«به میدون بیایید»
گروه فرهنگی- زینب توتونچی
برنامه تلویزیونی«میدون» که این روزها از شبکه سوم سیما پخش میشود و علاقهمندان بسیاری را نیز با خود همراه کرده، بخشی از جامعترین سامانه هدایت، آموزش و پشتیبانی کسبوکارها است؛ این سامانه در سال ۱۳۹۴ توسط جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاههای سراسر کشور با محوریت آموزش کسبوکار، ایجاد حلقههای گمشده در فعالیتهای اقتصادی و پشتیبانی از فعالیتهای شرکتهای کوچک و زودبازده راهاندازی شد. در میدون، همه آن چیزی که برای موفقیت در کسبوکار خودتان لازم دارید را میتوانید بهراحتی پیدا کنید.
«آزمون مسیریابی شغلی»: باتوجه به اهمیت انتخاب کسبوکار مناسب هر فرد براساس ملاکهای دقیق و چارچوبهای علمی و آگاهانه در ابتدای ورود مخاطب به سامانه «میدون» یک آزمون شخصیت شناسی از او گرفته میشود. براساس نتایج بهدستآمده از این آزمونکسب و کارهای متناسب با شخصیت فرد به او پیشنهاد میشود.
«دورههای آموزشی»: در این بخش تاکنون بیش از ۱۹۰ عنوان کسبوکار تدوینشده است. این کسبوکارها بهصورت غیرحضوری و با استفاده از ابزارهای مختلف متنی و رسانهای، به شما آموزش داده میشود. محتوای دورهها بهصورت صفر تا صد و گامبهگام بر پایه چهار مهارت اصلی مدیریت بازار، مدیریت ریسک، مدیریت مالی و مدیریت فنی، تدوینشده است. همچنین برای دورههای آموزشی که مخاطبین سامانه، علاوه بر آموزش غیرحضوری، درخواست آموزش حضوری و تجربه عملی نیز داشته باشند، کارگاههای آموزشی بهصورت حضوری به مدت یک روز در تهران برگزار میشود.
«نیازمندیها»: ظرفیتهای اقتصادی مختلفی در سراسر کشور وجود دارد که در حال حاضر
به دلیل عدم آگاهی و معرفی، از آنها استفاده نمیشود. برای رفع این مشکل، این بخش از سامانه راهاندازی شده است. در اینجا ظرفیتهای موجود مردمی به یکدیگر متصل شده و موارد منتخب آن نیز از طریق برنامههای تلویزیونی معرفی میگردند.
«آمایش سرزمینی»: در این بخش، ظرفیتهای کسبوکار در مناطق مختلف کشور، به تفکیک استان و شهرستان بیان میشود. با توجه به این ظرفیتها و ویژگیهای منطقه جغرافیایی مدنظر، بهترین فعالیت اقتصادی به فرد پیشنهاد میشود.
«شبکه همکاران»: باهدف حذف واسطهها در فرآیند کسبوکار، سامانه «میدون» اقدام به ایجاد این قسمت کرده است. در این بخش شرکتهای مکمل چرخه تولید برای افزایش سود کارآفرینان
به آنها معرفی میشود. تلاش شده که این شرکتها، اصلیترین منابع تولید محصول در هر کسبوکار باشند.
«ستاد پیگیری مشکلات کسبوکار»: تولیدکنندگان و صاحبان مشاغل با ورود به این بخش، مشکلات ایجادشده بر سر راه کسبوکار خود را مطرح کرده و «میدون» آنها را پیگیری میکند. مشکلاتی که پس از پیگیریها رفع نشده و نیاز به تلاش بیشتری داشته باشد نیز، طی هماهنگیهای انجامشده بین سامانه «میدون» و صداوسیما، در برنامههای تلویزیونی ، مطرح و پیگیری خواهند شد.
در «میدون» همه دستبهدست یکدیگر، با شعار «به میدون بیایید» برای تحقق هرچه بهتر تولید و اشتغال و ارتقاء ایران اسلامی، تلاش میکنیم.
نفر برتر از بزهکاری تا حوزه علمیه و پرورش بوقلمون
در قسمت سیوسه از فصل دوم برنامه میدون شبکه سه سیما محمدمهدی کرمی شرکتکننده از روزهای بزهکاری تا رفتن به حوزه علمیه و ایجاد کسبوکار در روستاهای کرمانشاه میگوید.
کرمی جوانی از کرمانشاه روز چهارشنبه هفته گذشته روی آنتن شبکه سه داستان زندگی و تحولات مثبت، از روزگار مواد فروشی تا همراهی رفیق و رفتن به مسجد و پیشنماز شدن در مسجد محله گفت. شرکتکننده این قسمت از برنامه میدون جوان روحانی ساکن یکی از روستاهای کرمانشاه بود که با چالشهای زیادی در زندگی روبهرو شده و درنهایت از یک کسبوکار پرخطر ؛ تبدیل به یک روحانی با کسبوکار مفید شده است.
وی در برنامه میدون از داستان زندگیاش گفت: «چند محله در کشور هستند که در بزهکاری رتبه یک دارند و من بچه منطقه چهار کرمانشاه هستم؛ یکی از همون محلههای بزهکاری. از زمانی که یادم هست اتفاقات بدی جلوی چشمم دیدم
من و چند نفر که با دعواهای محلی اسمم سر زبونها افتاد و اگر به خاطر دعاهای پدر و نان حلال مادر،پدرم نبود، قطعا سالم نبودم و اینجا نمیتونستم بیام. تا حدود هجدهسالگی بر همین منوال گذشت تا یک روز، پدر یکی از همین رفقای کوچه و محله اومد و از من سراغ پسرش، علی رو گرفت. علی تزریق میکرد، حتی چند باری خودم برای علی تزریق کردم؛ همانجا و توی همون لحظه تصویر پدرم رو توی چشمان پدر علی دیدم و با خودم گفتم حتما یک روزم نوبت من می شه
یک روزم من باید توی خرابه یا جوب قصه علی برام تکرار بشه،اما رفیق خوب داشتن نعمتی است و امین یکی از همون رفقا بود که دست من رو گرفت و راهی مسجد کرد، اوایل همه نگاه های سنگین داشتن و با چشم هاشون مارو دنبال میکردن تا بالاخره یک روز من شدم امام جماعت دوم مسجد.
یک روز حاجآقا اومد و بهم گفت که برم حوزه علمیه،با خودم گفتم من و حوزه، ولی رفتم حوزه و تمام مدت تو فکر این بودم رفقایی که حال اول من رو داشتن چه اتفاقی براشون
میافته ، من همیشه درگیر بودم که برای اینها چه باید کرد و با خودم گفتم هرکاری از دستم بربیاد باید برای بچه محل هام انجام بدم و بهترین کار این بود تا مشغول شوند و مهمتر درآمدزایی داشته باشند.»
محمدمهدی کرمی، با کسبوکار و پرورش بوقلمون توانست، برای خود و اهل محله خود اشتغال و درآمدزایی ایجاد کند، به گفته مهمان این قسمت، برای جوانان منطقه چهار کرمانشاه که یکی از مناطق بزهکاری کشور است کاری جز خریدوفروش مواد و رو آوردن به چنین کاری وجود نداشت و او با ایجاد چنین کسبوکاری توانست خانوادهها و جوانان منطقه و روستا را مشغول و به درآمدزایی برساند. او با فروش خانه خود که با هزاران سختی و کارگری آن را خریده بود و با پول اندک از فروش خانه کسبوکارش را راهاندازی کرد.
در ادامه، عبدالملکی داور برنامه گفت: «زنجیرهای که راه انداختهاید بسیار خوب است و در بحث کسبوکار گفته میشود اگر زنجیرههای منطقهای شکل بگیرند تعداد زیادی از افراد بهرهمند و سود خوبی ایجاد میشود.»
همچنین یونچی يكی از داوران مسابقه به دیگر استعدادهای منطقه اشاره کرد و گفت: «منطقه کرمانشاه حدود ۷۲درصد از گیاهان دارویی کشور رادار است؛ میشود شما بهعنوان یک روحانی مشوق جوانان و افراد منطقه برای ایجاد دیگر کسبوکارها باشید.»
داور برنامه در ادامه گفت: «ما در خراسان رضوی، گیلان و بسیاری دیگر از استانها معضل تغذیه بوقلمون را داریم؛ از شما بهعنوان فردی موفق خواهش دارم تا آموزش بدهید که چگونه این کار را انجام میدهید تا ما با استفاده از تجارب و آموزشهای شما در ۳۰ استان دیگر این پرورش را راهاندازی کنیم.»
محمدمهدی کرمی، یکی از مهمترین مشکلات این کسبوکار را نبود یک اتحادیه گفت و این موضوع باعث میشود تا پرورشدهنده ضربه مالی بخورد.
وی ادامه داد:«یکی از مزیت های های اصلی تولید کارخانه خوراک برای بوقلمون را، اشتغالزایی برای افراد است.»
شکوهی نیا از دیگر داوران برنامه میدون در گفتوگو با محمدمهدی کرمی گفت: «شما به زنجیره این کسبوکار فکر کردهاید، آیا به ادامه این فرآیند نیز فکر کردهاید؟ »
کرمی در پاسخ گفت: «در بلندمدت در بحث قطعهبندی و کارخانه سوسیس و کالباس نیز ما میخواهیم سرمایهگذاری کنیم.»
خانم مهرنوش یکی دیگر از داوران این برنامه خطاب به مهمان میدون گفت: «اگر من یک وام چهلمیلیونی گرفته و با شما شروع به همکاری کنم، درنهایت چه اتفاقی خواهد افتاد؟»
کرمی در جواب به سؤال داور گفت: «یک اتفاق مهم این است که ما مجوز برای شما ذیل زنجیره فعالیتمان و اولین اتفاق خوشایند دیگر این است که ما میتوانیم جوجه دولتی از سامانه سماست بگیریم. و برای این همکاری شرایط خاصی هم وجود ندارد، تنها پنجاه متر مکان و نیروی کار لازم دارید، و باید به این نکته توجه کنید در هر روستا بیشتر از پنج مزرعه به علت سازوکارهای دامپزشکی نمیتوانیم داشته باشیم.
به هر ترتیب برنامه این هفته میدون برای کرمی و دوستانش امیدبخش بود و داوران کسبوکار او را بهعنوان کسبوکار برتر در بین سه شرکتکننده انتخاب کردند.
گفتنی است:به زودی شاهد سومین رویداد سرمایه گذاری مسابقه میدون خواهیم بود که در آن سرمایهگذاران بر روی کسب و کار های منتخب ۸ قسمت از مسابقه میدون به مذاکره و سرمایه گذاری خواهند پرداخت.
در دو رویداد سرمایه گذاری قبلی مسابقه میدون، ۳۶ میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفت و در رویداد سوم نیز طبق اخبار مجموعا ۴۶ میلیارد تومان سرمایه گذاری روی کسب و کار ها صورت می گیرد که این خبر، خبری امید بخش برای کار آفرینان و صاحبان کسب و کارهای نوپا خواهد بود
آجیل شب عید , زینب توتونچی , شبکه سه , میدون
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.