با ارائه تسهیلات خرد به محرومان میتوان زمینه اشتغالزایی پایدار را ایجاد کرد
گروه سیاسی
سیدجلیل میرمحمدی میبدی، نماینده مردم تفت و میبد و نایبرئیس دوم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» بهضرورت اشتغالزایی برای محرومان با ارائه تسهیلات خرد پرداخت و اظهار کرد: در روستاهای کشور یا شهرهایی که کمتر از ۲۰ هزار نفر جمعیت دارند، میتوانیم تسهیلات قرضالحسنه بهصورت طولانیمدت ارائه دهیم. بهطور مثال با ارائه تسهیلات ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان بهگونهای که فرد قادر به بازپرداخت باشد، میتوان اشتغالزایی در سطح شهر یا روستای کوچک کشور داشت.
وی افزود: در بازدید از نمایشگاه توانمندسازی مددجویان افرادی را مشاهده کردم که با اخذ تسهیلات ۵۰ تا ۱۰۰ میلیونی از کمیته امداد، کارگاههای تولیدی راهاندازی کرده بودند و در حوزههای مختلف همچون نساجی، زیلوبافی و حوله بافی مشغول بودند. این افراد علاوه بر درآمدزایی خود برای دیگران نیز شغل ایجاد کرده بودند.
نماینده مردم تفت و میبد در مجلس یازدهم تصریح کرد: کافینتها، قالیشوییها و سایر اشتغالهای خرد و کوچک ازجمله فعالیتهایی هستند که مطابق نیاز منطقه و شرایط اقلیمی و بومی تعریف میشوند و میتوانند نیاز مردم را مرتفع سازند. مشابه چنین فعالیتهایی موجب اشتغالزایی برای افراد در سطح روستاها و شهرهای کوچک خواهد شد.
نایبرئیس دوم کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: در سال گذشته کمیته امداد توانست با ارائه تسهیلات خرد، در سطح کلان کشوری برای محرومان اشتغالزایی کند و نتایج مثبت کسب کند. به سبب این اقدام بسیاری از مددجویان که مستمریبگیر بودند، از پوشش کمیته امداد خارج شدند و چندین نفر دیگر را صاحب شغل کردند.
او متذکر شد: باید به سمت ارائه تسهیلات خرد حرکت کنیم چراکه اشتغالزایی این امر بسیار موردتوجه خواهد بود. کمیته امداد، بهزیستی و دولت میبایست این اقدام مهم را در دستور کار خود قرار دهند و با ارائه تسهیلات خرد به محرومان اشتغالزایی کنند. ممکن است بسیاری از افراد که نیازمند تسهیلات هستند، تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی نباشند به همین خاطر ضرورت دارد تا دولت نیز ورود پیدا کند و با وامهای خرد بلندمدت، مشکل این افراد را ساماندهی کند. وی در پایان این گفتوگو ابراز کرد: با پرداخت وامهای خرد بلندمدت میتوان معیشت افراد را در سطح کشور تأمین کرد. درگذشته تحت عنوان بنگاههای کوچک و زودبازده اتفاقی صورت گرفت که به سبب عدم دستورالعمل دقیق و نظارت پایدار نماند. اگر دولت بتواند دستورالعمل و آییننامه محکمی را تدوین کند و نظارت حداکثری در پرداخت وامها داشته باشند، میتوان به اشتغالزایی در بازه زمانی کوتاه و پایدار امید داشت.
سیدجلیل میرمحمدی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.