بورس بر مدار ثبات
گروه اقتصادی
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز یکشنبه با رشد ۱۴ هزار و ۵۳۸ واحدی به یک میلیون و ۲۸۵ هزار و ۲۸۲ واحد رسید. همچنین شاخص کل هم وزن نیز ۵۱۱۹ واحد رشد کرد و به ۳۹۷ هزار و ۶۰۶ واحد دست یافت.
در جریان معاملات بازار سرمایه در هفته گذشته تعداد ۳۲ میلیارد و ۹۷۸ میلیون انواع اوراق بهادار به ارزش ۲۷۰ هزار و ۸۰۶ میلیارد ریال در بیش از ۴ میلیون و ۲۰ هزار و ۸۳۵ مرتبه مورد معامله قرار گرفت که به ترتیب ۱۸٫۱، ۱۳ و ۱۴ درصد کاهش را نسبت به هفته قبل از آن تجربه کردند.شاخص بورس در پایان معاملات هفته منتهی به ۱۸ تیرماه با ۲۵هزار و ۴۰ واحد افزایش، معادل ۱٫۹۹درصد رشد کرد و به رقم یک میلیون و ۲۸۲ هزار و ۱۸ واحد رسید و شاخص کل هموزن نیز با ۸ هزار و ۴۰۵ واحد افزایش، معادل ۲٫۱۹ درصد رشد کرد و به رقم ۳۹۲ هزار و ۵۸۴ واحد رسید. بورس هفته گذشته را با رشد ۲۵ هزار واحدی شاخص پشت سر
گذاشت. به طور معمول اخبار اقتصادی و سیاسی به سرعت بر روندهای قیمتی بازار سهام تأثیر می گذارند و واکنش بازار را در پی دارند. به عنوان نمونه بالا یا پایین رفتن قیمت دلار علاوه بر اینکه معیاری برای اثرگذاری تصمیمات سیاسی بر اقتصاد محسوب می شود در ارزش گذاری سهام شرکت های بورسی نیز موثر است.
انتخابات ریاست جمهوری هم یکی از رخدادهای مهم سیاسی کشور است که همواره بر انتظارات فعالان در بازار ارز و
دارایی ها تأثیر داشته است. با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و تعیین نتیجه آن سایه ابهام انتخابات از سر بازار برداشته شد و در هفته های گذشته شاخص با شیبی ملایم در روند صعودی حرکت کرده است.
بازار سهام اکنون از حساسیت انتخابات رهایی پیدا کرده و در انتظار تعیین تکلیف مذاکرات وین است. اکنون بازار به واسطه تشدید نگرانی و ناامیدی از به نتیجه نرسیدن برجام و اخباری که در این خصوص مطرح می شود، با ابهام روبهرو شده است و همین مسئله می تواند به شکل گیری صف های فروش منجر گردد.
بورس یک سال گذشته را در وضعیت نامتعادلی گذراند و بعد از حضور جمعیت میلیونی سهامداران در آن اکنون دیگر مسئله بازار سرمایه به اندازه ای در عرصه سیاست و اقتصاد اهمیت یافته که حتی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری و رئیس جمهور منتخب هم درباره مواضع خود درباره بورس اظهارنظر کرده اند.
بازار سرمایه در حال حاضر یکی از ابهاماتپیش روی خود را رفع کرده و اکنون در انتظار تعیین تکلیف مذاکرات برجام است. به نظر می رسد در صورت استقرار دولت جدید و آشکار شدن وضعیت برجام، بورس کمتر با قفل شدن صف های فروش مواجه شود و نقدینگی هم به بازار تزریق شود. شاخص در روز گذشته به یک میلیون و ۲۸۵ هزار واحد رسید و بنا بر نظر تحلیلگران چنانچه مقاومت بعدی شاخص یعنی یک میلیون و ۳۱۰ هزار واحد را بگذراند، می تواند به روند صعودی خود ادامه دهد، اما اگر چنین قدرتی نداشته باشد در همان نقطه درجا می زند.در شرایط فعلی ارزش سهام شرکت هادر بورس به کف رسیده است و بهترین زمان برای خرید محسوب می شود. چنانچه بازار به تعادل برسد و اعتماد خریداران به تدریج افزایش پیدا کند، می توان امیدوار به ورود نقدینگی و پذیرای رشد آن بود.
بازار سرمایه جذاب شده است
سعید درخشانی، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با «رسالت» درباره روند طی شده اخیر در بازار بورس اظهار کرد: دولت چند ماه قبل صحبت از احتمال رسیدن دلار به ۱۵ هزار تومان کرد، اما بازار بعد از گذشت چهار ماه از سال و نرسیدن دلار به این نرخ به این نتیجه رسید که دیگر دلار به کمتر از ۲۲ هزار تومان نمی رسد و دولت جدید هم احتمالا تمایلی به پایین آوردن آن نخواهد داشت زیرا به نفعش نیست. بنابراین خیال بازار از عدم کاهش نرخ ارز به زیر ۲۰ هزار تومان راحت شده است و این موضوع مانع افت ارزش سهام شرکت های بورسی می شود. وی با اشاره به رشد بالای قیمت های جهانی و اثر آن بر سهام شرکت ها افزود: در بعضی از موارد قیمت ها بیش از دو برابر در شرکت های پتروشیمی و فلزی رشد کردند. بازار تا حدودی نگران سیاست های انقباضی بانکهای مرکزی دنیا بود که به دلیل وجود تورم قیمت های نفت، پتروشیمی و فلزات در جهان ریزش داشته باشند، اما بعد از آنکه نرخ بازدهی اوراق در آمریکا بر خلاف انتظار تحلیلگران افت پیدا کرد، بانک های مرکزی در دنیا مانند چین نرخ بهره را کاهش دادند. بنابراین می توان نتیجه گرفت قیمت های جهانی دیگر ریزش نخواهند داشت. درخشانی اضافه کرد: مجموعه عوامل از جمله کاهشP به E بازار، تعدیل انتظارات بازار از نرخ ارز و رفع نگرانی بازار از قیمت های جهانی باعث شد بازار سرمایه در این اواخر جذاب تر شود و به همین علت شاهد ورود پول به بازار هستیم. وی با اشاره به فرآیند طولانی شدن مذاکرات ایران و نا امید شدن بازار از احتمال توافق نهایی گفت: بانک مرکزی به طور مداوم در حال چاپ پول برای تأمین مخارج کشور است و این مسئله باعث شده حتی اگر توافقی هم صورت بگیرد نرخ دلار افت زیادی نداشته باشد. در شرایط فعلی هم با توجه به نرخ ارز می توان سهام ارزنده ای در بازار خریداری کرد.
درخشانی درباره سیر نزولی کاهش نرخ سود بین بانکی و تأثیر آن بر شاخص بورس گفت: کاهش این نرخ سود خبر خوبی برای شاخص بورس محسوب می شود زیرا در شرایطی که ما دارای درآمد نفتی نیستیم و بانک مرکزی مجبور به چاپ پول بدون پشتوانه برای جبران کسری بودجه است ، افزایش پایه پولی سبب شده نرخ سود بین بانکی کاهش پیدا کند. این تحلیلگر بورس کاهش نرخ سود بین بانکی را به طور مستقیم روی بورس تأثیرگذار ندانست و افزود: کاهش این نرخ سود نشانه ای از چاپ پول است که می تواند بر روی نرخ ارز اثر بگذارد. از این طریق نرخ ارز بالاتر می رود و در نتیجه ارزش سهام شرکت های بورسی را افزایش می دهد.
وی ادامه داد: اگر به سمت توافق نهایی حرکت کنیم نرخ دلار به حدود ۲۲ هزار تومان می رسد، اما اگر توافقی حاصل نشود و بازار مطمئن شود که توافقی در دسترس نخواهد بود احتمال بالاتر رفتن نرخ دلار وجود دارد. وی حرکت روند صعودی بورس را باعث ترغیب سهامداران برای خرید عنوان کرد و افزود: با توجه به مالیات بر عایدی سرمایه که به تصویب مجلس رسیده است، اگر انتظارات تورمی در مردم ایجاد شود، دوباره بازار سرمایه می تواند محلی برای سرمایه گذاری شود.درخشانی در پایان تصریح کرد: اوج سقف معاملات بورس در سال گذشته به ۳۰ هزار میلیارد تومان در یک روز رسید و امسال به بیش از ۷ هزار میلیارد تومان رسیده است که به معنای آشتی سهامداران با بورس است و این موضوع باعث می شود پول به بازار وارد شود.
بازار سرمایه , بورس
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.