تقلای بایدن و نتانیاهو برای فرار از شکست - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 94421
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 30 آبان 1402 - 6:30 |
افشای طرح جدید آمریکا برای کوچ اجباری مردم غزه؛

تقلای بایدن و نتانیاهو برای فرار از شکست

در سایه مخالفت شدید قاهره برای اسکان آوارگان غزه در صحرای سینا، آمریکا در تلاش است با استفاده از سیاست زمین سوخته، کشورهای عربی را به پذیرش حدود نیمی از ساکنان غزه در خاک خود به‌عنوان نیروی کار یا شهروند متقاعد کند.
تقلای بایدن و نتانیاهو برای فرار از شکست

در سایه مخالفت شدید قاهره برای اسکان آوارگان غزه در صحرای سینا، آمریکا در تلاش است با استفاده از سیاست زمین سوخته، کشورهای عربی را به پذیرش حدود نیمی از ساکنان غزه در خاک خود به‌عنوان نیروی کار یا شهروند متقاعد کند.يك منبع  آگاه مصری و دیپلمات‌های غربی در قاهره، جزئیات جدیدی در خصوص طرح آمریکایی – اسرائیلی «کوچ اجباری ساکنان نوار غزه» فاش کردند. طرحی که ایالات‌متحده آمریکا تلاش دارد در میان کشورهای عربی ترویج دهد و آن‌ها را به مشارکت فعال در آن ترغیب کند، تا پوششی عربی برای تغییر بافت جمعیتی در نوارغزه، که دارای جمعیتی حدود ۲/۳ میلیون نفر است، بیابد. 

 مقاومت غزه، نقشه کوچ اجباری مردم غزه را نقش بر آب کرد
یک منبع آگاه مصری به روزنامه العربی الجدید، گفت: پایداری مقاومت در نوار غزه کمک زیادی به اصلاحات مکرر طرح‌های غرب و آمریکا در رابطه با نوار غزه و آینده آن کرد. زیرا تصور اولیه‌ای که تل‌آویو قبل از شروع تجاوز به دولت آمریکا و برخی حامیان غربی ارائه کرده بود، شامل برآوردهای میدانی از قدرت مقاومت و جنبش حماس بود که بسیار  کمتر از توانمندی واقعی آن برای مقابله با اشغالگران بود، امری که موجب ایجاد سردرگمی گسترده در برنامه‌های دولت آمریکا شد.به گفته این منبع، تل‌آویو در آغاز تجاوز، چشم‌اندازی را به دولت آمریکا ارائه کرد که حاکی از، نابودی بخش عمده‌ای از توانمندی‌های مقاومت حداکثر ظرف دو هفته بود که طی آن حجم عظیم،گسترده و بی‌سابقه‌ای از آتش را علیه مقاومت و مردم غزه استفاده کرد. این سناریو باهدف جلب حمایت آمریکا در قبال فشارهایی که در خصوص شدت بمباران‌ها و حملات اسرائیل وجود داشت، طرح‌شده بود. 

 اشتیاق هیئت‌های اروپایی و بین‌المللی برای بازدید از صحرای سینا 
این منبع تأکید کرد: «تا به این لحظه، هیئت‌های اروپایی و بین‌المللی اشتیاق زیادی برای رفتن به شمال سینا در مصر نشان می‌دهند. طرح اسکان مجدد یا انتقال موقت تعدادی از ساکنان نوار غزه به سینا ، به‌رغم مخالفت صریح قاهره، همچنان از سوی برخی محافل غربی در حال پیگیری است. حتی برخی از هیئت‌های اروپایی حاضر در شمال سینا در حال جمع‌آوری اطلاعات دقیق درباره وضعیت منطقه ازنظر جمعیت، وسعت مناطق خالی از سکنه و به‌طورکلی ویژگی‌های منطقه هستند.قاهره نیز در مقابل، طی روزهای اخیر، حضور نیروهای مرزبانی در نوار مرزی ۱۴ کیلومتری با نوار غزه را تشدید کرده و ۱۰ نقطه و ایست بازرسی جدید ایجاد کرده است. 

تغییر در طرح کوچ اجباری ساکنان نوارغزه
در همین راستا، یک دیپلمات غرب در قاهره در گفت‌وگو با العربی الجدید تصریح کرد که در خصوص طرح اسکان فلسطینی‌های نوار غزه اصلاحاتی ایجادشده و دولت آمریکا در حال کار بر روی چشم‌اندازی است که درنهایت منجر به جذب یک‌میلیون و صد هزار نفر از ساکنان نوار غزه در تعدادی از کشورهای عربی، در میان شهروندان آن‌ها و خارجیانی که در آنجا کار می‌کنند، خواهد شد. به‌این‌ترتیب این فلسطینی‌ها در اردوگاه‌ها یا مناطق مشخصی اسکان داده نمی‌شوند.این دیپلمات غربی ادعا می‌کند که شماری از کشورهای منطقه و خارج از آن، تمایل خود را برای بحث در مورد تصویب این طرح و تعیین تعداد قابل اسکان در اراضی خود ابراز کرده‌اند و حتی «برخی کشورها می‌توانند ۲۵۰هزار  نفر از مردم غزه را در خود جای دهند».
اما «باسم نعیم» رئیس اداره سیاسی جنبش حماس می‌گوید که کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها یک هدف راهبردی است که روی میز «دشمن» و حامیانش گذاشته‌شده است، هرچند که شور و شوق اروپایی‌ها و غربی‌ها نسبت به آن کاهش‌یافته است.وی دلیل این کاهش اقبال اروپایی‌ها به این طرح را شوکه شدنشان با پایبندی اسطوره‌ای مردم فلسطین به سرزمین و میهن خود، و مقاومت شدید و موضع منسجم عربی و اسلامی در رد ایده آوارگی و تکرار صحنه «یوم النکبه» است. نعیم افزود: همه متقاعد شده‌اند که این موضوع به هفتم اکتبر گذشته و یا به جنبش حماس مربوط نمی‌شود، بلکه مربوط به یک موضوع سیاسی است که از ۷۵ سال پیش آغازشده است. اگر این موضوع در چارچوب یک نگاه سیاسی یکپارچه حل نشود، مشکل حل نخواهد شد و جابه‌جایی مردم یا تغییر ویژگی‌های نوار غزه اعم از جغرافیایی و جمعیتی به برقراری ثبات و امنیت کمکی نمی‌کند. 

 کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها باسیاست زمین سوخته
به گفته این مقام حماس، رژیم صهیونیستی بارها تلاش کرده تا نیروهای خود را مجددا سازمان‌دهی کند و برنامه عمل خود را تغییر دهد، گاهی با حمله زمینی و گاهی با بمباران خونین و وحشیانه مراکز مسکونی بدون هیچ توجیهی، اعم از مدارس آنروا، محله‌های مسکونی غیرنظامی. دشمن به شیوه‌های مختلف به دنبال محروم کردن مردم از خدماتی که به آن‌ها برای ماندن در شهرها، کمک می‌کند، است. تخریب بیمارستان‌ها، بمباران چاه‌های آب، تخریب نانوایی‌ها و محاصره‌های وحشیانه‌ای که ۴۵ روز از آغاز آن می‌گذرد باهدف محروم کردن مردم از آب، دارو، سوخت و ارتباطات نیز در همین راستاست.دشمن با تمام توان، به دنبال آواره کردن ساکنان غزه است. اما تا به این لحظه در این امر موفق نبوده و گواه آن نیز، آماری است که می‌گوید بیش از ۸۰ درصد ساکنان شمال نوار غزه هنوز در مناطق خود باقی‌مانده‌اند و باوجود همه بمباران‌ها و ویرانی‌ها حاضر به ترک مناطقی که در آن هستند، نیستند.«محمد محمود مهران» در گفت‌وگو با العربی الجدید می‌گوید: حملات اخیر اسرائیل به نوار غزه در چارچوب تلاش برای اجرای طرح‌ آوارگی اجباری گسترده علیه فلسطینیان است. ویرانی عظیم ناشی از بمباران‌های مستمر اسرائیل، بمباران تأسیسات و بیمارستان‌های غیرنظامی و آواره شدن هزاران خانواده درنتیجه وحشت، مؤید حضور عمدی اشغالگران برای وادار کردن مردم غزه برای کوچ دسته‌جمعی از کشورشان است.وی با اشاره به تلاش مجدد تل‌آویو برای اجرای طرح‌ آوارگی اجباری و دسته‌جمعی  مردم غزه، با ایجاد رعب و وحشت، به برنامه‌های پیشین تل‌آویو در این راستا ازجمله «یوم النکبه ۱۹۴۸» تا امروز اشاره کرد و گفت که هدف همیشگی این رژیم، اخراج بیشترین تعداد ممکن از فلسطینی‌ها از سرزمین خود و خالی کردن فلسطین از جمعیت بومی آن برای تسهیل کنترل بر آن است. به گفته مهران، هرچند که کابینه نتانیاهو علنا و رسما از وجود طرح‌های متعدد برای کوچ اجباری فلسطینی‌ها سخن نمی‌گوید اما رفتار وحشیانه آن، مؤید همین امر است. رفتاری که نقض آشکار حقوق بین‌الملل و توافق چهارم ژنو در خصوص حمایت از غیرنظامیان در هنگام جنگ است، ضمن این‌که ماده ۴۹ آن به‌طور قاطع، جابه‌جایی یا انتقال اجباری ساکنان فلسطین به خارج از اراضی اشغالی را رد می‌کند.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای تقلای بایدن و نتانیاهو برای فرار از شکست بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.