تقویت اقتصاد کشور از طریق دانش بنیانها میسر و شدنی است
گروه اقتصادی
پرویز جاوید، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» و در تشریح تقویت اقتصاد کشور از مسیر دانش بنیانها اظهار داشت: تحقق اقتصاد مقاومتی از مسیر اقتصاد و تولید دانشبنیان نیازمند احتیاط و کسب مولفههای لازم است. به طورحتم قرارگیری در هریک از مسیرهای اقتصادی چنانچه بدون فراهمسازی زیرساختها و مولفههای لازم باشد، با مشکل روبه رو خواهد شد. وی افزود: درحال حاضر شرکتهای فعال در زمینه دانشبنیان نوپا و خروجی نهایی برایشان دیده نشده بنابراین ضرورت دارد در وهله نخست درصدد خروجی نهایی این دسته از شرکتها باشیم و سپس در مسیر اقتصاد مقاومتی قرار بگیریم. جاوید تصریح کرد: از میان شرکتهای دانش بنیان فعال، تنها ۳ الی ۴ درصد خروجی نهاییشان ثبت شده و مسیر کم خطری برای ورود و کسب رونق اقتصادی دارند. بنابراین ضرورت دارد نسبت به یکایک این شرکتها شناخت داشت و پس از پیمودن دوران تحقیقاتیشان وارد مسیر نوینی از تولید و تقویت اقتصادی شد. کارشناس مسائل اقتصادی همچنین خاطرنشان کرد: هنگامی که یک حوزه در مرحله تحقیقات باشد، نمیتوان از آن به عنوان مولفه اساسی و کمککننده یاد کرد. چرا که مسیر نهاییاش مبرهن نیست و نمیتوان خروجی آن را خوب یا بد پیشبینی کرد.
جاوید ادامه داد: ضرورت دارد که در ابتدای امر به کمک شرکتهای دانشبنیان آمد و از منابع موردنظر برای اتمام پروسه تحقیقاتی این شرکتها استفاده کرد. این کمک میبایست شفاف و برای سایر نهادها و مردم قابل رویت باشد.
او در پایان این گفتوگو خاطرنشان کرد: پس از ثبت و اتمام دوره تحقیقاتی شرکتهای دانشبنیان میتوان از آنها در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی بهره گرفت. به طورحتم این سرمایهگذاری و تحقق مسیری نو در زمینه اقتصاد به سادگی و در بازه زمانی کوتاه قابل رویت نخواهد بود. بنابراین نمیتوان انتظار داشت که در سال ۱۴۰۱ به کمک شرکتهای دانشبنیان شتافت و بلافاصله تحقق اقتصاد مقاومتی را رقم زد. اقتصاد مقاومتی نیازمند زمان، صبر، خروج شرکتهای دانشبنیان از مرحله تحقیقاتی و به همراه داشتن GDP لازم برای کشور است.
پرویز جاوید
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.