برای جلوگیری از خروج نقدینگی باید بورس را حمایت کرد
گروه اقتصادی
مصطفی صفاری، کارشناس بازارسرمایه در تشریح وضعیت فعلی بورس به خبرنگار «رسالت» عنوان کرد: پس از فصل مجامع بازار به دلیل آنکه سودها تقسیم شده است، در حداقلترین حالت خود قرار دارد. افزایش نرخ بهره بین بانکی در این میان موجب شد تا شرایط بازار بورس تغییر کند.
وی افزود: با افزایش نرخ بهره بین بانکی یک رقیب بدون ریسک برای بازار سرمایه ایجاد شد هرچند که بورس خود یک بازار پرریسک است و نوسانات فراوانی را تجربه میکند.د ر ادبیات اقتصادی رابطه قیمت سهام تابع معکوس از نرخ بهره است. هرگاه نرخ بهره بدون ریسک افزایشی شود، قیمت سهام افت پیدا خواهد کرد.
صفاری تصریح کرد: چنانچه قرار است پساندازها به سمت بازار سهام حرکت کند باید نرخ سود بدون ریسک کاهش یابد. درچنین فضایی به طورحتم سهامداران از سرمایهگذاری منصرف خواهند شد و از بازار خارج میشوند.
کارشناس بازار سرمایه همچنین خاطرنشان کرد: نوسانات فراوان، توجه کم به بازار بورس و عدم اعتماد مردم به سبب اتفاقات گذشته و جریانات منفی حاکم بر بورس موجب شد تا امروز خروج نقدینگی بیش از هرچیز دیگر به چشم بخورد.
او درباره خروج نقدینگی از بازار سرمایه متذکر شد: برجام تعیینتکلیف نشده و مسئله واگذاری خودروها نیز که قرار بود تا تیر ماه انجام شود نامعلوم است. از طرفی دیگر سردرگمی میان مسئولان اقتصادی و فعالان بازار وجود دارد و در داخل بازار نیز
الگوریتم هایی وجود دارد که به طورمعمول از سرمایه سهامداران جزئی را میکاهد. تمام این مسائل سبب کاهش اعتماد و خروج نقدینگی از بازار شده است و نوسانات فراوانی را برای این بازار رقم زده است.
وی در پایان این گفتوگو بیان داشت: رونق بازار و کاهش نوسانات نیازمند حمایت و بازگشت اعتماد به بازار است که متاسفانه در وضعیت کنونی وجود ندارد. دراین راستا مسئولان باید تلاش کنند و اعتماد را به منظور جلوگیری از خروج نقدینگی به بازار برگردانند.
بازار سرمایه , بورس , مصطفی صفاری
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.