تجارت آنلاین مواد مخدر در سایه سکوت دولت‌های اروپایی - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 30983
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۲ |
خطری که دامان کل دنیا را می‌گیرد؛

تجارت آنلاین مواد مخدر در سایه سکوت دولت‌های اروپایی

درحالی‌که پلیس و نهادهای قضائی اروپا مدعی مبارزه تمام‌عیار با تولید و توزیع مواد مخدر در کشورهای این قاره هستند، اما در دوران شیوع ویروس کرونا،این ادعا به‌وضوح نقض شده است! منابع خبری رسمی در اروپا اذعان کرده‌اند که در دوران شیوع ویروس کرونا شاهد افزایش خریدوفروش آنلاین مواد مخدر در کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستیم. به عبارت بهتر، تغییری در میزان مصرف مواد مخدر در اروپا به وجود نیامده، اما نحوه رسیدن این مواد به مصرف‌کنندگان تغییر یافته است! 
تجارت آنلاین مواد مخدر در سایه سکوت  دولت‌های اروپایی

 گروه  بین‌الملل 
درحالی‌که پلیس و نهادهای قضائی اروپا مدعی مبارزه تمام‌عیار با تولید و توزیع مواد مخدر در کشورهای این قاره هستند، اما در دوران شیوع ویروس کرونا،این ادعا به‌وضوح نقض شده است! منابع خبری رسمی در اروپا اذعان کرده‌اند که در دوران شیوع ویروس کرونا شاهد افزایش خریدوفروش آنلاین مواد مخدر در کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستیم. به عبارت بهتر، تغییری در میزان مصرف مواد مخدر در اروپا به وجود نیامده، اما نحوه رسیدن این مواد به مصرف‌کنندگان تغییر یافته است! 
 یک گزارش تکان‌دهنده 
سازمان نظارت بر مواد مخدر اروپا در گزارش جامع سال ۲۰۲۰ خود اعلام کرد همه‌گیری کرونا تأثیری «آنی» بر تولید و مصرف مواد مخدر در این قاره گذاشته و بازار خریدوفروش آن را مختل کرده است.به گزارش یورونیوز،این گزارش نشان می‌دهد تدابیر قرنطینه وضع‌شده برای شهرها و کشورهای اروپایی به‌منظور مقابله با شیوع بیماری کووید۱۹، وضعیت را برای مشتریان فروشندگان و همچنین مجریان قانون تغییر داده است.بنابر آمار جدید و به دلیل اعمال سیاست قرنطینه میزان قرص‌های مخدری که غالبا در محیط‌های اجتماعی یا مهمانی‌ها مصرف می‌شوند، همچون کوکائین یا اکستازی پایین آمده است.گزارش افزوده است که تغییر در الگوی مصرف همچنین به این دلیل باشد که رساندن این مواد، به دلیل بسته‌شدن مرزها از زنجیره تولید تا مصرف‌کننده دچار اختلال شده باشد.این در حالی است که علاقه به مصرف بنزودیازپین‌ها یا همان آرام‌بخش‌ها در بازار روانگردان‌ها بالا رفته است.
 ریسک بالای ابتلا به کرونا در میان معتادان اروپایی 
آژانس اروپایی نظارت بر مواد مخدر در این گزارش آورده است که استفاده از وسايل مشترک برای استفاده از مواد مخدر، همچون نی برای کوکائین یا لوله و قاشق برای کراک یا هروئین، ریسک ابتلا به ویروس کرونا را در مصرف‌کنندگان بالا برده است.این گزارش همچنین برآورد کرده است که اعمال محدودیت‌های تردد در کشورهای اروپایی باعث تغییر در نحوه فروش مواد مخدر شده و خریدن این دست مواد از طریق فروش آنلاین و با استفاده از بازارهای سیاه ، شبکه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌های پیام‌رسان رمزگذاری شده افزایش یافته است.
الکسیس گوسدیل، مدیر آژانس مواد مخدر اتحادیه اروپا در این خصوص تأکید کرده است :«بیماری همه‌گیر کووید۱۹ تأثیر آنی و مخربی بر مصرف مواد مخدر، زنجیره تولید و خرده‌فروشی آن داشته است.درحالی‌که تأثیر بلندمدت این همه‌گیری هنوز باید به‌طور کامل ارزیابی شود، بااین‌حال در کوتاه‌مدت تغییراتی حاصل شده است همچون نقش رو به ‌گسترش ابزارهای دیجیتال در صنعت خریدوفروش مواد مخدر.»
 سؤالی که پاسخ داده نمی‌شود! 
سؤال اصلی اینجاست که چرا نهادهای نظارتی و امنیتی در اروپا، اقدامی در مقابله با اپلیکیشن‌های توزیع مواد مخدر و شبکه‌های مجازی که «تجارت مرگ» دست دارند صورت نمی‌دهند؟ مگر نهادهای امنیتی اروپا بارها رسما اعلام نکرده‌اند که کوچک‌ترین مناسباتی را در فضای مجازی ( به لحاظ امنیتی و اجتماعی) تحت نظر دارند؟ آنچه مسلم است این‌که اراده‌ای از سوی کشورهای اروپایی برای توقف این روند وجود ندارد. 
 ۲۰ میلیون جوان اروپایی مواد مخدر استعمال می‌کنند
مصرف مواد مخدر در کشورهای اروپایی طی سال‌های اخیر شدیدا افزایش یافته است. یورونیوز در این خصوص نیز می‌نویسد :«یک یافته دیگر گزارش، افزایش شمار مرگ براثر سوءمصرف موادمخدر در میان افراد بالای ۵۰ سال است. بر طبق اعلام این نهاددر بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸ شمار افراد بالای پنجاه سالی که در اثر مصرف بالای مواد مخدر فوت کرده‌اند ۷۵ درصد رشد داشته است.این گزارش می‌گوید افزایش مرگ افراد بالاتر از ۵۰ سال براثر سوءمصرف مواد نشان از خطر بالقوه مصرف طولانی‌مدت این مواد برای جوانان دارد.تخمین زده می‌شود در سال گذشته حدود ۲۰ میلیون جوان در اروپا از مواد مخدر استفاده کرده باشند.»
این آژانس نظارتی اروپایی درباره عملیات تعقیب کارتل‌های مواد مخدر نیز خاطرنشان کرده است که تولید و عرضه محموله‌های بزرگ مواد مخدر در این قاره همچنان در حال افزایش است‌به‌خصوص محموله‌های کوکائین، حشیش و هروئین که از طریق دریا منتقل می‌شوند. بااین‌حال همزمان آمارها نشان می‌دهد که عملیات رهگیری و ضبط این محموله‌ها نیز افزایش یافته است.طبق این گزارش بلژیک اسپانیا و هلند ازجمله کشورهایی هستند که بیشترین محموله‌های عظیم مواد مخدر را توقیف کرده‌اند.
 تناسبی که وجود ندارد
چنانچه از گزارش شبکه یورونیوز برمی‌آید اساسا تناسبی میان میزان توقیف محموله‌های مواد مخدر و محموله‌هایی که بدون هیچ‌گونه دردسری به دست جوانان می‌رسند وجود ندارد! فراتر از آن، در دوران شیوع کرونا شاهد تجارت آنلاین مواد مخدر هستیم. این مسئله در آینده‌ای نزدیک می‌تواند به یک الگوی تجاری خطرناک در کشورهای غربی تبدیل شود.
 به عبارت بهتر، سوداگران مرگ این بار به‌جای صرف هزینه‌های هنگفت و ریسک‌های ناشی از انتقال مواد مخدر ، الگوهای تجارت آنلاین را برای انتقال این مواد خطرناک به مشتریان استفاده‌می کنند. اکنون این ترس وجود دارد که تجارت آنلاین مواد مخدر در دوران شیوع کرونا در اروپا، در آینده و حتی پس از بین رفتن ویروس نیز تبدیل به یک رویه شود. 
بااین‌حال به نظر می‌رسد نهادهای دولتی و امنیتی در اروپا چندان نسبت به ادامه این روند بی‌میل نیستند! بدون شک اگر نهادهای امنیتی در غرب قصد کنترل شبکه‌های مجازی توزیع‌کننده مواد مخدر را داشتند، امروز تا این اندازه شاهد خریدوفروش مواد مخدر از طریق شبکه‌های مجازی و اپلیکیشن‌ها نبودیم. دستگاه‌های امنیتی در غرب که در قبال کمترین تهدید امنیتی( حتی غیرمستقیم ) در شبکه‌های مجازی واکنش نشان داده و عوامل ارسال پیام‌های تهدیدآمیز را به‌سرعت دستگیر می‌کنند.
 این بار در قبال خریدوفروش گسترده موادمخدر در کشورهای عضو اتحادیه اروپا سکوت کرده‌اند.همین مسئله منجر به ایجاد حاشیه امنیتی گسترده برای سوداگران مرگ شده است. پیش‌بینی می‌شود تحت تأثیر همین رویه در آینده‌ای نزدیک شاهد افزایش تصاعدی تعداد جوانان معتاد در اتحادیه اروپا باشیم.  این موضوع حتی در مدارس و دانشگاه‌های اروپایی نیز از الان قابل‌مشاهده است. 
در این صورت، تعداد مصرف‌کنندگان جوان مواد مخدر در اتحادیه اروپا به ۲۰ میلیون نفر محدود نخواهد ماند! 

|
برچسب ها
,
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.