با بایدن هم توافقی در کار نخواهد بود
حانیه مسجودی
سید محمد مرندی، کارشناس مسائل آمریکا و استاد دانشگاه تهران با تحلیل وضعیت انتخاباتی آمریکا و جو دوقطبی حاکم بر این کشور به «رسالت» گفت: شکافی که در پی انتخابات ریاست جمهوری بین ملت آمریکا به وجود آمد، بسیار عمیق و خطرناک است. طرفداران و مخالفان ترامپ برابر یکدیگر ایستادهاند و یک نفرت متقابل نهادینهشده است. از طرفی قوه قضائیه این کشور بسیار سیاسی است و بخش زیادی از قضات و یکسوم دیوانعالی توسط شخص ترامپ منصوبشدهاند. در چنین وضعیتی رسانهها نیز بسیار حزبی عمل میکنند. طوری که شبکه تلویزیونی فاکس نیوز و رسانههای نزدیک به آن فقط حرفهای ترامپ را پوشش میدادند و رسانههای طرفدار بایدن ازجمله توییتر، فیسبوک و اینستاگرام پستهای طرفداران ترامپ و حتی شخص ترامپ را سانسور میکردند.
وی درواکنش به اینکه آینده درگیریهای انتخاباتی آمریکا چیست، افزود: برای مشخص شدن نتیجه این تنشها، باید دید ادعای تقلب ترامپ چقدر صحت و وسعت دارد و چقدر به این ادعاها اعتنا میشود. اما نکته ملموس درگیریها این است که هردو طرف اتهام تقلب را به یکدیگر نسبت میدهند و هر دویشان نیز تقلب کردهاند.استاد دانشگاه تهران تأکید کرد: هردو طرف به شکلهای مستقیم یا غیرمستقیم تقلب کردهاند. بهطور مثال ترامپ با استفاده از پست فدرال و کند کردن روند انتقال آرا تقلب غیرمستقیم و مخالفان او نیز با سانسور در فیسبوک و توییتر و اینستاگرام بهصورت غیرمستقیم تقلب میکنند اما بااینحال ترامپ همچنان مدعی است که دموکراتها آرای تقلبی را وارد چرخه شمارش آرا کردهاند.
روند انتخابات آمریکا ،ضربه اساسی به حیثیت این کشور وارد کرد
مرندی در مورد سیستم انتخاباتی آمریکا و نقش دموکراسی در این چرخه اظهار کرد: به نظر میرسد نظام انتخاباتی آمریکا با چالشهای زیادی مواجه است و دیگر نمیتوان این خلأ را از دیده پنهان کرد. این روزها آمریکاییها در هر دو طیف جمهوریخواه و دموکرات صراحتا و بهدفعات این مسئله را تکرار میکنند و مثل روز روشن است که دموکراسی نقشی کمرنگ و اشکالات جدی در این سیستم وجود دارد.عضو هیئت عملی دانشکده مطالعات جهان گفت: همانطور که مشاهده کردیم بیشتر حاکمیت آمریکا در حال حاضر طرفدار بایدن هستند و بایدن رئیسجمهور منتخب مردم آمریکاست ولی باید دید در آینده چه تحولاتی رخ خواهد داد.این کارشناس مسائل آمریکا تشریح کرد: بحران بزرگ اقتصادی که در پیش روی آمریکا قرارگرفته است در آینده با بحران سیاسی، اجتماعی، هویتی و انتخاباتی تشدید میشود و آمریکا با چالشهای بسیار جدی روبهرو خواهد شد.
تا زمانی که آمریکا خسارات خروج از برجام را به ایران نپردازد، توافقی در میان نخواهد بود
مرندی ضمن اشاره به تأثیر روانی انتخابات آمریکا بر کشور ما افزود: نوساناتی که در بازارهای دلار و بازارهای موازی آن شاهد بودیم، تأثیر روانی هستند اما این روند، آمریکا را تضعیف میکند و هرچقدر بیشتر تضعیف شود دست ایران بازتر خواهد شد.استاد دانشگاه تهران در انتها تأکید کرد: باوجود ادعای برخی از افراد مبنی بر احتمال توافقی با آمریکا به دلیل انتخاب بایدن اما بههیچوجه بحث توافق ایران با آمریکا در میان نیست و تا زمانی که آمریکا بهطور کامل برجام را اجرا نکند و خساراتی که با خروج از برجام به ایران وارد کرده را جبران و پرداخت نکند، جمهوری اسلامی بههیچعنوان برجام را بهطور کامل اجرا نخواهد کرد و توافقی در کار نخواهد بود.مرندی همچنین معتقد است که درروند انتخابات آمریکا دودستگی بسیار عمیقی در جامعه، حاکمیت و رسانهها و قوه قضائیه آمریکا به وجود آمده است.
انتخابات آمریکا , بایدن , برجام , سید محمد مرندی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.