تروریسم آمریکایی علیه شیعیان افغانستان
گروه بین الملل
جنایات مهره های آمریکا و رژیم سعودی یعنی داعش در کشورهای مختلف منطقه، همچنان مولد فاجعه و بحران است. یکی از این کشورها افغانستان می باشد.اقدام اخیر جنایتکاران داعش در به خاک و خون کشیدن دهها نوجوان بی گناه شیعه در افغانستان، بار دیگر نشان داد که تروریسم آمریکایی و سعودی، چگونه در راستای رسیدن به اهداف شوم و تجزیه طلبانه خود در سایر کشورها، شهروندان بی گناه را قربانی خود می سازد.
حمله ترویستی در غرب کابل
در حمله انتحاری در نزدیکی یک مرکز آموزشی در غرب کابل ۱۳ تن کشته و دهها نفر زخمی شدند. گروه داعش مسئولیت این حادثه تروریستی را که بسیاری از قربانیان آن نوجوان و دانشآموز بودند برعهده گرفت.به گزارش دویچه وله،وزارت کشور افغانستان روز شنبه سوم آبان (۲۴ اکتبر) از وقوع یک انفجار انتحاری در غرب شهر کابل خبر داد. در این حادثه تروریستی تا کنون ۱۸ نفر کشته و ۵۷ نفر زخمی شدند.طارق آرین، سخنگوی وزارت کشور افغانستان گفته است که مهاجم قصد داشته وارد مرکز آموزشی «کوثردانش» درغرب کابل شود اما مامورین او را شناسایی کردند و عامل انتحاری در نزدیکی آموزشگاه کمربند انفجاری خود را منفجر کرده است.
درغرب کابل بیشتر هزارههای شیعه مذهب زندگی میکنند. طارق آرین از احتمال افزایش تلفات و زخمیها خبر داده است. گروه داعش بلافاصله مسئولیت این حمله انتحاری را برعهده گرفت. حمله انتحاری در کابل با ادامه مذاکرات صلح بینالافغانی میان نمایندگان دولت افغانستان و گروه طالبان همزمان شده است و گروه طالبان دست داشتن در این حمله انتحاری را رد کرده است.خشونتها در مناطقی از افغانستان باوجود ادامه مذاکرات صلح در دوحه پایتخت قطر شدت یافته است چنانچه سازمان عفو بینالملل به علت تلفات غیرنظامیان در افغانستان ماه اکتبر را خونینترین ماه در افغانستان اعلام کرده است.
آمریکا مسئول این فاجعه است
بدون شک نمی توان نقش مستقیم آمریکا را در شکل گیری این فاجعه نادیده انگاشت. طی روزهای اخیر، مقامات آمریکایی سرمایهگذاری ویژهای بر روی مذاکرات دولت طالبان و افغانستان صورت دادهاند! دونالد ترامپ و پمپئو معتقدند که انعقاد یک توافق حداقلی با اسم صلح میان طرفین، میتواند به برگ برندهای برای جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر( آبان ماه )
تبدیل شود! بسی مضحکانه است که«مصدر تولید ترور و خشونت در افغانستان»، اکنون ژست «حامی مذاکرات صلح» در این کشور را به خود بگیرد! ترامپ ، اوباما و بوش پسر، هر سه در طول مدت حضور خود در کاخ سفید، میلیونها مرد، زن و کودک افغان را به خاک و خون کشیده و حتی از سال ۲۰۱۳ تاکنون، عدهای از بازماندگان داعش و گروههای تروریستی- تکفیری را به مناطق مرزی و قبایلی افغانستان و پاکستان سوق دادهاند! بدون شک هر دو حزب سنتی آمریکا
( دموکرات- جمهوریخواه) در ریخته شدن خون مردم افغانستان از سال ۲۰۰۱ میلادی تاکنون نقش داشتهاند! این جنگ، بهصورت رسمی نزدیک به یک تریلیون دلار هزینه برای آمریکا در برداشته و در مقابل، واشنگتن نیز با حمایت شرکای خود در ناتو، به کشتار افغانها، جنایت و تاراج منابع این کشور جنگزده روی آورده است. در این میان سؤالاتی به ذهن خطور میکند که حتی در میان بازی تبلیغاتی و هیاهوی کاذب مقامات آمریکایی از ذهن میلیاردها انسان در جهان محور نخواهد شد!
ایران داغدار ملت افغانستان است
سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل حمله تروریستی به مرکز آموزشی کوثر در غرب کابل را محکوم کرد.ایران در این بیانیه حمله تروریستی غیر انسانی و ضد اسلامی علیه مرکز آموزشی کوثر در کابل را که منجر به کشته و زخمی شدن دهها تن از دانش آموزان بیگناه شدرا به شدت محکوم کرده و ضمن تسلیت به دولت و مردم افغانستان، با خانوادههای قربانیان اظهار همدردی و برای زخمیها آرزوی بهبود و سلامتی کرد.
سفارت ایران در کابل در این بیانیه افزود: متاسفانه طی هفتههای اخیر گسترش اقدامات هدفمند تروریستی در برخی از مناطق شهر کابل و سایر نقاط افغانستان حکایت از برنامه ریزیهای شوم به منظور تشدید اختلافات قومی و مذهبی در افغانستان داشته و لازم است در این رابطه همگان هوشیاری لازم را به خرج داده و جهات قانونی ذیربط اقدامات لازم را به عمل آورند.همچنین سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز ضمن محکوم کردن حمله تروریستی کابل و با بیان اینکه افغانستان عزیز بار دیگر زخمی تروریسم کور شد، عنوان کرد: ایران، داغدار افغانستان است.اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان نیز، حمله انتحاری به مرکز آموزشی کوثر دانش را محکوم کرده و آن را حمله وحشیانه خواند.عبدالله عبدالله، رئیس شورای مصالحه ملی افغانستان نیز با صدور بیانیهای حمله به مرکز آموزشی کوثر دانش را محکوم کرد.
افزایش شمار آوارگان جنگ در افغانستان
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در بیانیهای اعلام کرد: شمار آوارگان جنگ و فقر در افغانستان از سال دوهزار و دوازده میلادی تاکنون به چهارمیلیون و صد هزارنفر رسید و تعداد آوارگان جنگ در سال جاری میلادی دویست و بیست هزار نفر است.براساس این بیانیه، فقط در ۱۰ روز گذشته حدود چهل هزار نفر دراستان هلمند براثر تشدید جنگ و درگیری آواره شدند و این آوارگان به کمکهای فوری نیاز دارند.«کارولین وان بورن» مسئول افغانستان کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان خواستار محافظت و کمک و به آوارگان شد و افزود: آوارگان هلمندی به کمکهای فوری نیاز دارند، زیرا علاوه بر شیوع ویروس کرونا، هلمند با جنگ و نا امنی روبه رو است.سازمان ملل متحد اعلام کرده ناامنی و جنگ از یک طرف و فقر از سوی دیگر سبب شده است میلیونها افغانستانی که در داخل کشورشان آواره شده اند، نتوانند به محلات اصلی خود بازگردند.
نمی گذاریم آمریکا بر سر افغانستان با دیگران معامله کند
«حامد کرزای» رئیس جمهوری سابق افغانستان نیز در تازه ترین اظهارات خود گفت که صلح برای افغانها متفاوت از توافق بین آمریکا و پاکستان است.کرزای تأکید کرده است که افغانها از روند صلح حمایت میکنند، اما معامله بین آمریکا و پاکستان در مورد افغانستان را هرگز نمی پذیرند و در مقابل آن مقاومت خواهند کرد.کرزای گفته است: روند صلحی را که آمریکا دنبال می کند در هماهنگی با پاکستان است و ما نقش پاکستان را در روند صلح افغانستان درک میکنیم اما صلح برای ما متفاوت است.وی تأکید کرده است که هیچ معاملهای پشت پرده نباید وجود داشته باشد، ما شفافیت می خواهیم و نمی خواهیم محل تضاد منافع بین کشورها باشیم.بیش از ۴۰ روز مذاکرات بدون پیشرفت و شدت درگیری و افزایش تلفات طرفهای جنگ و غیرنظامیان، مردم افغانستان را نیز نگران ساخته و این تفکر بین مردم تشدید شده است که طالبان تمایلی به صلح ندارند و منتظر فرصتی هستند تا با اعمال زور، قدرت را تصاحب کنند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.