بورس فعلا روی بورس!
شاخص کل بازار سرمایه روز شنبه ۱۰ مورخ آذر، در حالی کار خود را با افت ۱۱۱۸۷ واحدی به پایان برد که روز را با رشد ۱۷۸۴۴ واحدی آغاز کرده بود، رشدی که در برابر عرضه های فروشندگان تاب نیاورد و در روز یک شنبه، مورخ ۱۱ آذرماه با افت ۱۵۵۱۱ واحدی به ایستگاه پایانی خود رسید. روز دوشنبه ۱۲ آذر بازار بورس در پی سخنان حمایتی وزیر اقتصاد در گفت وگوی ویژه خبری در خصوص این بازار، کار خود را با رشد بیش از ۶۰ هزار واحدی به پایان برد.
در حقیقت پنجاه و دومین روز کاری از فصل پاییز ۱۴۰۳ به کام اهالی بازار سرمایه شیرین شد چراکه وزیر اقتصاد با اشاره به این که شاخص بورس طی دو سه ماه اخیر ۱۶ درصد رشد کرد، اعلام داشت: دوستان بازار سرمایه مطمئن باشند حمایتها از بورس ادامه دارد و باید کمک شود تا منابع به بازار سرمایه بیاید. وی همچنین افزود:بانک ها باید از بنگاه داری خارج شوند و سال ۱۴۰۳ سال آخر بوده و از سال آینده همه بنگاه ها با تفکیک از بانک ها و دیگر نهادها و تجمیع در یک هلدینگ از طریق عرضه در بورس واگذار خواهند شد. تامین مالی در زنجیره تولید به پشتوانه اسناد اعتباری در بورس کالا هم یکی از اقدامات مهمی که در وزارت اقتصاد آغاز شده و می توان با استفاده از اسنادی مانند اوراق گام، ال.سی داخلی و برات الکترونیکی در بورس کالا، تامین مالی زنجیره تولید را محقق کرد. فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران به تدریج خواهند دید با استفاده از این اسناد اعتباری، زمینه های مناسبی برای تامین مالی و رشد تولید فراهم می شود.
به گفته همتی، بانکها و سازمان بورس هم باید با هماهنگی، زمینه حضور شرکت های پروژه در بازار سرمایه و شراکت مردم را فراهم کنند. از قیمت گذاری دستوری محصولات هم باید خارج شد. چرا که در برابر عدم تخصیص یارانه به مواد اولیه، قیمت گذاری دستوری هم نباید وجود داشته باشد. پس از اظهارات وزیر اقتصاد و مخابره اخبار حمایتی به بازار، شاخص کل بورس در شروع معاملات روز سهشنبه با رشد ۳۵۶۶۸ واحدی به ۲۴۹۶/۰۷۵ واحد رسید. آخرین روز معاملاتی هفته دوم آذرماه، چهارشنبه مورخ ۱۴ آذر نیز در حالی به پایان رسید که ۷۱ درصد از نمادهای بازار صعودی بودند و شاخص کل قله ۲/۵ میلیون واحدی را لمس کرد. سشایان ذکر است تا بگوییم که این رقم بیشترین ارتفاع شاخص کل در ۱۹ ماه گذشته بوده است. کارشناسان و فعالان این حوزه براین باورند که عملکرد بازار بورس از روز اول آذر تا پایان هفته دوم مثبت بوده و برهمین اساس به نظر میرسد در هفته سوم نیز شاخص روند صعودی بدارد و رشد پیدا کند. فعالان این حوزه افزایش نقدینگی تزریقشده به بازار را نیز گامی مثبت ارزیابی کرده که میتواند روند صعودی میانمدت را تحقق بخشد. به زعم کارشناسان، بازار سرمایه در مسیر بهبود قرارگرفته و رشد شاخص و معاملات خرد، نوید روزهای بهتری را میدهد. با وجود این، فاصله قابلتوجه سهام از جایگاه واقعی خود، نشاندهنده نیاز به تداوم روند صعودی است. در بررسی بیشتر این موضوع و ارزیابی از وضعیت روزهای آتی بازار به گفتوگو با همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه پرداختیم که در ادامه میخوانید.
همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه:
استمرار تصمیمات حمایتی موجب تداوم روند صعودی بورس میشود
همایون دارابی، کارشناس و فعال بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به پیشبینی وضعیت بازار سرمایه در روزهای آینده پرداخت و دراین باره بیان کرد: تصمیماتی که طی یک ماه گذشته به ویژه در حوزه ارز توافقی، کاهش نرخ گواهیهای سپرده اتخاذ و اعمال شد، توانست بازار را در مسیر صعودی قرار دهد. به موجب این تصمیمات و اعلام حمایت وزیر اقتصاد و دولت از بازار سرمایه، بازار شاخص را از ۲ میلیون واحد به مرز ۲/۵ میلیون واحد رساند.
وی با اشاره به روند رشد بازار سرمایه طی هفته گذشته افزود: به موجب حضور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بستری فراهم گشت تا حقوقیها و فعالان بازار بیش از پیش هماهنگ شوند. همچنین تا این لحظه در لایحه بودجه ۱۴۰۴ نگرانی پیرامون بازار بورس ایجاد نشده است و آرامش نسبی در مسائل سیاسی منطقه حاکم است. تمامی این موارد دست به دست یکدیگر داده است تا بازار بورس رشد ۵۰۰ هزار واحدی شاخص را داشته باشد.
دارابی درباره وضعیت بازار سرمایه طی روزهای آینده تصریح کرد: به منظور پیشبینی روزهای آینده بازار سرمایه میبایست به چندنکته توجه ویژه بداریم. نخست استمرار آرامش سیاسی و نگرانی از رخ دادن تحولات در منطقه است. موضوع دیگر این است که شرکتها برای بهبود وضعیت خود نیازمند آنند که توامان با موضوع ارز و نرخ بهره، درخصوص قیمتگذاری دستوری نیز مساعدت شود. اگرچه که بازار خودرو در این حوزه تغییرات نسبی را تجربه کرده است و بدین موجب گروههای خودرویی کمی از فشار خارج شدهاند اما همچنان ضرورت دارد تا درباره قیمتگذاری دستوری در بازار تصمیمات جدی اتخاذ شود.
کارشناس بازار سرمایه با اشاره به موضوع قیمتگذاری دستوری همچنین خاطرنشان کرد: رشد بیشتر بازار بورس نیازمند اتخاذ تصمیمات جدی و اساسی در حوزه قیمتگذاری دستوری در بخشهای مختلف بازار است. گفتنی است که تصمیمگیری درخصوص ورود خودرو به بورس کالا، نرخ ارز توافقی، فاصله نرخ ارز دولتی و نرخ بازار نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی در پایان این گفتوگو با تاکید بر لزوم استمرار حمایتها از بازار بورس بیان داشت: بازار بورس در شرایط حال حاضر ظرفیت رشد نسبی را دارد اما همچنان نیازمند حمایت میباشد. در حقیقت به منظور استمرار بهبود وضعیت بازار سرمایه میبایست حمایتها ادامه یابد و بازار یه یکباره رها نشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.