اخبار ویژه »
شناسه خبر : 107042
پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه
تاریخ انتشار : 13 آبان 1403 - 6:02 |
ترکیه در آفریقا به دنبال چیست؟
طی چند سال گذشته، ترکیه بخش قابلتوجهی از توان دیپلماتیک خود را بر روی توسعه رابطه با کشورهای آفریقایی معطوف کرده است. درزمانی که در سال ۲۰۰۲ میلادی حزب عدالت و توسعه در ترکیه به قدرت رسید، این کشور در قاره آفریقا مجموعاً ۱۲ سفارتخانه داشت. اما طی دو دهه زمامداری حزب اردوغان، تعداد سفارتخانههای ترکیه در آفریقا ۴ برابر شده و به عدد ۴۸ رسید.
طی چند سال گذشته، ترکیه بخش قابلتوجهی از توان دیپلماتیک خود را بر روی توسعه رابطه با کشورهای آفریقایی معطوف کرده است. درزمانی که در سال ۲۰۰۲ میلادی حزب عدالت و توسعه در ترکیه به قدرت رسید، این کشور در قاره آفریقا مجموعاً ۱۲ سفارتخانه داشت. اما طی دو دهه زمامداری حزب اردوغان، تعداد سفارتخانههای ترکیه در آفریقا ۴ برابر شده و به عدد ۴۸ رسید.
اگرچه هنوز میزان صادرات کالا از بازارهای ترکیه به آفریقا در حد ایدهآل نیست، اما صدها پیمانکار ترکیه در کشورهای آفریقایی مشغول فعالیت هستند و اردوغان امیدوار است که نفوذ سیاسی و فرهنگی در کشورهای قاره سیاه را به سرمایه اقتصادی تبدیل کند.رئیسجمهور ترکیه به این اشارهکرده که چند اولویت مهم ازجمله مبارزه با تروریسم، انرژی، کشاورزی، شهرسازی، فرهنگ و آموزش عالی، از مهمترین موارد برای توسعه همکاری بین ترکیه و سنگال است. پیداست منظور روشن اردوغان از همکاری در مبارزه با تروریسم، به معنی این است که سنگال نیز بهزودی به یکی از خریداران پهپادهای مسلح و دیگر دستاوردهای صنایع دفاعی ترکیه تبدیل خواهد شد.
حجم تجارت سالانه بین ترکیه و سنگال به ۵۰۰ میلیون دلار رسیده و قرار است بهزودی به یک میلیارد دلار برسد. اگرچه این رقم در مقایسه با حجم تجارت ترکیه با کشورهای اروپایی در رده پایینی است، اما باید این واقعیت را نیز بهدرستی ارزیابی کنیم که تقریباً مهمترین پروژههای عمرانی و اجرایی اقتصاد سنگال در دست ترکهاست و شرکتهای ترکیهای در یک بازه کوتاه در سنگال، ارزش کل سرمایهگذاریها و پروژههای قراردادی خود را به ۳ میلیارد دلار رساندند.اگرچه سنگال کشور ثروتمندی به شمار نمیآید اما رئیسجمهور بلندقامت و جوان این کشور، با سخن گفتن از مفاد عمده سند بالادستی چشمانداز سنگال ۲۰۵۰ به این اشارهکرده که توسعه روابط اقتصادی در اولویت نخست قرار گرفته است.
در دیدار اردوغان و فایه رئیسجمهور سنگال، «یادداشت تفاهم ایجاد شورای عالی همکاری استراتژیک بین جمهوری ترکیه و جمهوری سنگال» بین دو کشور به امضا رسید.یادداشت تفاهم همکاری درزمینهٔ شهرسازی، یادداشت تفاهم درزمینهٔ انرژی و هیدروکربن، یادداشت تفاهم درزمینهٔ همکاری درزمینهٔ مکانیزاسیون کشاورزی، یادداشت تفاهم همکاری درزمینهٔ آموزش عالی از مهمترین اسنادی بود که در دیدار مقامات ترکیه و سنگال به امضا رسید. همچنین ترکیه به دنبال منابع طبیعی کشور نیجر است.
نیجر یکی از فقیرترین کشورهای جهان است. اما از حیث معادن اورانیوم، مس، فسفات، آهن، منگنز، مواد معدنی کمیاب مانند لانتانیم و اسکاندیم، بسیار غنی است. طی روزهای اخیر، گزارش شده که یادداشت تفاهم جدیدی بین ترکیه و نیجر امضا شد که انتظار میرود آورده مالی بالایی برای پیمانکاران بخش معدن ترکیه به همراه بیاورد. آلپ ارسلان بایراکتار، وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه در دیدار با ابرچی عثمانه، وزیر معادن نیجر «یادداشت تفاهم همکاری درزمینهٔ معدن بین وزارت انرژی و منابع طبیعی جمهوری ترکیه و وزارت معادن جمهوری نیجر» را امضا کرد.در چارچوب یادداشت تفاهم امضا شده، تبادل اطلاعات، مذاکرات در سطح رسمی، رایزنی بین وزارتخانهها و نهادهای ذیربط، همکاری در جهت منافع متقابل و پروژههای ظرفیتسازی تشویق خواهد شد و فعالیتهای همکاری برای حمایت از توسعه پایدار از طریق معدن انجام خواهد شد.
برچسب ها
این مطلب بدون برچسب می باشد.
به اشتراک بگذارید
https://resalat-news.com/?p=107042
تعداد دیدگاه : دیدگاهها برای ترکیه در آفریقا به دنبال چیست؟ بسته هستند
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.