم‌آبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار «رسالت» به تشریح اثرات جلوگیری از بنگاه‌داری بانک‌ها پرداخت و با تأکید بر لزوم سوق دادن بانک‌ها به سمت بنگاه‌سازی بیان کرد: به‌طور کل فلسفه وجودی بانک‌ها این است که در حوزه مالی فعالیت بدارند و بتوانند اقتصاد کشور را از مسیر حمایت و رونق تولید تقویت کنند. به‌بیان‌دیگر بانک‌ها می‌بایست مسائل پولی و مالی کشور را با مدیریت بانک مرکزی ساماندهی کنند. 
وی بابیان اینکه متأسفانه از سالیان گذشته تا به امروز همواره شاهد ساختمان‌های سر به فلک برافراشته بانک‌ها هستیم، افزود: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به اقدام خلاف یک بانک در بنگاه‌داری اشاره داشتند و فرمودند که یک وقتی در تهران از جایی عبور می‌کردم، دیواری طولانی بود که هرچی می‌رفتیم ادامه داشت! پرسیدم این تشکیلات عظیم برای کیست؟ گفتند مال فلان بانک است. رهبر معظم انقلاب در این راستا همچنین فرمودند که  جلوی بنگاه‌داری بانک‌ها را بگیرید. بانک برای بنگاه‌داری نیست.محبی با اشاره به قانون مصوب مجلس یازدهم برای جلوگیری از بنگاه‌داری بانک‌ها تصریح کرد: بر مبنای تأکیدات مقام معظم رهبری، مجلس یازدهم در جریان قانون بانک مرکزی تأکید و مصوب کرد تا بنگاه‌‌داری از حوزه بانک‌ها حذف گردد. به طورحتم اینکه بانک‌ها به عنوان یک مؤسسه و بخش مالی، شرکت تأسیس کنند و از محل اعتبارات بانک به شرکت وام اختصاص دهند، صحیح نیست و خلاف قانون است. در چنین شرایطی بخش خصوصی چطور می‌تواند ایفای نقش کند و رقیب شرکتی شود که با یک عقبه مالی قدرتمند در میدان است و یکه‌تازی می‌کند؟ 
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: بنگاه‌داری بانک‌ها امری نادرست و نامتعارف است و به طورحتم نتیجه‌ای‌ جز اختلاف طبقاتی گسترده و ضریب جینی بالا به همراه نخواهد داشت. 
او با اشاره به سوق دادن بانک‌ها به سمت بنگاه‌سازی متذکر شد: بانک‌‌ها باید    ابزاری برای دفاع از بخش خصوصی باشند و بانک‌های دولتی نیز می‌بایست همواره درصدد کسب رضایت مردم باشند. 
وی در پایان این گفت‌و‌گو ضمن بیان اینکه امیدواریم بانک‌ها پشتیبان خدمات و تولید باشند، همچنین ادامه داد: قانون مبارزه با بنگاه‌داری بانک‌ها بر اساس مصوبه مجلس یازدهم می‌‌بایست به قوت عملیاتی شود تا حضور حمایتی بانک‌ها تقویت گردد و بنگاه‌داری از بین برود.

|
برچسب ها
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای تقویت تولید؛ ثمره بنگاه‌سازی بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.