بازی مقصرسازی غرب در جنگ اوکراین - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 96510
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 26 دی 1402 - 6:19 |
آمریکا و اروپا بار شکست را بر دوش نمی‌گیرند!

بازی مقصرسازی غرب در جنگ اوکراین

 ایالات‌متحده از اروپا می‌خواهد که جنگ اوکراین با روسیه را تا زمانی که قرار است ادامه پیدا کند، تأمین مالی کند. پایگاه خبری مدرن دیپلماسی در گزارشی مرتبط با وضعیت جنگ میان اوکراین و روسیه عنوان می‌کند که بعید است که آمریکا در آینده نزدیک کمک مالی و نظامی قابل‌توجهی به کی‌یف ارائه کند و اینکه آیا اروپا واقعا قادر به جایگزینی واشنگتن باشد، همچنان جای سؤال دارد.
بازی مقصرسازی غرب در جنگ اوکراین

 ایالات‌متحده از اروپا می‌خواهد که جنگ اوکراین با روسیه را تا زمانی که قرار است ادامه پیدا کند، تأمین مالی کند. پایگاه خبری مدرن دیپلماسی در گزارشی مرتبط با وضعیت جنگ میان اوکراین و روسیه عنوان می‌کند که بعید است که آمریکا در آینده نزدیک کمک مالی و نظامی قابل‌توجهی به کی‌یف ارائه کند و اینکه آیا اروپا واقعا قادر به جایگزینی واشنگتن باشد، همچنان جای سؤال دارد.
مدرن دیپلماسی در این گزارش می‌نویسد: «اگرچه ناتو همچنان بر تعهد خود مبنی بر تقویت بیشتر اوکراین ازنظر دفاعی تأکید می‌کند بااین‌حال هیچ‌گونه تضمینی وجود ندارد که امسال این کشور اروپای شرقی همانند سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ از سوی غرب موردحمایت قرار گیرد. به‌خصوص آنکه امکان ارائه کمک‌های نظامی و مالی قابل‌توجه از سوی ایالات‌متحده طی سال جدید امری بعید به نظر می‌رسد.

 اروپائیان سردرگم هستند! 
اینکه آیا اروپا قادر است به‌عنوان جایگزین واشنگتن نقش حامی اصلی اوکراین در جنگ با روسیه را ایفا نماید یا خیر، هنوز جای سؤال است. در جریان بیانیه‌ای که پس از برگزاری نشست شورای ناتو-اوکراین در تاریخ ۱۰ ژانویه در بروکسل منتشر شد.ائتلاف نظامی به رهبری ایالات‌متحده در این بیانیه گفت که به ارائه کمک‌های نظامی، اقتصادی و بشردوستانه به اوکراین ادامه خواهد داد و درعین‌حال بسیاری از اعضای ناتو نیز برنامه‌هایی را برای ارائه میلیاردها یورو کمک مالی بیشتر در سال ۲۰۲۴ تشریح کردند. موضوعی که بدون شک می‌تواند به کی‌یف اجازه دهد تا به جنگ با روسیه ادامه دهد هرچند که این جنگ تأثیر جدی بر اقتصاد اروپا داشته باشد.در حال حاضر این‌طور به نظر می‌رسد که آمریکا برنده اصلی درگیری‌ها در اوکراین است.درگیری که به‌موجب آن اقتصاد چندین کشور اروپایی تحت تأثیر قرارگرفته‌اند. به‌عنوان‌مثال طبق گزارشات، اقتصاد آلمان در سال ۲۰۲۳ کوچک شد و اتحادیه اروپا به‌طور مجموع رشد اقتصادی نسبتا کمی را تجربه کرد، رشدی که حدودا ۰/۶ درصد برآورد شد. بااین‌حال، اقتصاد آمریکا ۵/۲ درصد رشد کرد با این حال علیرغم همه این گزارشات، واشنگتن اکنون قصد ندارد به همان روشی که در گذشته انجام می‌داد به روند «سرمایه‌گذاری» در اوکراین ادامه دهد.

روایتگری وزارت خارجه آمریکا 
وزارت خارجه آمریکا در تاریخ ۴ ژانویه اعلام کرد تا زمانی که لازم باشد، آمریکا از اوکراین حمایت خواهد کرد اما نه لزوما به همان اندازه کمک‌هایی که در سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ در جریان نبرد این کشور با روسیه ارائه کرد. ازآنجایی‌که اوکراین تقریبا نمی‌تواند به‌تنهایی و بدون حمایت غرب به جنگ علیه روسیه ادامه دهد، این اروپاست و نه آمریکا که باید کی‌یف را تأمین مالی کند و به آن تسلیحات ارائه دهد. بااین‌وجود همه کشورهای اروپایی هم حاضر به انجام چنین اقدامات حمایتی از اوکراین نیستند.
مجارستان که پیش‌تر کمک مالی ۵۴ میلیارد دلاری اتحادیه اروپا به اوکراین را مسدود کرد و درعین‌حال، اسلواکی هم بسته نهایی کمک نظامی به کی‌یف را در نوامبر سال ۲۰۲۳ رد کرد. به‌این‌ترتیب اگر بوداپست و براتیسلاو به‌طور غیرمستقیم تلاش‌های اتحادیه اروپا و ناتو را درزمینه تداوم حمایت‌ها از اوکراین خراب کنند، عملکرد این دو سازمان عملا زیر سؤال می‌رود.

 اوکراین دیگر به غرب اطمینان ندارد! 
بااین‌حال این موضوع به معنای آن نیست که ائتلافی که روسیه به‌عنوان «غرب جمعی» نام‌گذاری کرده، ازهم‌پاشیده خواهد شد یا این کشورها به‌طور کامل اوکراین را رها کنند. «دیمیترو کولبا» وزیر امور خارجه اوکراین پیش از برگزاری نشست ناتو عنوان کرد که انتظار دارد کشورهای غربی اقدامات قاطعی را درزمینه حمایت از اوکراین انجام دهند.برخی گمانه‌زنی‌ها هم حاکی از این است که کی‌یف ممکن است به‌زودی سامانه‌های دفاع هوایی را از اعضای ناتو دریافت کند. بااین‌حال، مشکل اصلی اوکراین این است که بعید به نظر می‌رسد که چنین تسلیحاتی تأثیر تعیین‌کننده‌ای بر نتیجه درگیری‌های این کشور با روسیه داشته باشد.
حتی اگر اتحادیه اروپا موشک‌های دوربرد و ضدهوایی به اوکراین بدهد، این امر منجر به پیروزی سریع کی‌یف بر روسیه نخواهد شد، چیزی که بسیاری در غرب هنوز هم به آن امیدوار هستند. ازاین‌رو حملات موشکی اوکراین بر روی روسیه تأثیر چندانی برجا نخواهد گذاشت و به نظر می‌رسد، هیچ‌یک از طرفین درگیری قادر به ایجاد یک پیشرفت مهم در این زمینه نباشند.

 توهمات زلنسکی 
به نظر می‌رسد که محافل سیاسی خاصی در غرب با آگاهی کامل از این موضوع برقراری گفت‌وگوهای صلح را بین مسکو و کی‌یف تنها راه خروج از بن‌بست نظامی کنونی می‌دانند. به‌عنوان‌مثال، «گیدو کروستو» وزیر دفاع ایتالیا در تاریخ ۱۰ ژانویه تأکید کرد که سیگنال‌هایی را از جانب دو کشور روسیه و اوکراین دریافت کرده است مبنی بر این است که زمان آن فرارسیده تا دیپلماسی راه را بین دو کشور برای برقراری صلح هموار سازد.بااین‌حال، شرایطی که «ولادیمیر زلنسکی»رئیس‌جمهور اوکراین مکررا اعلام کرده است، مبنی بر اینکه که مذاکرات آتش‌بس با مسکو تنها زمانی آغاز می‌شود که ارتش روسیه از کشورش به‌طور کامل خارج شده باشد، موجب شده تا «دمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین عنوان کند که هیچ مبنای فعلی برای مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین وجود ندارد.بنابراین در شرایط فعلی، اظهارات کروستو را می‌تواند نوعی تفکر آرمانی تفسیر کرد، به‌ویژه آنکه به نظر نمی‌رسد ایالات‌متحده آمریکا به‌عنوان حامی اصلی اوکراین در این مرحله علاقه‌ای به برقراری صلح و یا آتش‌بس بین دو کشور همسایه داشته باشد.

 شکست ژئو پلیتیک آمریکا 
از دیدگاه واشنگتن، توافق بالقوه میان اوکراین و روسیه نشان‌دهنده شکست ژئوپلتیک ایالات‌متحده است. این برداشت به دو دلیل عنوان می‌شود: اول اینکه توافق صلح به کرملین اجازه می‌دهد تا برای دور دیگری از نبردها خود را تثبیت و آماده کند دوم اینکه کی‌یف را مجبور می‌سازد تا برخی از مناطق خود را به دولت روسیه واگذار کند.تحت چنین شرایطی انتظار می‌رود، ایالات‌متحده متحدانش در ناتو را تحت‌فشار قرار دهد تا کی‌یف را تأمین مالی کرده و تجهیز نمایند تا از دستیابی روسیه به اهداف استراتژیک خود در این کشور اروپای شرقی جلوگیری کند».

|
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای بازی مقصرسازی غرب در جنگ اوکراین بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.