ایران همواره یکی از قربانیان اقدامات ضد حقوق بشر بوده است
گروه سیاسی
عباس مقتدایی، نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم اصفهان در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» عنوان کرد: مورخ روز یکشنبه ۱۸ اردیبهشت، جلسهای با حضور غریب آبادی، معاون امور بینالملل برگزار شد. مهمترین رویکرد این نشست مطالبات کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در سطح بینالملل و تحقق مباحث مختلف حقوق بشر بود.
وی افزود: کمیسیون امنیت ملی مجلس با توجه به اهمیت موضوعات حقوق بشری در سطوح بینالمللی و با توجه به نقض آشکاری که توسط برخی از کشورهای مدعی حقوق بشر انجام میپذیرد، نشستی را با حضور معاون امور بینالملل و حقوق بشر قوه قضائیه به همراه تعدادی از کارشناسان دستگاههای مختلف ازجمله وزارت امور خارجه برگزار کرد. در این جلسه که گزارش وزارت امور خارجه نیز پیشتر دریافت شده بود، موردبررسی و مباحث مختلف حقوق بشر نیز مورد تبادلنظر قرار گرفت. مقتدایی تصریح کرد: باتوجه به اینکه در ادوار مختلف برخی از گزارشهای مجامع بینالمللی درباره ایران صادر شده است، ضرورت دارد تا پاسخگویی بههنگام و مبتنی بر استدلال ایران مورد تأکید قرار بگیرد چراکه همواره به دلیل اعمال فشار و تهدیدهای قدرتهای استکباری یکی از قربانیان اقدامات ضد حقوق بشری بودهایم. نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین خاطرنشان کرد: ترورهای مقامات ایرانی از سوی بیگانگان و برخی از عوامل داخلی آنها بارها صورت گرفته است. همچنین اقدام بسیار ناپسند آمریکاییها همچون به شهادت رساندن سردار قاسم سلیمانی و شهادت محسن فخریزاده از نمونههای بارز ترور دانشمندان کشور و بهمنظور تهدید فعالان عملی تلقی میشود. این اقدامات نشان میدهد که ایران قربانی تروریسم بینالمللی است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس متذکر شد: در نشست مشترک با معاون امور بینالملل و حقوق بشر قوه قضائیه گزارش اداره کل امور زنان و حقوق بشر وزارت امور خارجه کشور مبنی بر چالشهای حال حاضر موردبررسی قرار گرفت و مقرر شد تا در پی این چالشها، چارهجوییهای مناسب صورت بگیرد. همچنین در این نشست هجمههای حقوق بشری علیه ایران موردبحث و تبادلنظر قرار گرفت. واقعیت این است که اکنون با توجه به رعایت اصول اسلامی دست برتر را در حقوق بشر داریم.
مقتدایی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران بهعنوان یکی از اعضای سازمان ملل همواره یکی از کشورهای حامی صلح است و در کارگروههای مختلف این حوزه نیز مشارکت داشته است اما مطابق قطعنامههایی که تحت تأثیر قدرتهای جهانی و ساختار نظام سلطه بر ضد ایران صادرشده است، مبرهن میگردد که نیازمندیم تا یک روند جدید در عرصه رسیدگیهای حقوق بشری رقم بخورد. شورای حقوق بشر ملل متحد میبایست با دقت بیشتر از یکجانبهگراییها و اعمالنفوذها در عرصه بینالمللی حمایت کند.
او در پایان این گفتوگو اظهارداشت: در نشست با معاون امور بینالملل، اینجانب پیشنهاد تأسیس اعلامیه اخلاق حسنه در روابط بینالملل را داشتهام. به طورحتم این اعلامیه در سطح بینالملل میتواند حد بالاتری از تعاملات بینالمللی برمبنای اخلاق را رقم بزند.
عباس مقتدایی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.