بازی نافرجام این با اون
دور دوم دیدار رئیس جمهور آمریکا و رهبر کره شمالی با بازتاب های متعددی در رسانه های جهان مواجه شده است .تقریباً وجه مشترک تمام این اخبار، بی فایده بودن مذاکرات برای کره شمالی و نمایشی بودن آن برای رئیس جمهور حاشیه ساز آمریکاست. برخی از رسانه ها با مقایسه روند مذاکرات آمریکا و کره شمالی، پیشنهادات آمریکا را بی شباهت به وعده های این کشور به جمهوری اسلامی ایران در قالب برجام ندانسته اند.
وزير خارجه کره شمالي از «پيشنهاد واقع گرايانه» اين کشور براي توقف آزمايشهاي هسته اي و موشکي خود در ازاي «لغو بخشي از تحريمها» عليه پيونگ يانگ خبر داد.
به گزارش راشاتودي، «ري يانگ هو» وزير امور خارجه کره شمالي روز پنج شنبه پس از نشست ناموفق «ترامپ- کيم» تصريح کرد که دولت پيونگ يانگ در اين نشست دوجانبه يک «پيشنهاد واقع گرايانه» مبتني بر توقف آزمايشهاي هسته اي و موشکي خود در اِزاي لغو بخشي از تحريمها ارائه کرد.
به گفته اين ديپلمات بلندپايه کره شمالي، پيونگ يانگ در پيشنهاد مطروحه خود خواستار لغو بخشي از تحريمهايي شده بود که «وضعيت اقتصادي اين کشور و امکان معاش مردم کره شمالي را با اختلال مواجه مي سازد»؛ به ويژه تحريمهايي که طي پنج قطعنامه سازمان ملل و در بازه زماني سالهاي ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ به تصويب رسيده اند.گفتني است که در مجموع ۱۱ قطعنامه تحريمي عليه کره شمالي به تصويب رسيده است.
وزير خارجه کره شمالي در ادامه گفت که اين کشور در ازاي لغو بخشي از تحريمها از سوي آمريکا، تأسيسات فرآوري پلاتونيوم و اورانيوم خود و همچنين مرکز تحقيقات علمي هسته اي «يانگ بيون» را در حضور کارشناسان آمريکايي به طور دائم تعطيل مي نمايد. با اين حال وي افزود که «آمريکا آماده پذيرش اين پيشنهاد از طرف کره شمالي نبود».
اين مقام بلندپايه دولت کره شمالي همچنين گفت که واشنگتن خواستار «يک اقدام مضاعف» و فراتر از برچيده شدن مرکز هسته اي يانگ بيون شده؛ خواسته اي که از نظر مقامات پيونگ يانگ زياده از حد و غيرقابل قبول بوده است.
دولت کره شمالي همچنين تضمينهاي کتبي براي توقف دائم آزمايشهاي هسته اي و موشکي دوربرد خود پيشنهاد داده است. وزير خارجه کره شمالي توضيح داد که پيونگ يانگ خواستار لغو تحريمها شده، زيرا مقامات اين کشور احتمال مي دهند که آمريکا هنوز آماده ارائه تضمين هاي امنيتي نيست.
ري در اينباره گفت: «با آنکه آمريکا پيشنهاد مذاکرات مجدد در آينده رامي دهد، پيشنهاد ما [کره شمالي] هرگز تغيير نخواهد کرد».
از سوي ديگر، «دونالد ترامپ» رئيس جمهور آمريکا بعد از ديدار با «کيم جونگ اون» رهبر کره شمالي که روز پنج شنبه در هانوي-پايتخت ويتنام انجام شد؛ در کنفرانسي خبري گفت: «اوقات بسيار سازنده اي را داشتيم اما به اين نتيجه رسيديم که (در شرايط فعلي) امضاي هرگونه توافقي درست نيست».
وي ادامه داد: «کيم جونگ اون يک شخصيت ويژه است و رابطه ما نيز بسيار قوي است».با اين حال ترامپ گفت: «اما به دليل عدم توافق درباره تحريمها، از مذاکره فاصله گرفتيم».وي افزود: «آنها خواستار لغو کامل تحريمها بودند و ما چنين امري را نميپذيرفتيم».
ترامپ همچنين گفت که «کيم جونگ اون تصور خاصي از خلعسلاح هستهاي دارد که دقيقاً منطبق با نظر آمريکا نيست؛ حال آنکه در مقايسه با گذشته، ديدگاهها به مراتب به يکديگر نزديکتر شده است».
وي در پاسخ به اين سوال که آيا مذاکره روز پنج شنبه بنا به تصميم وي خاتمه يافت؛ پاسخ داد: «نميخواهم بگويم که اين ناشي از تصميم من بود؛ اما ما به رابطه (دوجانبه) ادامه ميدهيم». وي همچنين مدعي شد که اگرچه براي امضاي توافق اشتياق داشته، اما بهتر است به جاي عجله، کار درست را انجام داد.رئيس جمهور آمريکا بار ديگر تأکيد کرد که کيم جونگ اون با تعطيلي سايت هستهاي «يونگ بيون» به شرط لغو کامل تحريمها موافقت کرده؛ حال آنکه اين مسئله به مذاق وي خوش نيامده است.وي در پاسخ به اين سوال که ديدار آتي با کيم جونگ اون چه زمان خواهد بود؛ گفت: «احتمالاً به زودي، نبايد زمان خيلي دوري باشد». ترامپ همچنين گفت که قصدي براي تشديد تحريمهاي کره شمالي ندارد؛ زيرا کيم جونگ اون هم قصدي براي ازسرگيري آزمايشهاي موشکي و هستهاي ندارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.