بازگشت بهارستان به آغوش ملت
گروه سیاسی
«مردم، ولینعمت کارگزاران نظام هستند» این یک تعارف یا شعار سیاسی نیست چه آنکه خَلَفِ صالح بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ۱۴ آذر ۱۳۶۹ در بخشی از بیاناتشان در دیدار با کارگزاران فرمودند: «حقیقتا مردم، ولینعمت ما و کارگزاران این نظام هستند. این، تعارف نیست. بعضی خیال میکنند، امام که این حرفها را میزدند تعارف میکردند!»
اگر این گزاره بیمسما شده به دلیل مدیریت پشتمیزنشینی و فشل عدهای مسئولِ مدعی ناکارآمد است که چرب و شیرین دنیا به کامشان مزه داده و از نیمههای دهه ۷۰ با آلوده شدن به خصلت ناپاک سرمایهداری و پیروی از مکتب نئولیبرالیسم، کام ملت را تلخ کردهاند.
نمونه عینی آن وزیر راه و شهرسازی سالهای ۹۲ تا ۹۷ است که در طول پنج سال، مردم ایران به لحاظ صاحبخانه شدن حدود ۵۰ سال به عقب پرت شدند و معالأسف امروز با زباندرازی طلبکار است و گویی کسی نیست با استناد به ذنب لایغفر «ترک فعل» او را بهپای میز محاکمه بکشاند!با روی کار آمدن حجتالاسلام رئیسی که رقیب انتخاباتی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ بود و مقابل ادعاهای دروغ خلاف واقع روحانی ثابت کرد میشود بهخاطر کرسی دنیوی، عذاب اخروی نستاند، امیدها درباره دستگاه قضا تقویت شده و مردم رفتهرفته طعم شیرین مدیریت انقلابی را میچشند.
انتخابات کرونایی سوم اسفند ۹۸ هم باعث احیای امید به پارلمان شد چه آنکه کسانی ردای وکالت به تن کردهاند که بنا دارند مجری تمایلات غرب باشند، غربی که سرکرده آن یعنی رژیم آمریکا به اذعان روحانی حتی از تحریم دارویی کشورمان در ایام کرونایی هم نمیگذرد.جریان حزبی موسوم به اصلاحات که رسانههای زرد و رنگارنگ کمک ندارند و مدام در حال دستکاری افکار عمومی هستند، در تلاشاند از هر حرکت امیدبخش مجلس یازدهم، ترجمه وارونه به مردم تزریق کنند و البته اینها در آدرس غلط دادن ید طولايی دارند.بعدازآنکه محمدباقر قالیباف راهبرد نظارت میدانی را آغاز کرد این جریان به تکاپو افتادند تا ضمن تخطئه آن آدرس غلط به مردم بدهند و شاید دلواپس آن هستند که مردم با کارگزاران واقعی آشنا شوند و با آن دسته از کارگزارنماهایی که با معاویه آش میخورند و پشت سر علی نماز میخوانند خداحافظی کنند و آنها را به فراموشخانه تاریخ بسپارند. به قول علامه جعفری «تاریخ وجدان عجیبی دارد.»
شعبه خوزستان
در گزارش قبلی با عنوان «بهارستان شعبه خوزستان» نوشتیم بعد از تقویت سفرهای استانی رئیس جدید قوه قضائیه و «تصمیمگیری به اقتضای شرایط هر نقطه» این بار رئیس جدید قوه مقننه عزم «دیدارهای رودررو» و «نظارت میدانی» را آغاز کرده است تا با «فهم بدون واسطه مشکلات» ، «بهکارگیری توان نمایندگان استانها» و «همکاری مسئولان اجرايی محلی و ملی» برای حل مشکلات مردم، گام ملموس و مؤثری برداشته شود. اولین چراغ این راهبرد از سوی محمدباقر قالیباف در استان همیشه سرافراز خوزستان روشن شد تا حل مشکلات مردم مقاوم و صبور این منطقه آغازی باشد بر پایان مشکلات ریزودرشت کشور عزیزمان.
پایان سفر
سفر چهارروزه رئیس مجلس شورای اسلامی به استان مقاوم خوزستان که صبح روز سهشنبه ۱۱ شهریور با پرواز عادی آغاز و وارد فرودگاه آبادان شده بود شامگاه روز جمعه ۱۴ شهریور به پایان یافت و قالیباف پس از پایان نشست نهایی پیگیری و نظارت میدانی مجلس بر این استان در جمع خبرنگاران استانی حاضر شد و به سؤالات اصحاب رسانه پاسخ داد.
نظارت در حال اجرا
رئیس نهاد قانونگذاری کشور در این نشست خبری گفت: استان خوزستان از دوران دفاع مقدس تاکنون و همچنین در حوزه تولید ملی پیشران بوده است. اعتقاد داریم نظارت پیشینی و در حال اجرا باید، بر نظارت پسینی اولویت داشته باشد؛ بهعنوان مثال هرچند پس از ارائه گزارش تفریغ بودجه، برخی از مشکلات و مسائل مشخص میشود، اما نظارت در حال اجرا بهتر و کارآمدتر است.
نه به مچگیری
قالیباف با بیان اینکه وقتی صحبت از شفافسازی و هوشمندسازی میشود، باید نظارت سیستمی و میدانی نیز انجام شود، ادامه داد: بر این اساس عنوان شد که هدف از نظارتها مچگیری نیست بلکه این نظارتها به مدیران قوی و شجاع که با تصمیمگیریهایشان به پیشرفت کشور کمک میکنند، انگیزه میدهد. همچنین کمکاریها و فعالیت خارج از مسیرها نیز براساس قانون پیگیری میشود.
دغدغههای تکراری
وی در پاسخ به سؤالی درباره دغدغههای مردم خوزستان در دیدار چهره به چهره با رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: بحث اشتغال، تأمین آب شرب، کشاورزی و فاضلاب ازجمله پرتکرارترین دغدغههای مردم بود. البته این بدان معنا نیست که معیشت، مسکن، بافت فرسوده و… از دغدغههای مردم به شمار نمیرود.
قالیباف با اشاره به اینکه با قوه مجریه توافق شده برخی از موضوعات مهم که مردم را آزار میدهند، موردتوجه و اولویت قرار گیرند تصریح کرد: بهعنوان مثال ۷۰۰ روستا دچار تنش آبی هستند که امیدواریم این مسئله تا پایان دولت و تابستان سال آینده برطرف شود.
ایجاد ۴۰ هزار شغل
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین مقرر شد اولویت ایجاد ۴۰ هزار شغل علاوه بر برنامههای دیگر در دستور کار قرار گیرد که در این میان ۱۰ هزار شغل مربوط به زنان سرپرست خانوار است که دچار مشکلات معیشتی هستند.
وی اظهار کرد: در این بین بحث اقتصاد دانشبنیان نیز دارای اهمیت است، بر این اساس مقرر شد چهار مرکز نوآوری با هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی و مرکز نوآوری در تهران برای جوانان تحصیلکرده ایجاد شود.
ورود به پروژه هفتتپه
قالیباف در پاسخ به سؤالی درباره مبارزه با بروز برخی مفاسد، گفت: مسئله رسیدگی به پروژه نیشکر هفتتپه در دستور کار قوه قضائیه است قوه مجریه نیز کار را پیگیری کرده و کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نیز به آن رسیدگی میکند.
رئیس قوه مقننه کشور درباره مسئله خصوصیسازی و اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی نیز گفت: مجلس موضوع خصوصیسازی و تحقق اصل ۴۴ را فعالتر پیگیری کند تا فرآیند واگذاریها دچار مفسده نشود. البته برخی از واگذاریها در مسیر بورس است که براساس رقابت انجام میشود، اما واگذاریهای خارج از این مسیر به نظارت بیشتری نیاز دارد که این مهم نظارت میدانی را اجتنابناپذیر میکند.
نظارت بر تصمیمگیریها
وی در پاسخ به سؤالی درباره دخالت برخی نمایندگان در امور استان و سیاسیکاری و قومگرایی بهجای نظارت، گفت: نمایندگان خودشان قانون وضع میکنند و باید اولین اجراکننده آن باشند، ازاینرو طبق قانون هیچ فردی حق دخالت در امور اجرایی را ندارد.
قالیباف با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب در افتتاحیه مجلس یازدهم، اظهار کرد:
نظارت بر رفتار نمایندگان، یکی از پیامهای مهم بود که بر این اساس هیئت هفت نفرهای در این راستا تشکیل شده است، بنابراین هر گزارشی مبنی بر بروز مشکل ارائه شود، مجمع نظارت بر رفتار نمایندگان آن را پیگیری میکند. ابتدای نظارت میدانی بر استان خوزستان عنوان شد که نیامدهایم بهجای قوه مجریه کار کنیم، بلکه قصد داریم بر تصمیمگیریها و اجرا نظارت کنیم.بههرروی اعتماد عمومی نسبت به مجلس شورای اسلامی در حال تقویت است و استمرار این مهم منوط به استمرار روند فعلی وکلاست.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.