برنامه هفتم در ایستگاه مجلس
روز چهارشنبه مورخ ۱۷ خردادماه ۱۴۰۲ محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس جمهور در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران از ارائه برنامه هفتم توسعه با حضور رئیس جمهور در مجلس خبر داد و عنوان کرد: برنامه هفتم توسعه در روز یک شنبه با حضور رئیس جمهور تقدیم مجلس میشود. رهبر معظم انقلاب اسلامی در تاریخ ۲۰ شهریور ۱۴۰۱ سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه را ابلاغ فرمودند و بر نظارت فعال بر حسن اجرای سیاستها تأكید كردند.
ایشان سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه را در ۷ سرفصل اقتصادی، امور زیربنایی، فرهنگی و اجتماعی، علمی، فناوری و آموزشی، سیاسی و سیاست خارجی، دفاعی و امنیتی، اداری، حقوقی و قضائی و در ۲۶ بند مطرح و عنوان کردند. پس از ابلاغ سیاستهای کلی برنامه هفتم که با اولویت اصلی «پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت» از سوی مقام معظم رهبری تعیین شد، نمایندگان مجلس شورای اسلامی کوشیدند تا نکات مدنظر رهبری را همزمان با تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۲ در دستورکار قرار دهند.
افزایش ۱۰۰ درصدی حق اولاد و ۵۰ درصدی عائلهمندی در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده، جهتگیری بودجه برای ایجاد انضباط مالی، مدیریت نقدینگی، کاهش تورم و رشد اقتصادی عدالتمحور از جمله موضوعات موردنظر نمایندگان و مطابق تاکیدات مقام معظم رهبری و سیاست های ابلاغی برنامه هفتم توسعه بود.
حال نیز نمایندگان در انتظار ارسال برنامه از سوی دولت میباشند و تلاش برای حل مشکلات مردم و معضلات اقتصادی را بیش از هرچیز دیگر ضروری می دانند. نمایندگان مجلس عنوان داشتند که در برنامه هفتم، کوشش بر افزایش رضایت عمومی ، در نظر گرفتن زیرساختها و تغییرات جدی در مسیر رشد و توسعه کشور بوده است و تاکید مقام معظم رهبری بر حوزه معادن، یکی دیگر از مباحث مهم در برنامه هفتم میباشد. پیشتر نمایندگان نسخه غیررسمی از برنامه هفتم توسعه را دریافت کرده بودند و حال درانتظار دریافت نسخه رسمی به تاریخ ۲۱ خردادماه خواهند بود. پس از دریافت برنامه هفتم و ارسال آن از سوی دولت، بررسیهای پایانی مجلس شورای اسلامی به مدت ۲ الی ۳ ماه به طول خواهد انجامید.
براین اساس به نظر میرسد بررسی برنامه هفتم در شهریورماه سال جاری به پایان برسد و کلیات آن نهایی و ابلاغ گردد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی دراین باره عنوان کرده است: مجلس هم میتواند تغییراتی را در لایحه برنامه هفتم توسعه اعمال کند اما بهتر است دولت شاکله اصلی برنامه را به خوبی تدوین کند و مسئله محوری را مورد توجه داشته باشد، چرا که ما در مجلس نمیتوانیم به کل لایحه برنامه هفتم را زیر و رو کنیم. حداقل دو الی سه ماه صرف بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه میشود و سعی نمایندگان این است که بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس تا پایان شهریور به اتمام برسد.
برنامه هفتم توسعه , مجلس شورای اسلامی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.