بحران‌های امنیتی تازه در جهان - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 46800
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 17 تیر 1400 - 6:11 |

بحران‌های امنیتی تازه در جهان

بحران‌های امنیتی در جهان، در فضای مجازی نمود ویژه‌ای پیدا کرده‌اند. همین مسئله سبب شده است تا بسیاری از معادلات امنیتی ( به سبک سنتی) در جهان تغییر پیدا کرده و تعاریف جدیدی از مفاهیمی مانند امنیت سایبری یا امنیت در فضای مجازی ظهور و بروز پیدا کند. مقامات امنیتی آلمان می‌گویند که صدها نفر را پس از نفوذ به اطلاعات رمزگذاری شده یک تلفن همراه مرتبط با شبکه مخابراتی «انکروچت» دستگیر کرده‌اند.
بحران‌های امنیتی تازه در جهان

گروه بین‌الملل
بحران‌های امنیتی در جهان، در فضای مجازی نمود ویژه‌ای پیدا کرده‌اند. همین مسئله سبب شده است تا بسیاری از معادلات امنیتی ( به سبک سنتی) در جهان تغییر پیدا کرده و تعاریف جدیدی از مفاهیمی مانند امنیت سایبری یا امنیت در فضای مجازی ظهور و بروز پیدا کند. مقامات امنیتی آلمان می‌گویند که صدها نفر را پس از نفوذ به اطلاعات رمزگذاری شده یک تلفن همراه مرتبط با شبکه مخابراتی «انکروچت» دستگیر کرده‌اند.انکروچت یک سیستم ارتباطی تلفن همراه است که به دلیل قابلیت‌هایی همچون پاک کردن سریع اطلاعات گوشی حتی از راه دور، عمدتا از سوی خلافکاران فعال در تجارت‌های غیرقانونی همچون قاچاق مواد مخدر مورد استفاده قرار می‌گیرد.
به گزارش یورونیوز، پلیس آلمان مدت‌هاست که تحقیقات گسترده‌ای را درباره این سیستم ارتباطی آغاز کرده است. این تحقیقات به‌ویژه از مارس ۲۰۲۰ میلادی با همکاری نیروهای امنیتی فرانسه و هلند وسعت بیشتری یافت.در بیانیه دادستان فرانکفورت و اداره پلیس جنایی فدرال این کشور (BKA) آمده است که در جریان عملیات اخیر بیش از ۷۵۰ نفر در روز سه‌شنبه بازداشت شده‌اند.مقامات همچنین در چارچوب این عملیات، میزان قابل توجهی مواد مخدر شامل ۲/۳تن ماری‌جوانا، حدود ۳۲۰ کیلوگرم مواد مخدر سنتتیک، بیش از ۱۲۵ هزار قرص اکستازی، حدود ۴۰۰ کیلوگرم کوکائین و ۱۰ کیلوگرم هروئین کشف و ضبط کردند.علاوه بر این ۳۱۰ قبضه سلاح و بیش از ۱۲ هزار قبضه مهمات و دارایی‌هایی به ارزش ۱۶۸ میلیون یورو نیز از سوی بازرسان کشف و توقیف شد.دادستان فرانکفورت اعلام کرد که تحقیقات هنوز به پایان نرسیده و آن‌ها همچنان در حال ارزیابی اطلاعات به دست آمده هستند.
بنا بر اعلام جولیا بوسویلر، دادستان فرانکفورت «دسترسی به داده‌های انکروچت در چارچوب تحقیقات نیروهای اطلاعاتی فرانسه ممکن شده است» و این کشور به همراه هلند و فرانسه یک تیم تحقیق مشترک تشکیل داده‌اند که تلاش‌های این تیم تحقیق، رمزگشایی از داده‌های انکروچت و خواندن پیام‌های رد و بدل شده میان کاربران این سیستم ارتباطی را ممکن کرده است.انکروچت سال گذشته در سراسر جهان ۶۰ هزار کاربر داشت و مجریان آن در  ژوئن ۲۰۲۰ میلادی پس‌ازآنکه متوجه به خطر افتادن امنیت این سیستم شدند، از کاربران خود خواستند که استفاده از آن را متوقف کنند و دستگاه‌های خود را دور بیندازند.کریستین هاپ، رئیس بخش ویژه اداره پلیس جنایی فدرال آلمان اعلام کرد که با رمزگشایی از داده‌های اخیر، تصویر کامل‌تری از فعالیت باندهای خلافکار در آلمان به دست آمده و اکنون «از تأمین‌کنندگان مواد مخدر گرفته تا نیروهای فعال در بخش واردات و توزیع در آلمان و حتی مشتریان آن‌ها، همه کسانی را که در این جنایت دست دارند شناسایی کرده‌اند.»
او افزود: «این واقعیت که از هر چهار مظنون یک نفر مسلح است، خطر بالای فعالیت گروه‌های جرایم سازمان‌یافته برای جامعه را به‌روشنی نشان می‌دهد.»
  مقامات غربی خود نیز متهم هستند
بدون شک مقامات امنیتی در غرب، خود در پیشگیری از جرایم سایبری و امنیتی گسترده در فضای مجازی بسیار ناکارآمد عمل کرده اند. از هم‌گسیختگی فضای مجازی، نقش بسزایی در شکل‌گیری و تکمیل این روند ایفا کرده است. باید این سؤال مهم را پرسید که گروه‌های خلافکار در فضای مجازی، در سایه کدامین امنیت توانسته اند زیرساخت‌های لازم را در این فضا، جهت ایجاد شبکه‌های توزیع مواد مخدر و جرایم دیگر ایجاد کنند؟! این سؤالی است که قطعا دولتمردان کشورهای اروپایی باید در قبال آن به نظام بین‌الملل و افکار عمومی جهان پاسخگو باشند. 
یورونیوز

|
برچسب ها
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای بحران‌های امنیتی تازه در جهان بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.