تأمین گسترده کالاهای اساسی پیش از رمضان
با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و ایام نوروز، یکی از تأکیدات دولت تثبیت قیمت کالاهای اساسی است. با افزایش تقاضا در بازار گوشت مرغ در ۳ ماه پایان سال میزان جوجهریزی در کشور به ماهانه بیش از ۱۵۰ میلیون قطعه افزایشیافته است.محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی در قرارگاه امنیت غذایی نخستین هفته اسفندماه، گفت: هیچ ممنوعیتی در مسیر تولید پذیرفته نیست و ایجاد مانع، تخلف و مسئول باید پاسخگو باشد.وزیر جهاد کشاورزی جوجه ریزی بهمنماه را نشانه ظرفیت تولید صنعت مرغ کشور دانست و بر پایداری تولید در آخرین ماه سال تأکید کرد. وی با تأکید تأمین نهاده و تلاش برای رفع موانع حملونقل را از دیگر اقدامات مدیریت کلان کشاورزی برای توسعه و رونق تولید مرغ دانست و بر حل مشکلات حمل نهاده از طریق گفت وگو با سازمان حملونقل و راهداری و شرکتهای ترابری تأکید کرد. قائممقام وزیر جهادکشاورزی درباره قیمت گوشت در ماه رمضان و ایام نوروز گفت: قیمت این گوشت ۲۸۵ تا ۳۰۰ هزار تومان براساس قطعهبندی و دستهبندی در فروشگاههای زنجیرهای و میادین میوه و ترهبار در دسترس مردم قرار میگیرد. به گفته وی، برنامهریزیشده که برای اسفندماه ۲۰۰۰ تن گوشت گوسفندی منجمد وارد شود که در حال حاضر در سردخانهها است و آخرین مراحل تاییدیههای دامپزشکی را طی میکند تا در اسفندماه عرضه شود. این گوشت برای مصرفکننده ۲۳۰ هزار تومان است و قطعات پرمصرف مانند ران و سردست ۲۶۰ هزار تومان قیمت مصرفکننده است.قائممقام وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در کنار آن حدود ۱۰ هزار تن گوشت گوساله منجمد وارد و ترخیص شده است. معادل همین میزان هم در گمرکات و در مسیر است.
۱۰ هزار تن هم تولیدشده که تا پایان ماه مبارک رمضان ۳۰ هزار تن گوشت گوساله منجمد داریم که برای مصارف صنف و صنعت و رستوران استفاده شود. قیمت این گوشت ۲۸۵ تا ۳۰۰ هزار تومان براساس قطعهبندی و دستهبندی در فروشگاههای زنجیرهای و میادین میوه و ترهبار در دسترس مردم قرار میگیرد.پیمان پاک درباره وضعیت میوه شب عید و خرما ماه رمضان اظهار داشت: با برنامهریزیهای صورت گرفته توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و میادین میوه و ترهبار ذخیرهسازی کافی برای میوه شب عید (سیبدرختی و پرتقال) صورت گرفته است و هیچ مشکلی در این خصوص نداریم..قائممقام وزیر جهاد کشاورزی افزود: امسال درعینحال که فرآیند اقدامات تنظیم بازاری صورت میگیرد، ممنوعیتی برای حوزه میوه و صیفیجات اعمال نشده است. گفتنی است که طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی، در مقایسه صادرات پیاز در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، میزان صادرات در دیماه ۱۴۰۲ بعد از اعمال عوارض صادرات ۹ هزار تن و در سال ۱۴۰۱ به میزان ۸ هزار تن است. براین اساس میتوان اظهارداشت که کمبودی در بخش سبزیجات و صیفیجات نیز وجود ندارد. بهتازگی طرح تشدید نظارت بر کالاهای اساسی بخش کشاورزی و مایحتاج ماه مبارک رمضان و عید نوروز کلید خورده است که با شروع ۱۴۰۳ اجرا میگردد. بنابر اعلام دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی، طرح نظارتی بر کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی از روز سهشنبه یکم اسفندماه سال ۱۴۰۲ تا جمعه ۳۱ فروردینماه سال ۱۴۰۳ در کشور اجرا میشود. بنابراین گزارش، با توجه به نیاز مردم برای تأمین مایحتاج عمومی و کالاهای اساسی از قبیل نهادههای دام و طیور، گوشت قرمز، گوشت مرغ (جوجه یکروزه، مرغ زنده و گوشت مرغ)، آرد، شکر، روغن، برنج، تخممرغ، لبنیات، خرما، میوه و … در آستانه فرارسیدن ماه مبارک رمضان و عید نوروز، طرح نظارت بر کالاهای اساسی بخش کشاورزی در کلیه مراکز تأمین کالا، کارخانجات صنایع تبدیلی (با یک مرحله تبدیل)، واحدهای تولیدی محصولات کشاورزی و دامی، انبارها، سردخانهها (ثبت ورود و خروج سامانهها) و کشتارگاهها و گلوگاههای عرضه کالا تا سطح بنکداری تشدید میشود.در این راستا، سازمان جهاد کشاورزی استانها موظفاند با بهکارگیری نیروهای مدیریت بازرسی در سراسر استان با همکاری سازمان حمایت (صمت)، تعزیرات حکومتی و اتاق اصناف با ایجاد هماهنگی لازم جهت استفاده بهینه از ظرفیت بازرسان، نسبت به اجرای عملیات بازرسی اقدام کرده و گزارش اقدامات را بهصورت روزانه در سامانه یکپارچه مدیریت بازرسی (سیمبا) طرح نظارتی نوروز ۱۴۰۳ بهصورت دقیق و کامل وارد کنند. در بررسی بیشتر این موضوع و لزوم تثبیت قیمت کالاهای اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز به گفتوگو با منصور پوریان، رئیس شورای تأمینکنندگان دام و قاسم پیشهور، رئیس اتاق اصناف کشاورزی پرداختیم که در ادامه میخوانید.
منصور پوریان، رئیس شورای تأمینکنندگان دام:
وضعیت تولید و واردات گوشت قرمز مطلوب است و کمبودی وجود ندارد
منصور پوریان، رئیس شورای تأمینکنندگان دام در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» اظهارکرد: درحال حاضر وضعیت تولید، ذخایر موجود و واردات گوشت گرم بسیار خوب است و کمبودی در کشور وجود ندارد.
وی افزود: با توجه به نزدیک شدن ماه مبارک رمضان و ایام نوروز میتوانیم اظهارکنیم که جای نگرانی در تأمین اقلام پروتئینی وجود ندارد و تمامی تمهیدات لازم درنظرگرفته شده است تا مشکلی بروز پیدا نکند. پوریان گفت: در بخش گوشت منجمد نیز شرایط خوب است و واردات نیز بهدرستی و بدون تأخیر انجام میپذیرد. خوشبختانه تولید نیز در مسیر استمرار است و برای ماههای آتی نیز خوب برآورد میگردد.
رئیس شورای تأمینکنندگان دام همچنین خاطرنشان کرد: کوشش دولت این است که گوشت موجود بهصورت تنظیم بازار عرضه گردد. بخشی از روند عرضه بهصورت تنظیم بازار در فروشگاههای زنجیرهای، بخشی در سازمان میادین و بخشی دیگر در قصابیها میباشد. بنابراین کم و کاستی در عرضه وجود ندارد و مردم میتوانند بهصورت تنظیم بازاری و بدون افزایش قیمت اقلام موردنیاز خود را تهیه کنند.
او متذکر شد: مطالبهمان این است که عرضه گوشت منجمد گستردهتر باشد و توزیع تنها منحصر به فروشگاه زنجیرهای و سازمان میادین نشود. پیشتر اینچنین مقررشده بود تا گوشت منجمد تمام لایحههای مصرف را در بربگیرد.
وی یادآور شد: در بخش گوشت گوساله و گوسفند، گوشت بسیاری ذخیرهشده است و همانگونه که قائممقام وزیر نیز اظهارداشت تمامی قیمتها مبرهن و مشخص است.
پوریان اظهارکرد: طی نشست با پیمان پاک، قائممقام وزیر مطالبه شد تا روند عرضه با شدت بیشتر همراه گردد تا در تمامی نقاط عرضه بهوفور شکلگیرد. وی بابیان اینکه گوشت گرم بهصورت روزانه وارد میشود، گفت: این روند به دو شکل است؛ نخست لایه کشتار شده است و شکل دیگر دامهای موجود در مبادی مرزی است. این دامها در مبادی مرزی کشتار میشوند و سپس عرضه میشوند.
او با اشاره به نگرانی تولیدکنندگان گفت: یکی از نگرانی تولیدکنندگان این است که اکنون با انبوه دام مواجه هستیم. اگرچه به سبب انبوه دام میزان نیاز کشور پاسخ داده میشود اما نگرانیهایی نیز پیرامون این مسئله وجود دارد. خودمختاری درفروش و برخی موارد اعمال افزایش قیمت موجب بروز نگرانی شده است. پیشتر قرار بود گوشتهای عرضهشده تأثیرات قیمتی نیز اعمال کند. متأسفانه علیرغم تولید انبوه اما همچنان قیمت تولید داخل با گوشتهای وارداتی فاصله بسیار دارد. بدیهی است که مردم نیز درصدد تهیه گوشت باقیمت پایینتر میباشند و صرفه نظر از هزینه بالای تولید داخل گاه به سمت گوشتهای وارداتی میروند.
پوریان بیان کرد: هدف این است که عرضه گوشت اثرات قیمتی داشته باشد. به سبب هزینه بالای تولید، قیمت دام داخلی بالاست و دولت نیز میکوشد تا با روند وارداتی قیمتها را در بازار کنترل کند. بنابراین هدف از واردات کمیت نیست و تنها تعدیل قیمتها در بازار است. اکنون تولید گوشت گوساله کشور از تفاوت قیمتی کمتری برخوردار است و فاصله نزدیکی با لاشه وارداتی دارد. گوشت گوسفندی نیز به سبب عرضه دام بسیار شرایط خوب است. مطابق با آخرین گزارش سازمان آمار، جمعیت گوسفندی کشور ۶۲ میلیون رأس است. این عدد چشمگیر است و بیشک با برآورد تولید زمستان افزایشی نیز خواهد بود.
وی در پایان این گفتوگو تأکید کرد: وضعیت تولید و واردات مطلوب است و نگرانی مبنی بر نبود گوشت موردنیاز در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان وجود ندارد.
قاسم پیشهور، رئیس اتاق اصناف کشاورزی:
تنها نگرانی تولیدکنندگان افزایش هزینه تولید است
قاسم پیشهور، رئیس اتاق اصناف کشاورزی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» اظهار کرد: در بخش گندم یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن از سوی کشاورزان به دولت بهمنظور تأمین آرد و نان تحویل شد. بخشی از روند تأمین نیاز هم از مبادی وارداتی تأمین شد و براین اساس مشکلی در بخش گندم و تأمین نان و آرد نهتنها برای ایام نوروز و ماه مبارک رمضان بلکه برای سال ۱۴۰۳ نیز وجود ندارد.
وی افزود: دربخش برنج با مازاد تولید مواجه هستیم و همچنان در انبار کشاورزان نیز برنج وجود دارد. بنابراین پیشبینی کموکاست در بخش برنج نیز وجود ندارد و به میزان موردنیاز تأمین میگردد.
پیشهور تصریح کرد: در بخش محصولات صیفی، سیبزمینی و پیاز با مازاد تولید روبهرو هستیم و کسری در این بخش نیز وجود ندارد. به سبب افزایش تولید در این بخش درصدد گشودن بابهای صادراتی میباشیم.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی همچنین خاطرنشان کرد: در بخش جوجه ریزی فرآیند مطلوبی دیده میشود. خوشبختانه جوجه ریزی انجامشده و به لحاظ آماری نیز ۲۰ درصد بیشتر از سنوات گذشته میباشد.
او متذکر شد: جوجه ریزی انجامشده و نگرانی در بخشهای تولیدی وجود ندارد. تنها نگرانی حالحاضرکه از سوی تولیدکنندگان نیز عنوان میگردد، هزینه بالای تولید است. متأسفانه هزینه بالای تولید گاه موجب افزایش هزینه تمامشده و عدم توان خرید از سوی مصرفکنندگان میشود.
وی یادآور شد: تولید میوههای داخلی به میزان کافی است و صیفیجات و سبزیجات نیز بهوفور وجود دارد. تنها نگرانی مطرح این بخش توان قدرت خرید مردم است و میبایست اندیشیده شود تا مردم نیز برای تهیه اقلام موردنیاز خود دچار مشکل نباشند.
پیشهور گفت: به سبب حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی، هزینه تولید برای تولیدکنندگان افزایشیافته و این تولید نهایی را نیز باقیمت بالاتر همراه کرده است.
وی در پایان این گفتوگو بیان داشت: کمبودی در بخشهای تولیدی و ظرفیتهای تولید وجود ندارد. به سبب شرایط منطقهای و اقلیم نیز تمامی محصولات موردنیاز تولید و گاه نیز صادر میشوند. انتظار کشاورزان و دامداران افزایش حمایتها و تأمین سرمایه در گردش محصولات کشاورزی است.
رمضان , قیمت کالاهای اساسی , ماه مبارک رمضان , واردات گوشت قرمز
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.