بن‌بست برگزیت در انگلیس و اروپا - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 21971
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 28 اردیبهشت 1399 - 8:45 |
مذاکرات لندن-بروکسل بار دیگر شکست خورد؛

بن‌بست برگزیت در انگلیس و اروپا

برگزیت بار دیگر به یک بن‌بست در معادلات سیاسی لندن و اتحادیه اروپا تبدیل شده است.
بن‌بست برگزیت در انگلیس و اروپا

‌|بخش بین الملل‌|
برگزیت بار دیگر به یک بن‌بست در معادلات سیاسی لندن و اتحادیه اروپا تبدیل شده است. اخیرا نمایندگان بریتانیا و اتحادیه اروپا در مذاکرات مربوط به روابط پسابرگزیت، یکدیگر را به ترک مذاکرات تهدید کردند.به نوشته خبرگزاری «رویترز»، «دیوید فراست» مسئول مذاکره‌کنندگان بریتانیا گفت: «در خصوص توافق بر سر مسائل دارای اهمیت چشمگیر، پیشرفت بسیار اندکی داشته‌ایم.»
فراست بزرگ‌ترین مانع بر سر رسیدن به توافق را اصرار اتحادیه اروپا بر پیشنهادات جدیدی دانست در اصطلاح از آن‌ها به‌عنوان «شرایط برابر زمین بازی» یاد می‌کند.
بروکسل معتقد است، بریتانیا باید در روابط تجاری آینده با کشورهای اروپایی، از قوانین و قواعد اتحادیه اروپا پیروی کند. اما دولت بریتانیا می‌گوید به‌عنوان کشوری مستقل، زیر بار این قوانین نخواهد رفت.مذاکره‌کننده ارشد بریتانیا دراین‌باره گفت: «به محض این‌که اتحادیه اروپا بفهمد که بر این اساس به جمع‌بندی نخواهیم رسید، قادر به پیشرفت (در مذاکرات)خواهیم بود.»
از سوی دیگر «مایکل برنیر» مذاکره‌کننده ارشد اتحادیه اروپا گفت: بریتانیا در دور سوم از این گفت‌وگوهای ناامیدکننده از بحث بر سر این شرایط برابر طفره می‌رود.برنیر گفت:‌ «تا زمانی که بریتانیا توافق عادلانه‌ای در خصوص شیلات و توافقی عادلانه و مناسب در شرایط برابر زمین بازی را نپذیرد، کاری پیش نخواهد رفت.به خاطر مصالح اقتصادی بریتانیا به ارزش‌های خود چوب حراج نمی‌زنیم.»
او هشدار داد، لندن عواقب انتخاب‌های برگزیتی خود را درک نمی‌کند.از سوی دیگر، «کر استارمر» رهبر حزب کارگر انگلیس با تمدید مهلت انجام مذاکرات پسابرگزیت با اتحادیه اروپا مخالفت کرد.به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، استارمر گفت: «دولت می‌گوید مذاکرات و رسیدن به توافق را تا پایان سال محقق خواهد کرد. همواره معتقد بوده‌ام این زمان کافی نیست واتمام مذاکرات تا پایان سال غیرممکن است.»
رهبر بزرگ‌ترین حزب اروپایی گفت: ترجیح می‌دهد «این مذاکرات در سریع‌ترین زمان ممکن تکمیل شوند.دولت می‌گوید تا پایان سال می‌تواند این کار را به سرانجام برساند پس بگذارید ببینیم چگونه پیش خواهند رفت. هنوز زمان زیادی تا ماه دسامبر باقی است.»
مردم بریتانیا در یک همه‌پرسی که سال ۲۰۱۶ برگزار شد، به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا (برگزیت) رأی مثبت دادند. دولت انگلیس، در ابتدای سال جاری میلادی پس از کشمکش‌های فراوان توانست جهت اجرای برگزیت با بروکسل به توافق برسد.اکنون روابط انگلیس و اتحادیه اروپا به مدت یک سال حالت گذار را سپری خواهد کرد و دو طرف در این بازه زمانی فرصت دارند درخصوص نحوه روابط پسابرگزیت به توافق برسند.حزب کارگر تا پیش از تصویب نهایی توافق برگزیت در پارلمان انگلیس در تلاش بود یک همه‌پرسی دوم در این رابطه برگزار کند اما در انجام آن ناکام ماند.
مروری بر گزارش رسانه‌های اروپایی به‌خوبی نشان می‌دهد که وضعیت توافق میان لندن‌-بروکسل تا چه اندازه‌ای سخت شده است! روزنامه «تاگس آنسایگر» سوئیس در مطلبی نوشت: اتحادیه اروپا و انگلیس در مذاکرات پسابرگزیت درباره شراکت آینده پیشرفتی نداشته و احتمال یک خروج نامنظم این کشور از بازار داخلی و اتحادیه گمرکی اتحادیه اروپا بیشتر می‌شود.به نوشته این روزنامه سوئیسی خروج سخت انگلیس از اتحادیه اروپا در پایان سال جاری میلادی محتمل‌تر می‌شود. مواضع «میشل بارنیر»، مذاکره‌کننده ارشد اتحادیه اروپا و«دیوید فراست»شریک مذاکره‌کننده وی در انگلیس در دور سوم مذاکرات در دوران پسا برگزیت به‌ندرت به هم نزدیک شده است.
«دیوید فراست»، اتحادیه اروپا را به پیشبرد یک رویکرد ایدئولوژیک متهم کرده است. بارنیر هم در مقابل از انگلیس خواسته است استراتژی خود را تغییر داده و واقع‌بین‌تر باشد.بارنیر دراین‌باره گفت: من دراین‌باره خوش‌بین نیستم که آیا خطر خروج سخت بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا تا پایان سال افزایش پیدا نکند. «دیوید فراست» هم دراین‌باره ابراز دلسردی کرده است.انگلیس در ۳۱ ژانویه رسما از اتحادیه اروپا خارج شد، اما تا پایان سال جاری میلادی این کشور همچنان بخشی از بازار داخلی و اتحادیه گمرکی این اتحادیه باقی می‌ماند. اتحادیه اروپا و انگلیس می‌خواهند در دوران پسا برگزیت که تا پایان سال جاری میلادی مقرر شده است شراکت آینده خود و به‌ویژه مناسبات تجاری را تنظیم کنند.بارنیر در سخنانی گفته است که پیشرفتی در مذاکرات وجود ندارد چراکه انگلیس خواسته‌های اصلی را نمی‌پذیرد.انگلیس رسما به دنبال توافقی تجاری با اتحادیه اروپا مشابه کانادا و ژاپن است. این کشور در حقیقت می‌خواهد در بسیاری از زمینه‌ها وضع موجود و امتیازات خود در اتحادیه اروپا حفظ کند.
«بارنیر» دراین‌باره گفته است که انگلیسی‌ها می‌خواهند بدون عمل به تعهدات خود همچنان از مزایای عضویت در این اتحادیه استفاده کنند. وی تأکید کرد که ما خواهان توافق با انگلیس البته نه به هر قیمتی هستیم.دور بعدی مذاکرات پسا برگزیت احتمالا در هفته اول ژوئن برگزار می‌شود. این دور مذاکرات هم به دلیل شیوع کرونا به‌صورت ویدئو کنفرانس برگزار می‌شود. طرفین مذاکره‌کننده از جو متشنج گفت وگوها سخن گفتند. حداکثر تا اواخر ماه ژوئن باید انگلیسی‌ها دراین‌باره تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند دوران گذار بعد از برگزیت را تمدید کنند و به مذاکرات درباره شراکت آینده با بروکسل شانس بهتری بدهند.بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس تا به حال تمدید دوران گذار را به‌شدت رد کرده است. اگر اوضاع به همین ترتیب ادامه یابد آخر سال جاری میلادی خطر وقوع برگزیت سخت ایجاد می‌شود.

نویسنده : بخش بین الملل |
برچسب ها
, ,
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای بن‌بست برگزیت در انگلیس و اروپا بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.