ایران و چین در مسیر توسعه روابط تجاری
چانگ هوآ، سفیر چین در تهران با حضور در اتاق ایران با رئيس پارلمان بخش خصوصی دیدار و گفتوگو کرد. دیدار رئيس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با سفیر چین در نهایت امر موجب تشکیل کارگروه ویژه توسعه روابط تجاری با چین شد. به گفته رئيس اتاق بازرگانی ایران مهمترین عامل تشکیل این کارگروه، فعالسازی بیشتر بخشهای خصوصی دو کشور میباشد.
رئيس اتاق بازرگانی ایران در این راستا عنوان داشته است: با توجه به اهمیت توسعه روابط تجاری با چین، کارگروه ویژه توسعه روابط تجاری با چین با هدف فعالسازی بیشتر بخشهای خصوصی دو کشور در سطح هیئت رئيسه اتاق ایران تشکیل شده است. در این کارگروه برگزاری رویدادهای مختلفی با موضوع شناسایی و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و همکاری در حوزههای دیجیتال و علم و فناوری را پیش خواهیم برد. در جریان این نشست پیشنهاداتی همچون تقویت روابط با شورای توسعه تجاری چین برای تبادل و اعزام هیئتهای تجاری و حضور در نمایشگاههای تخصصی دو کشور، عضویت رایزن بازرگانی سفارت چین در کارگروه ویژه اتاق ایران برای توسعه روابط تجاری با چین و سفر به برخی استانها و بازدید از صنایع، کارخانهها، بخشهای پتروشیمی و معدنی مطرح شد. چانگ هوآ، سفیر چین در تهران نیز با استقبال از پیشنهادهای مطرح شده از سوی رئیس اتاق ایران، گفت: ایران از نظر موقعیت جغرافیایی اهمیت زیادی دارد و از نظر ساختوساز کمربند و جاده ،چین اهمیت زیادی به ایران میدهد.
او با اشاره به دیدار رؤسای جمهور دو کشور و توافق برای همکاریهای اقتصادی افزود: بخش خصوصی در توسعه بازرگانی دو کشور نقش مهمی دارد و ما میخواهیم این نقش را بیش از گذشته افزایش دهیم. چانگ هوآ همچنین با تأکید بر اهمیت تبادل هیئتهای تجاری میان دو کشور، اظهار کرد: در رایزنی با بخش کنسولی دو کشور به دنبال یافتن راهی برای تسهیل صدور ویزای تجاری برای فعالان اقتصادی ایران هستیم. به باور فعالان اقتصادی، توسعه روابط ایران و چین و همچنین پیشبرد اهداف اقتصادی از مسیر تشکیل کارگروه میتواند موجب تبیین اهداف بلندمدت و تسهیلگری روابط شود. افزون براین توسعه روابط تجاری با چین در اتاق ایران میتواند فرصتهای نوینی را در راستای مردمی سازی اقتصاد و ارتقای بخش خصوصی رقم بزند. در بررسی بیشتر این موضوع به گفتوگو با بهروز محبی نجم آبادی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی و سعید اشتیاقی، عضو هیئت رئيسه اتاق بازرگانی پرداختیم که در ادامه میخوانید.
بهروز محبی نجم آبادی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی:
مبارزه با فساد اقتصادی در گرو توانمندسازی بخش خصوصی است
بهروز محبی نجم آبادی، نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب و داورزن و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح تشکیل کارگروه ویژه توسعه روابط تجاری با چین در اتاق ایران پرداخت و در راستای تأکید رئيس اتاق ایران مبنی بر فعالسازی بیشتر بخشهای خصوصی عنوان کرد: مقام معظم رهبری در بیانات نوروزی خود بر فعالسازی بیشتر بخش خصوصی تأکید داشتند و بارها نسبت به بهرهگیری از ظرفیت صندوق توسعه ملی متذکر شدند. ایشان همچنین بر فراهم سازی زیرساختها برای فعالیت جدیبخش خصوصی تأکید کردند و نهادهای انقلابی را مکلف به مواظبت از بخش خصوصی دانستند. مطابق مطالبه مقام معظم رهبری نهادهای دولتی نباید بخش خصوصی را همچون رقیب خود تصور کنند. بخش خصوصی و مردمی سازی اقتصاد مادامی محقق میگردد که بخش دولتی نیز پای کارآیند و زمینه را برای فعالیت بخش خصوصی مهیا کند.
وی با تأکید بر لزوم توانمندسازی بخش خصوصی افزود: بیشک برآیند تمامی بررسیها و اولویتبندیها لزوم توسعه شاخصهای اقتصادی از مسیر تقویت بخش خصوصی را مبرهن میسازد. امروز مبارزه با فساد اقتصادی در گرو توانمندسازی بخش خصوصی خواهد بود. شایان ذکر است تا بگوییم که بخش خصوصی قوانین را به خوبی میشناسد، خود را مکلف به اجرای قوانین میداند، در پرداخت مالیات دقیق است و مسیر رشد و توسعه اقتصادی را به خوبی دنبال میکند. محبی نجم آبادی با اشاره به ضرورت تأمین منابع پایدار کشور تصریح کرد: به کمک بخش خصوصی میتوان منابع پایدار کشور را تأمین کرد. بنابراین مادامی که بخش خصوصی متوجه حمایت و پایداری سیاستهای دولت شود، امر توسعه اقتصادی نیز تحقق پیدا خواهد کرد و حل مسئله تورم بیش از پیش مورد توجه قرار خواهد گرفت. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: باید فرصت تبیین و تدوین برنامه رشد اقتصادی به بخش خصوصی داد چراکه به کمک این بخش بسیاری از مشکلات در حوزه سرمایهگذاری و افزایش بهرهوری حل و جبران خواهد شد. او متذکر شد: اگر دولتها به مردمی سازی و ارتقای بخش خصوصی در حوزه اقتصادی توجه نداشته باشند، مشکلات اقتصادی به ویژه در حوزه اشتغال، تورم و تولید مرتفع نخواهد شد.
وی با تأکید بر لزوم همکاری مجلس و دولت یادآور شد: مجلس و دولت میبایست در لایحه هفتم برنامه توسعه همواره بر تقویت بخش خصوصی اهتمام بورزند به ویژه در شرایط حالحاضر که کشور به عضویتهای مهمی همچون سازمان همکاری شانگهای و پیمان بریکس دست یافته است.
نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب و داورزن در مجلس یازدهم با اشاره به ظرفیتهای فراوان معادن کشور برای رونق فعالیتهای اقتصادی همچنین ادامه داد: مشارکت بخش خصوصی با کشورهای همپیمان میتواند رشد و توسعه را در ابعاد مختلف برای کشور رقم بزند. از طرفی دیگر ظرفیتهای ناشناخته اما قابل توجهی در حوزه معادن کشور وجود دارد که به کمک بخش خصوصی قابل شناسایی و بهرهگیری خواهد بود. کوششمان این است که رفاه برای مردم کشور به ارمغان آید و مشکلات اقتصادی به ویژه در حوزه تورم مرتفع گردد.
وی در پایان این گفتوگو با اشاره به تشکیل کارگروه ویژه توسعه روابط تجاری با چین در اتاق ایران عنوان کرد: همواره با کشور چین از پیماننامهها سخن میگویيم؛ ضرورت دارد تا این سخنها در مقام عمل، اجرایی شوند و نتیجه ملموسی را برای مردم رقم بزنند. به طورحتم ایجاد کارگروههای مشترک به معنای خلق فرصت برای تقویت ارتباطات اقتصادی است. در این راستا ضرورت دارد تا این ارتباطات را به خوبی مدیریت کنیم و نتیجه دیپلماسی اقتصادی و سیاسی را برای مردم کشور تبیین کنیم.
سعید اشتیاقی، عضو هیئت رئيسه اتاق بازرگانی:
تشکیل کارگروه توسعه روابط اقتصادی تسهیلگری را رقم خواهد زد
سعید اشتیاقی، عضو هیئت رئيسه اتاق بازرگانی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح ابعاد سفیر چین در تهران پرداخت و با اشاره به تشکیل کارگروه توسعه روابط تجاری با چین در سطح هیئت رئیسه اتاق ایران عنوان کرد: اینکه متولی اصلی تجارت ایران با چین، اتاق مشترک ایران و چین باشد، اقدامات را با نتیجه بهتر و تسهیلگری همراه خواهد کرد. براین اساس میتوان امید داشت که کارها به صورت منظمتر و مثمرثمر دنبال شوند.
وی افزود: پس از اتمام کرونا وزیر اقتصاد کشور درجریان سفر خود، کارگروه مشترک را تشکیل دادند و توافقاتی را نیز بر این اساس محقق کردند که نتایج خوبی داشت. حال نیز به صراحت میتوان عنوان داشت که سفر اخیر سفیر چین و تشکیل کارگروه توسعه روابط اقتصادی موجب تسهیلگری خواهد شد و بیشک از این روند استقبال خواهیم کرد.
اشتیاقی با تأکید بر لزوم تسهیلگری صدور روادید برای تجار ایرانی تصریح کرد: هر دیدار و نشستی که موجب تسهیلگری در روند اقتصاد و تجارت میان دو کشور ایران و چین شود، مثمرثمر خواهد بود. براین اساس اگر صدور روادید برای تجار ایرانی محقق شود، نتایج موفقیت آمیز افزایش پیدا خواهد کرد چراکه از زمان شیوع ویروس کرونا، کشور چین به سختی ویزا صادر میکند. بنابراین تسهیلگری در ارتباط و توافقنامه برای صدور روادید یه ویژه برای تجار میتواند امری حائز اهمیت باشد و اتفاقات خوبی را رقم بزند.
عضو هیئت رئيسه اتاق بازرگانی همچنین خاطرنشان کرد: چنانچه تشکیل کمیسیون مشترک ایران و چین موجب تقویت ارتباط گروههای اقتصادی دو کشور شود، نتایج اقتصادی خوبی رقم خواهد خورد.
او در راستای اظهارات رئيس اتاق ایران مبنی بر اینکه به دنبال فعالسازی بیشتر بخشهای خصوصی دو کشور هستیم، متذکر شد: به طورحتم فعال سازی هرچهتمامتر بخش خصوصی میتواند نتایج اقتصادی خوبی را رقم بزند. اینکهبخش خصوصی در جریان اتفاقات و اقدامات باشد و از ابتدای امر پای کار آید، موجب توسعه روابط اقتصادی میان کشورهای هم پیمان خواهد شد.
وی در پایان این گفتوگو به تشریح مکلف شدن وزارت اقتصاد امور و دارایی برای جلب مشارکت بخش خصوصی از سوی مجلس شورای اسلامی پرداخت و عنوان کرد: به طورحتم حضور مجلس شورای اسلامی و تکلف وزارت اقتصاد و امور دارایی برای ارائه برنامه، امری حائز اهمیت خواهد بود. بنابراین از روند ورود مجلس و حرکت برای توسعه روابط اقتصادی بر مبنای برنامهریزی استقبال خواهیم کرد.
اتاق بازرگانی , ایران , چین
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.