تعامل با کشورهای منطقه ظرفیتهای تجاری زیادی پیشروی ایران قرار میدهد
مهرداد ویس کرمی، نماینده مردم خرمآباد درمجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «رسالت» ضمن اشاره به لزوم توسعه ارتباط با همسایگان و کشورهای شرقی همزمان با تلاش برای احیای برجام به چرایی عدم تأثیر اخبار گسترش ارتباط با کشورهای منطقه و شرق آسیا اشاره کرد و گفت: یکی از علتها اثر روانی است که ازجانب غرب برای ما ترسیمشده و این در مورد کشورهای همسایه ایجاد نشده است.
وی افزود: یعنی دولتمردان ما این موضوع را جدی نگرفتند و صرفا ارتباط با غرب جدی گرفتهشده است. نکته دوم این است که این روابط همسایگی یا شرقی گاهی اوقات روابط عمیق و همهجانبهای نیست.
برخی از کشورهای همسایه حاضر نیستند برای ارتباط با ایران هزینه بپردازند
ویسکرمی میگوید: دلیل آنهم این است که اگر کشورهای همسایه با ما کنار بیایند شاید بسیاری از مشکلات از بین برود. اما متأسفانه به دلیل ترس از آمریکا و اروپا حاضر به هزینه برای ارتباط با ما نیستند.
این نماینده مجلس ادامه داد: لذا ازآنجاکه حاضر نیستند هزینهای بابت ارتباط با ایران بپردازند به همین دلیل رابطههای بسیار سطحی و محدود ایجاد میشود و وارد رابطه جدی و دوستی با کشور ما نمیشوند.
او تشریح کرد: موضوع بعدی این است که امروز تمام ارتباطات بر مبنای روابط واقعی شکل میگیرد. بهعنوانمثال کشورهایی در بحث تکنولوژی قادر به کمک به ما نیستند چراکه خودشان کشورهای وابستهای هستند و حتی ما در بسیاری از زمینهها از آنها قویتر هستیم. ویسکرمی اظهارمیکند: اما در بحث کشاورزی و محصولات کشاورزی یا بازارهایی که دارند بسیار میتوانند به ما کمک کنند و بسیاری از مشکلات موجود را میتوان در ارتباط با همسایگان برطرف کرد و حتی میتوانند یک پل ارتباطی و واسطهای برای شکستن تحریمهای ناجوانمردانه برای کشور ما باشند. نماینده مردم خرمآباد درمجلس درتشریح علت شکل نگرفتن این ارتباط ازسوی برخی از دولتهای ایران گفت: ازطرفی یک قشری در مدیریت میانی کشورمان بهویژه دولتهای قبلی و حتی ردههای بالاتر بودند که اجازه ندادند رابطه با همسایگان عمیق و بلندمدت باشد و آنهم بیشتر به دلیل ذائقه و سلیقه دولتهای مختلف بوده است. او خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات این بوده که باوجود تمایل و ابراز علاقههای زیادی که برخی دولتها به مذاکره با غرب داشتند مقداری از اعتماد کشورهای منطقه خودمان مثل روسیه و چین را هم نسبت به ما کمرنگ کردند. ویسکرمی درانتها عنوان میکند: البته همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند زمانی که ایران کشور قدرتمندی شود تمام کشورها خودشان مشتاق ارتباطگیری با ما میشوند و ما باید نگاه اصلی خودمان را معطوف به پتانسیلهای داخلی کنیم و تنها راه این است که در حیطههای اقتصاد، تکنولوژی و نظامی قوی شویم.
مهرداد ویس کرمی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.