بازگشت بومرنگ اعتصاب به اروپا - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 76542
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 23 آبان 1401 - 6:34 |
صدها هزار نفر در انگلیس و فرانسه دست به اعتصاب گسترده زده‌اند

بازگشت بومرنگ اعتصاب به اروپا

  درحالی‌که دولت‌های فرانسه و انگلیس ضمن حمایت از اغتشاشات پراکنده در ایران، تقابل مطلق خود را با ملت و نظام ما به نمایش گذاشته‌اند ، شاهد شکل‌گیری بحران‌های گسترده‌ای در داخل این دو کشور هستیم. دولت ماکرون و دولت ریشی سوناک هم‌اکنون با اعتصاب بسیار گسترده هر دو بخش دولتی و خصوصی در کشورهای خود روبه‌رو هستند.
بازگشت بومرنگ اعتصاب به اروپا
گروه بین‌الملل
  درحالی‌که دولت‌های فرانسه و انگلیس ضمن حمایت از اغتشاشات پراکنده در ایران، تقابل مطلق خود را با ملت و نظام ما به نمایش گذاشته‌اند ، شاهد شکل‌گیری بحران‌های گسترده‌ای در داخل این دو کشور هستیم. دولت ماکرون و دولت ریشی سوناک هم‌اکنون با اعتصاب بسیار گسترده هر دو بخش دولتی و خصوصی در کشورهای خود روبه‌رو هستند. این اعتصاب‌ها روزبه‌روز گسترده می‌شود و تحلیلگران از احتمال سقوط دوباره دولت انگلیس براثر آن خبر می‌دهند. 
هزاران کارگر اتحادیه‌های کارگری در پاریس راهپیمایی کردند و خواستار افزایش دستمزدها برای مقابله با تورم شدند. تظاهرات در پایتخت فرانسه بخشی از اعتصاب سراسری در بخش حمل‌ونقل عمومی و سایر بخش‌های دولتی بود که باعث اختلال در رفت‌وآمد شد.نارضایتی کارگران در فرانسه و سراسر اروپا در حال افزایش است و آن‌ها می‌گویند نمی‌توانند از عهده تأمین مخارج زندگی خود برآیند.طبق آمارهای منتشرشده بیش از چهار هزار نفر در پاریس و بیش از ۶۰ هزار نفر در سراسر فرانسه به این تظاهرات پیوستند. هفت‌خط متروی پاریس به‌طور کامل بسته شد و هفت‌خط دیگر تنها در ساعات شلوغ اقدام به سرویس‌دهی کرد.
 آشفتگی در حمل  و نقل عمومی در فرانسه 
اتحادیه سازمان خودگردان حمل‌ونقل پاریس معروف به RATP که نزدیک به ۷۰ هزار کارمند را نمایندگی می‌کند می‌گوید که به‌دلیل استخدام ناکافی که منجر به افزایش مرخصی استعلاجی می‌شود بیش‌ازحد تحت‌فشار هستند.این موضوع باعث تأخیر بیشتر در ارائه خدمات در خطوط شلوغ مترو در ماه‌های اخیر شده است و مشکلاتی را برای حدود ۱۲ میلیون کاربر روزانه این خطوط ایجاد کرده است. در این خصوص شاخصه‌هایی وجود دارد که حکایت از عمق بحران در این کشور دارد. سازمان خودگردان حمل‌ونقل پاریس به کمبود ۱۰۰ راننده مترو و چند صدراننده اتوبوس اعتراف کرده است. استخدام در طول همه‌گیری کووید متوقف‌شده بود و به سطح اولیه خود بازنگشته است.اتحادیه‌ها می‌گویند در چنین موقعیت‌هایی برای جذب متقاضیان مشکل‌دارند.
سخنگوی اتحادیه این سازمان به فرانس انفو گفت: «ما در کل سال باوجود تورم بالا، تنها ۱/۱ درصد افزایش نیرو داشتیم.» وی خواستار افزایش حقوق ۳۲۰ یورویی در ماه از سطح ورودی به کارشده است.اتحادیه‌های کارگری در فرانسه در هفته‌های اخیر در چندین بخش دست به اعتصاب زده‌اند و به‌دنبال افزایش دستمزد یا افزایش استخدام بوده‌اند زیرا افزایش تصاعدی بهای انرژی باعث تورم گسترده شده است.در حال حاضر تورم فرانسه به بالاترین حد خود از سال ۱۹۸۵ رسیده است.
 اعتصاب گسترده کارمندان دولت در انگلیس 
در لندن، ریشی سوناک نخست‌وزیر جدید این کشور با موج جدیدی از اعتصاب‌ها روبه‌رواست.حتی هم‌حزبی‌های محافظه‌کار وی نیز دید مثبتی در خصوص توانایی وی در مواجهه با موج جدید بحران ندارند. در مقابل، سران حزب کارگر ( حزب رقیب محافظه‌کاران) به سوناک پیشنهاد کرده‌اند که هر چه سریع‌تر مانند لیزتراس از سمت خود استعفا و زمینه را جهت انحلال مجلس عوام و برگزاری انتخابات زودهنگام فراهم سازد. حدود ۱۰۰ هزار کارمند از اتحادیه کارمندان بخش‌های عمومی و تجاری تصمیم به اجرای اعتصاب کردند.این اتحادیه از دولت درخواست کرده تا حقوق‌ها ۱۰ درصد افزایش‌یافته و مستمری منطقی‌تری  برای بازنشستگان در نظر گرفته شود. این اتحادیه همچنین خواستار امنیت شغلی بیشتری شده است.این اتحادیه اعلام کرد درصورتی‌که پیشنهاد ریشه‌ای برای خواسته‌هایش ارائه نشود این اعتصاب تا تاریخ ۱۸ نوامبر (۲۷ آبان) ادامه خواهد یافت.اتحادیه کارمندان بخش عمومی و تجاری ششمین اتحادیه بزرگ در انگلیس به شمار می‌آید که شامل کارمندان دولتی به‌اضافه بازنشستگان بخش خصوصی که توسط دولت بازنشسته شده‌اند، می‌شود.
 صدای پای بحران در آلمان
طبق اخبار منتشرشده، بسیاری از مؤسسات دولتی و خصوصی در آلمان نیز درصدد اعتصاب در اعتراض به بحران انرژی در کشورشان هستند. در این میان، ۵۵ درصد شهروندان نسبت به عملکرد اولاف شولتس،صدراعظم کشورشان و دولت ائتلافی ( متشکل از سه حزب سبز، سوسیال‌دموکرات و دموکرات‌های آزاد) در مواجهه با بحران انرژی نامطمئن هستند. 
بر اساس نتایج نظرسنجی تازه مؤسسه INSA، در مسئله مناقشه اوکراین و بحران انرژی، ۲۴ درصداز مردم آلمان «کاملا مطمئن» هستند که اولاف شولتس (صدراعظم این کشور) نمی‌تواند دولت را اداره کند و ۳۱ درصد از آنان «نسبتا» با این گزاره موافق هستند.
در مقابل، ۳۷ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی باور دارند که او از پس چالش‌های فعلی پیش‌روی این کشور برمی‌آید.این نظرسنجی نشان داد که در رقابت بین اولاف شولتس و فردریش مرز (رهبر اپوزیسیون اصلی آلمان) تنها ۲۷ درصد از مردم به شولتس و ۱۵ درصد به رهبر اپوزیسیون رأی می‌دهند و مابقی، به هیچ‌یک از آن‌ها رأی نمی‌دهند.این یافته‌ها در حالی مطرح می‌شوند که آلمان با کمبود انرژی مواجه است و این تاحدی به تصمیم اتحادیه اروپا برای قطع گاز دریافتی از مسکو به دلیل حمله روسیه به اوکراین برمی‌گردد. این بحران موجب افزایش قیمت نفت و گاز در آلمان شده، کشوری که به گفته رسانه‌های آلمانی با «زمستانی سرد» مواجه است و از مردش خواسته تا انرژی کمتری مصرف کنند.
همان‌گونه که مشاهده می‌شود، هر سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه اکنون درمواجهه با بحران انرژی و تبعات آن ناکام مانده‌اند. درچنین شرایطی آن‌ها درصدد حمایت از آشوب، اغتشاش و تحریک شهروندان کشورمان به اعتصاب برآمده‌اند! نیم‌نگاهی ساده به آنچه در کشورهای غربی می‌گذرد، به‌خوبی اثبات می‌سازد که شر این رویکرد مداخله‌گرایانه چگونه به خود این بازیگران و کشورها بازگشته است. مقامات اروپایی در حالی غرق در بحران‌های گسترده شده‌اند که خود مولد بحران در دیگر نقاط دنیا می‌باشند.طی سال‌های گذشته و اخیر بسیاری از شهروندان اروپایی، مداخله‌گرایی مقامات سران خود در دیگر نقاط دنیا را تقبیح کرده و آن را منجر به عقب‌گرد اتحادیه اروپا در نظام بین‌الملل دانسته‌اند.اکنون نیز شهروندان اروپایی هزینه سیاست‌های نادرست و خطرناک مقامات کشورهای خود را در اوکراین می‌پردازند. 
|
برچسب ها
, ,
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای بازگشت بومرنگ اعتصاب به اروپا بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.