بمباران مستقیم آوارگان یمنی توسط آل سعود
گروه بینالملل
درحالیکه رژیم منحوس سعودی به نقطه شکست نهایی در یمن نزدیکتر میشود، از هرگونه ابزاری برای فرار از این ناکامی بزرگ استفاده میکند. ریاض در سایه حمایت آمریکا، رژیم صهیونیستی و انگلیس و از همه بدتر، در سایه سکوت سازمان ملل متحد به بمباران مستقیم شهروندان یمنی میپردازد تا بلکه از این طریق، پیشرویهای انصارالله و مقاومت یمن را در مأرب و دیگر نقاط متوقف سازد.
جنایت بزرگ سعودیها و اماراتیها در مأرب
ائتلاف متجاوز سعودی-اماراتی از ترس آزادسازی استان راهبردی و نفتخیز مأرب، بهشدت اردوگاه آوارگان یمنی در این استان را بمباران کردند تا بهزعم خود مانع از آزادی مأرب شوند. از سوی دیگر، دولت نجات ملی یمن بار دیگر از سازمان ملل خواست که به بازی ائتلاف متجاوز سعودی-اماراتی با جان مردم یمن و تجارت بر سر مشکلات آنان پایان دهد.صنعا بابیان اینکه باید یک گذرگاه امن برای آوارگان حاضر در استان مأرب ایجاد شود، تأکید کرد، ائتلاف متجاوز سعودی، اردوگاههای این آوارگان را در اطراف مأرب هدف قرار میدهد.
هرچند شورای عالی امور بشردوستانه یمن درباره عواقب باز کردن پای آوارگان به جنگ مأرب، هشدار داد، ولی عناصر وابسته به «عبد ربه منصور هادی» رئیسجمهور مستعفی یمن به مناطق امن در شهرهای «رحبه» و «العبدیه» در جنوب مأرب حمله کردند.روزنامه الاخبار گزارش داد، جنگندههای ائتلاف سعودی-اماراتی نیز اردوگاههای «الهیال» و «الصوابین» واقع در اطراف سد مأرب را بهشدت بمباران کردند، تا با این فشارها، مانع از آزادسازی مأرب شوند.این در حالی است که نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن اخیرا این منطقه را که در «صرواح» واقعشده است، آزادکردهاند.به گزارش این روزنامه، این حملات هوایی باعث شد که شمار زیادی از آوارگان از این منطقه کوچ کنند؛ منابع محلی نیز خبر دادند که صدها خانواده آواره این اردوگاهها را ترک کردند.از آمار شهدای این حملات هنوز اطلاعات و آماری منتشرنشده است. بنابراین گزارش، این حملات با درخواستهای آمریکا و فرانسه برای توقف حملات و جنگ در مأرب همزمان شده است، ولی جنگندههای سعودی به حملات خود ادامه میدهند.
سازمان ملل فقط هشدار میدهد!
در همین ارتباط، سازمان ملل اواخر هفته گذشته خبر داد که ۱۶ میلیون یمنی با گرسنگی روبهرو هستند و نمیتوانند غذای روزانه برای کودکان خود تأمین کنند.این سازمان بابیان اینکه پنج میلیون یمنی در آستانه قحطی قرار دارند، ولی مطابق معمول از عربستان سعودی و امارات بهعنوان مسئولان اصلی این فجایع، نامی نمی برند. هرچند که کشورهای متجاوز به یمن و حامیان غربی آنان عادت دارند تصویری انساندوستانه از خود نشان دهند تا از مسئولیت جنایات خود در این کشور فرار کنند، ولی نشست اخیر کشورهای کمککننده به یمن، امید سازمان ملل را بر باد داد.این سازمان پسازاین نشست بابیان اینکه میزان کمکهای اعلامی به یمن، کاهشیافته است، تصریح کرد، کاهش این کمکها، بهمنزله حکم اعدام دهها هزار زن و کودک در یمن است.این در حالی است که این سازمان، فورا تصمیم دونالد ترامپ رئیسجمهور پیشین آمریکا برای «تروریستی» خواندن جنبش انصار الله یمن را اجرایی کرد، ولی برای آزادی کشتیهای یمنی که در توقیف ریاض قرار دارد، هیچ مداخلهای نکرد.یک وبگاه یمنی در آستانه هفتمین سالروز آغاز تجاوز ائتلاف سعودی به یمن، از رویکرد جدید و مشترک آمریکا و انگلیس برای فیصله دادن به این جنگ بیهوده و حفظ منافع حداکثری خود در یمن پرده برداشت.
تلاش آمریکا و انگلیس برای تجزیه یمن
از سوی دیگر، حمله ائتلاف سعودی به یمن تا چند روز دیگر، وارد هفتمین سال میشود. این ائتلاف، ششم فروردین ۱۳۹۴ برای سرکوب انقلاب در یمن و جلوگیری از قدرتگرفتن انصارالله حملهای همهجانبه علیه این کشور را آغاز کرد به این امید که طی چند هفته، همه امور را به نفع خود تغییر دهد اما با مقاومت غیرقابلانتظار مردم و احزاب ملی یمن روبهرو شد.جنگی که حمایتهای تسلیحاتی و نظامی انگلیس، فرانسه، آمریکا، آلمان و برخی کشورهای عربی از آن نتوانست مقاومت یمن را در هم بشکند و بالعکس موجب قدرتمندتر شدن نظامی این مقاومت شد. هرچند که به اعلام سازمانهای حقوق بشری، علاوه بر خسارات مالی و ویرانیهای گسترده یمن، موجب شده دستکم ۱۷ هزار غیرنظامی کشته و بیش از ۲۶ هزار نفر زخمی شوند.پایگاه خبری «YNP» در یادداشتی در آستانه پایان ۶سال تجاوز به یمن، به تحلیل رویکرد و راهبرد جدید همپیمانان غربی و عربی عربستان سعودی برای فیصله دادن به پرونده جنگ یمن بهگونهای که کمترین خسارت به منافع آنها در این کشور و منطقه وارد شود، پرداخت.
در این گزارش آمده است: «در حالی جنگ یمن وارد هفتمین سال خود میشود که جامعه بینالملل بهویژه حامیان جنگ و صلح! به بیهوده بودن ادامه این جنگ متقاعد شدهاند و دیگر حتی سیاست تحمیل وضعیت موجود پسازاین همه فداکاری و قربانی، بیمعناست. کشورهای بزرگ حامی جنگ و صلح، واقعیت جایگزینی را کلید زدهاند که عربستان سعودی نیز باید تمام نتایج مصیبتبار آن را بپذیرد تا شاید این امر پایانی بر جنگ بیفایده آن علیه یمن باشد.»
در ادامه این یادداشت آمده است: «در ۲۶ مارس کنونی، یمن رسما ۶ سال از آغاز جنگ و محاصره سازماندهی شده تحت رهبری عربستان سعودی، امارات، آمریکا و بریتانیا را پشت سر خواهد گذاشت و وارد سال جدیدی از این جنگ میشود که شاخصهای آن به میزان زیادی به نفع حوثیها [انصارالله] تغییر میکند. نیروهایی که مرحله جدیدی از ایجاد توازن بهمنظور بازدارندگی را با حمله گسترده علیه عربستان سعودی آغاز کردهاند. این نشانه آن است که نیروهای صنعا که همچنین به کسب کنترل شهر مأرب نزدیک میشوند، در این سال، پیروزیهایی را کسب خواهند کرد که در سالهای پیش که شهرهای یمن هرروزه شاهد صدها حمله هوایی بودند، دستیابی به این پیروزیها تقریبا غیرممکن بود».نویسنده تأیید میکند که امروزه، باوجود حملات گسترده هوایی انصارالله یمن به عمق خاک سعودی، ریاض جرئت پاسخگویی به این حملات را ندارد. این در حالی است که سعودیها سالهاست کنترل آسمان یمن را پس از برچیدن سامانه پدافندی آن تنها اندکی پیش از فرار «عبدربه منصور هادی» رئیسجمهور مستعفی یمن از صنعا، در دست دارند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.