بهرهگیری از توان نخبگان موجب افزایش قدرت اقتصادی خواهد شد
علیرضا نظری، سخنگوی کمیسیون کشاورزی و نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح نقش ائتلافها و پیمانهای فرامنطقهای و منطقهای قدرت های نوظهور در مقابله با یک جانبه گرایی نظام سلطه پرداخت و دراین باره اظهار کرد: روش عملی نظام سلطه و در رأس آنها آمریکا و رژیم صهیونیستی، انزوای رقبا و مخالفانشان در عرصه بین المللی است. یکی از ابزارهای پروژه انزوای قدرتهای نوظهور از سوی آمریکا، تحریمهای نظامی بوده است و این امر به سبب ظرفیت جمهوری اسلامی ایران شکست خورده است. پروژه انزوای جمهوری اسلامی ایران از سوی آمریکائیان بارها شکست خورد و آنان کوشیدند تا از ابزارهای دیگر علیه ایران بهره بگیرند و محدودیتهای اقتصادی رقم بزنند. افزون براین تلاش کردند تا ائتلافی علیه جمهوری اسلامی ایران رقم بزنند و بستن درهای تنفس در حوزههای اقتصادی و سیاسی را عملیاتی سازند.
وی با اشاره به نقش ائتلافهای منطقهای و فرامنطقهای افزود: هرگونه ائتلاف و تعامل با کشورهای خارج از محدوده روابط آمریکائیان، مفید خواهد بود و موجب تقویت قدرت و توسعه روابط در منطقه خواهد شد و خنثی سازی نقشه دشمنان را عملیاتی خواهد ساخت. نظری با اشاره به رویکرد گسترش دیپلماسی سیاسی و اقتصادی دولت سیزدهم تصریح کرد: مطابق آنچه که رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات خود بارها اشاره داشتند؛ دنیا تنها غرب نیست.
خوشبختانه دولت سیزدهم این رویکرد را به قوت در دستورکار قرار داده و نگاه دیپلماسی را تنها به غرب گره نزده است. نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم در عرصه روابط بین الملل تلاشهای خوبی داشته و تعامل با همسایگان را به شکلی مطلوب عملیاتی ساخته که هریک موجب گسترش روابط و بهبود شرایط اقتصادی شدند. او با اشاره به عضویت در سازمان همکاری شانگهای و پیمان بریکس متذکر شد: پیمان بریکس، عضویت در سازمان همکاری شانگهای و سایر اتئلافها و تعاملات منطقهای و فرامنطقهای مقابل نقشه دشمنان و یک جانبهگرایی نظام سلطه میباشد. وی با اشاره به کاهش کسری تراز بازرگانی یادآور شد: امروز به راحتی درحال فروش نفت میباشیم و قادر به تامین منابع ارزی کشور هستیم. خوشبختانه کسری تراز بازرگانی در مقایسه با گذشته کاهش پیدا کرده و بهبود یافته است. امیدواریم مسیر شکل گرفته همواره با موفقیت طی شود تا میزان واردات به صورت چشمگیر کاهش یابد و صادرات محصولات داخلی افزایش پیدا کند.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم با تاکید بر ضرورت افزایش تجاری سازی ادامه داد: کوششمان این است که رشد اقتصادی و کاهش نقدینگی محقق شود تا افزایش بهرهوری ملموس شود و قدرت تعاملات بیشتر در عرصه بین الملل رقم بخورد. وی در تشریح نقش نخبگان در بهبود شرایط اقتصادی کشور گفت: خوشبختانه نخبگان کشور به ویژه در زمینه علوم دانش بنیان مشهود میباشند و اقدامات خوبی را نیز به ثمر رساندهاند. آنچه که اکنون ضرورت دارد بهرهگیری دولت از ظرفیت نخبگان در عرصه بین الملل میباشد. باید بکوشیم تا ظرفیت عملی نخبگان صرف میدان تجاری سازی و اقتصاد شود.
او در پایان این گفتوگو با بیان اینکه بهرهگیری از توان نخبگان موجب افزایش قدرت اقتصادی در سطح بین المللی خواهد شد، عنوان داشت: اگرچه بخش قابل توجهی از ظرفیت نخبگان به بار نشسته و ثمر داده است اما بخش چشمگیری مورد غفلت قرار گرفته و به تجاری سازی و تولید ثروت منتهی نشده است. دولت به هرمیزان که بتواند ظرفیتها را از قوه به فعلیت برساند، به همان میزان قدرت اقتصادی در عرصه جهانی را افزایش خواهد داد.
علیرضا نظری
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.