بودجه باید متناسب با بازدهی شرکتها باشد
گروه سیاسی
سید جواد حسینی کیا، نایبرئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «رسالت» ضمن اشاره به افزایش بودجه شرکتهای دولتی در لایحه بودجه سال آتی، بیان کرد: اگر دولت نتواند شرکتهای دولتی را ساماندهی کند به شکل بیرویه بودجه این نهادها افزایش پیدا میکند و راندمان کاری آنها نیز کاهش پیدا خواهد کرد. وی افزود: دولت قرار بود نظام بودجهریزی را تغییر دهد اعداد و ارقام، اما متأسفانه داستان بودجه سال ۱۴۰۱ نیز به همین سرنوشت دچار شده است و صرفا اعداد و ارقام تغییر کرده نه نظام و شالوده و پایه و اساس بودجهریزی شرکتها. حسینی کیا تأکید کرد: بنابراین اگر نتوانیم شرکتهای زیانده را سودده کنیم دولت باید مدام به این شرکتها پول بدهد و طبیعتا پول بیتالمال هدر خواهد رفت باید برنامهای تدوین شود که بودجه متناسب باراندمان کاری شرکتها تنظیم شود. شرکتهای دولتی هرکدامشان باید طبق کارکردشان بودجه بگیرند و فعالیتشان اصلا باید بهگونهای باشد که ظرفیت دریافت بودجه را داشته باشند.
دولت باید براساس راندمان شرکتها به آنها بودجه بدهد
او ادامه داد: اگر دولت کاری نکند که بر اساس راندمان به شرکتهای دولتی بودجه بدهد این شرکتها هرروز گسترش پیدا میکنند، رشد بیرویه اینها موجب اتلاف هزینه و انرژی خواهد شد نکته دوم عدم شفافیت این شرکتها است. اعتبارات و بودجههای شرکتهای دولتی شفاف نیست و طی سالهای گذشته نیز این مسئله بوده و تاکنون ادامه داشته است. بنابراین دولت اگر واقعا ادعای تغییر دارد باید از همین مسائل آغاز کند. نایبرئیس کمیسیون صنایع مجلس عنوان کرد: نکته سوم حقوق مدیران است که نشان میدهد بسیار نجومی و حیاطخلوتی برای تمام دولتها شده است این حیاطخلوت پاشنه آشیل تمام دولتها بوده است لذا اگر دولت سیزدهم که یک دولت انقلابی و مردمی است نتوانند این مسئله را سامان دهد شاید مجددا نیاز به زمان بسیار زیادی داشته باشیم تا دولتهای دیگر این موضوع را برطرف کنند.
حسینی کیا گفت: از این دولت توقع داریم شرکتهای دولتی را ساماندهی کند امروز این شرکتها اعتبار و بودجه بیشتری از خود دولت دارند این مسئله قابل توجیه نیست این شرکتها اعتبار بودجه بیشتری از دولت دارند و این مسئله خندهدار است بودجه عمومی کشور از بودجه شرکتهای دولتی کمتر باشد! درحالیکه اصل ماجرا باید برعکس باشد و بودجه شرکتهای دولتی کمتر باشد تا آنها به دولت کمک کنند. وی افزود: شرکتهای دولتی امروز جیرهخوار هستند لذا نیازمند یک اقدام جدی از سوی دولت هستیم تا از وضعیت که شرکتهای دولتی دارند خارج شویم شرایطی که مدیران ناکارآمد و فشل سرکار هستند و شرکتهای زیانده، بودجه زیادی دریافت میکنند. حسینی کیا در انتها یادآور شد: یکی از پیشنهادهای مبرهن این است که دولت میتواند این شرکتها را واگذار کند و آنهایی که زیانده هستند باید واگذار شوند و شرکتهایی که حاکمیتی نیستند نیز باید در اولویت واگذاری باشند. اما برخی از شرکتها حکومتی هستند که امکان واگذار کردن وجود ندارد دولت باید آنها را نگهداری کند و نگهداری نیز باید متناسب باراندمانشان باشد.
بودجه 1401 , سید جواد حسینی کیا , شرکت های دولتی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.