به دنبال جهش اقتصادی
۱) مقام معظم رهبری شعار سال ۱۴۰۲ را «مهار تورم – رشد تولید» اعلام کردند.
تمرکز ایشان روی مسائل اقتصادی، رفاه مردم و به ویژه معیشت طبقات محروم نشان میدهد هم درد و هم درمان را میشناسند. کسی که درد فقرا را نچشیده باشد نمیتواند چنین تمرکزی داشته باشد.
۲) حوادث سیاسی و اجتماعی ۱۴۰۱ به ویژه فتنه پاییز سال گذشته نشان داد بنیانهای امنیتی کشور فوقالعاده محکم است و میتواند حریف یک ابرجنگ شناختی شود؛ و به سلامت از آن عبور کند. رویدادهای سریع و جالب ماه آخر همین سال در تنظیم روابط با همسایگان به ویژه عربستان و تحکیم روابط راهبردی با چین و روسیه هم نشان داد جمهوری اسلامی در برابر اخلال دشمنان اسلام در روابط خارجی و پروژه «انزوای سیاسی» غلبه کرده است. زیرساختهای یک همکاری منطقهای و جهانی برای توسعه روابط اقتصادی کاملا مهیا است.
۳) زیرساختها و بنیانهای نیرومند اقتصادی علی رغم تحریمهای شکننده و فلجکننده آمریکا شکل گرفته است. پیشرفتهای بزرگ و به جای گذاشتن رکوردهای اعجابآور در علم و فناوری، هوافضا، هستهای، زیست فناوری، آبرسانی و سدسازی، پالایشگاهها و… منجر شد به اینکه رئیس جمهور در ماههای پایانی سال گذشته پروژههای علمی و یا ابرپروژهها در حوزههای مختلف افتتاح کند و آن را به رخ جهانیان بکشاند.
۴) رهبری معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی سالیانه مشهد خود در آغاز سال نقاط «ضعف» و «قوت» و تجارب منفی و مثبت را در حوزه امنیت ملی و اقتصاد کشور شفاف بیان فرمودند و شرط عبور از این گردنه را رفع عیوب و ضعفها و تبدیل آن به فرصت برای قدرتمند شدن دانستند و بحث «تحول» و «تقویت» زیرساختهای کشور را مطرح کردند.
مجموعه آنچه که در پیام نوروزی و نیز بیانات بعدی گفته شد، یک افق روشن و امیدبخش را برای مردم و قوای کشور ترسیم کرد. اگر به آن عمل کنیم یک جهش بزرگ اقتصادی در پیش داریم که کمترین نتیجه آن رشد و رونق و مهار تورم خواهد بود.
۵) مهار تورم و تورم زدایی در سال ۱۴۰۲ باید راهبرد اقتصادی دولت و دستگاههای اجرایی باشد. هر مصوبه در مجلس و هر تصویبنامه در هیأت دولت حتما باید یک پیوست «مهار تورم» داشته باشد. اولین گام، بازنگری در بودجه ۱۴۰۲ است که اگر دلالتهای تورمی دارد رفع شود.
۶) سخنان رئیس جمهور در جمع مدیران کشور در پنجم رمضان نشان داد او پیام رهبری را به خوبی درک کرده و در صدد انتقال حس تحرک به بدنه مدیریتی کشور است.
رئیس جمهور روی چند نکته انگشت تأکید گذاشت:
– گوش دولت برای نقد منصفانه شنواست.
– میخواهیم دولت را با هزینه کم و با انضباط مالی اداره کنیم.
– نقدینگی را کاهش و به سمت تولید هدایت میکنیم.
– مدیران بنگاههایی که ارزشان را برنگردانند عزل میشوند.
– اضافه برداشت بانکها از بانک مرکزی و نیز افزایش پایه پولی را متوقف می کنیم.
– …
دولت بخواهد با همین دست فرمان جلو رود میتواند تورم را مهار کند. دولت در سال گذشته از سرعت تورم کاست. امسال اراده کرده است موتور تورم را خاموش و آن را به سمت صفر ببرد. این کار شدنی است به شرطی که مجموعه دولت در همه سطوح بر روی خطوط سیاستهای کلی برنامه پنج ساله هفتم که رهبری به قوا به ویژه دولت ابلاغ فرمودهاند، حرکت کند.
محمدکاظم انبارلویی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.