بحران در آشیانه لیبرالیسم
گروه بینالملل
طی روزهای اخیر، رسانه های غربی در صدد تقویت دوگانه «ترامپ-بایدن» هستند! رسانه های اروپایی نیز همپای رسانه های آمریکایی در صدد القای این مسئله هستند که ناکارآمدی ساختاری در آمریکا، معلول وجود ترامپ در رأس معادلات سیاسی و اجرایی آمریکاست و با حضور بایدن در کاخ سفید این روند تغییر خواهد کرد. خبرگزاری آلمانی «دویچه وله» مصاحبهای را با یکی از این مخالفان رئیس جمهور آمریکا صورت داده است. «تیم میلر»، یکی از جمهوریخواهانی است که از زمان انتخاب ترامپ در سال ۲۰۱۶ به مخالفت با وی پرداخته است.میلر، مدیر سیاسی پروژه «آرای جمهوری خواهان علیه ترامپ» است که هدف آن جلوگیری از انتخاب مجدد رئیسجمهور کنونی آمریکا در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ این کشور است. وی همچنین برای تعدادی از جمهوریخواهان مطرح از جمله «جان مک کین» نامزد انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال ۲۰۰۸ نیز کار کرده است.وی درباره پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا گفته فکر نمیکرد که او پیروز شود و این پیروزی به نظرش یک شوخی میرسید.
دیگر رسانه های غربی نیز هر یک از منظر خود ، سعی در تقویت این گزاره دارند که اگر ترامپ از مسند قدرت برکنار شود، بحرانهای داخلی در آمریکا به پایان خواهد رسید. اما آیا این ادعا صحیح است؟!
نقدی بر گزارش دویچه وله
بحران داخلی در آمریکا، وارد فاز تازه ای شده است. بسیاری از استراتژیستها و متفکران غربی مانند نوام چامسکی و فرانسیس فوکویاما سخن از «گذارساختاری» در غرب می گویند .این در حالیست که سیاستمداران دو حزب دموکرات و جمهوریخواه، مشغول منازعات سیاسی و انتخاباتی خود هستند. آنچه مسلم است اینکه دامنه و عمق منازعات صورت گرفته در آمریکا به مراتببیشتر و گسترده تر از انتخابات ریاست جمهوری امسال است. اکثریت قریب به اتفاق جامعه شناسان و تحلیلگران و حتی برخی سیاستمداران آمریکایی هشدار داده اند که حتی در صورت شکست ترامپ در انتخابات، گذار ساختاری در این کشور و حرکت ساختار این کشور به سوی اضمحلال و نابودی ، قطعی خواهد بود. این روند، از سالها قبل آغاز شده و اکنون به نقطه اوج خود رسیده است.
حتی قبل از شیوع ویروس کرونا و شکل گیری اعتراضهای اخیر در آمریکا، بسیاری از مقامات این کشور در خصوص وقوع بحرانی عمیق و زیرساختی در این کشور هشدار داده بودند. به عنوان مثال حدود هشتماه قبل، در آبان ماه گذشته ، رکس تیلرسون وزیر خارجه سابق دولت ترامپ و یکی از شناخته شده ها در جریان جمهوریخواهان سنتی، هشدار معناداری را به مقامات آمریکایی مخابره کرد:
«من از مقامات هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه آمریکا میخواهم در این برهه زمانی، رفتاری متمدنانه و عقلانی داشته باشند.من نسبت به طغیان سیاسی موجود در ایالات متحده احساس نگرانی می کنم. این طغیان، در حد یک جنگ داخلی در آمریکاست.هر دو حزب باید با یکدیگر (برای جلوگیری از وقوع این پدیده) همکاری کنند.»
حتی افرادی مانند زبگنیو برژینسکی مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا قبل از مرگ خود، بر روی شکل گیری مؤلفه های ایجاد کننده بحران ساختاری در این کشور تأکید کرده بودند. اگرچه جنگ داخلی در آمریکا بین سالهای ۱۸۶۱ تا ۱۸۶۵میلادی رخ داده است، اما از آن زمان تاکنون، هیچ گاه مؤلفه ها و پیش زمینه های شکل گیری دوباره آن، به جدیت شرایط امروز نبوده است.جدال آشکار و صریح ترامپ و پلوسی می تواند قطعه ای کوچک اما مهم از این جدال تمام عیار و دنباله دار باشد.
دویچه وله
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.