بایدن هم چین را رقیب استراتژیک آمریکا میداند
مترجم:زهرا هداوند میرزایی
به گفته تحلیلگران، اگر ایالات متحده نتواند اشتباهات خود در دوران ریاست جمهوری ترامپ را اصلاح کند، روابط دوجانبه به سختی بهبود می یابد. وزارت امور خارجه چین از دولت جدید بایدن درخواست کرد تا آنچه را كه مقامات«سیاست های اشتباه»در قبال چین در دوران ریاست جمهوری ترامپ می نامیدند را لغو كند و در عوض یك رویكرد مثبت و سازنده را برای بازگشت روابط دو جانبه در مسیر صحیح اتخاذ کند،با این حال هنوز سیگنال مثبت و سازنده ای در این خصوص از سوی دولت بایدن در قبال تصحیح رویکرد مخرب دولت ترامپ مخابره نشده است!
شی جین پینگ ، رئیس جمهور چین ، در مجمع جهانی اقتصادی داووس (WEF) و در سخنرانی خود، تاکتیک های قلدری ، جدا سازی
اقتصادی و تحریم های ایالات متحده را رد کرد و خواستار اتخاذ رویکردی سازنده در حوزه روابط بین الملل شد.
ژائو لیجیان ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز در یک کنفرانس مطبوعاتی در پکن در مورد آخرین اظهارات ایالات متحده گفت: «ما امیدواریم كه دولت جدید آمریكا بتواند از سیاست های غلط دولت ترامپ در قبال چین درس بگیرد ، با چین و روابط چین و آمریکا به طور واقع بینانه و منطقی رفتار كند ، سیاست مثبت و سازنده ای را در قبال چین اتخاذ كند ، روابط چین و ایالات متحده را به مسیر صحیح و توسعه پایدار برگرداند.»
وی افزود: اما مواضع برخی اعضای دولت بایدن مبنی بر پایان «صبر استراتژیک» نشان دهنده این است که قصد او برای ترمیم روابط دو جانبه آسیب دیده جدی نیست ، بلکه در عوض زمان بیشتری را به خود اختصاص می دهد تا یک استراتژی جدیدتری را در قبال چین طراحی کند. در هر حال، او باید از آنچه در دوران ریاست جمهوری ترامپ و در قبال پکن ( از سوی واشنگتن) رخ داد درس بگیرد. در بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰، آمریکا فشارهای زیادی را بر چین وارد ساخت و سیاستهای یکجانبه گرایانه و سلبی و بازدارنده ای را علیه پکن اتخاذ کرد اما در نهایت به نتیجه ای نرسد. همگان بر این باورند که استراتژی دولت ترامپ در قبال چین با شکست مواجه شد.
لو شیانگ ، متخصص مطالعات آمریكا در آكادمی علوم اجتماعی چین واقع در پكن ، به گلوبال تایمز گفت: آنچه مقامات دولت بایدن از آن به عنوان صبر استراتژیک در قبال چین یاد می کنند، معنای پیچیده ای دارد. ایالات متحده چه از نظر عملکرد اقتصادی و چه از نظر همه گیری بیماری در وضعیت آشفتهای قرار دارد ، بنابراین پرونده چین در اولویت بایدن نیست. این دولت( بایدن) فعلا آمادگی صدور یک استراتژی جدید و جامع در قبال چین را ندارد.این همان بحرانی است که بایدن در قبال بسیاری از پرونده های بین المللی نیز با آن مواجه است. تحلیلگران چینی می گویند: تکیه اعضای دولت بایدن به «صبر» در برابر چین ( جهت ترسیم سیاستها و استراتژیهای جدید) همچنین نشان می دهد نخبگان ایالات متحده در حال تغییر استراتژی خود هستند ، زیرا ترامپ «بسیار تندرو بود » و اکنون دولت بایدن می خواهد کمی «منعطف تر » باشد . به عبارت بهتر، بایدن و همراهانش قصد ندارند از تقابل با پکن دست بکشند، بلکه قصد دارند صرفا از سطح تنشهایی که میان واشنگتن و پکن در دوران ریاست جمهوری ترامپ وجود داشت بکاهند. باید توجه داشت که بایدن چین را رقیب استراتژیک آمریکا میداند!
گلوبال تایمز
بایدن , چین , زهرا هداوند میرزایی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.