ایران به دنبال عمق بخشیدن به روابط منطقهای است
گروه سیاسی
شهریار حیدری، نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در واکنش به سفر وزیرامورخارجه کشور به ۵ کشور منطقه از باکو تا آنکارا به «رسالت» گفت: بدون شک ارتباط با کشورهای همسایه یکی از اولویتهای نظام جمهوری اسلامی ایران بوده و هست. بهویژه که مقام معظم رهبری بر این موضوع نیز تأکید کردند که ارتباط با کشورهای منطقه و همسایه در اولویت است.
وی افزود: از طرفی آذربایجان به دلیل داشتن شرایط جغرافیایی و منابع نفت و گاز اخیرا موردتوجه کشورهای فرامنطقهای بهویژه آمریکا، ترکیه و همچنین رژیم صهیونیستی قرار گرفته است. بنابراین ارتباط با جمهوری آذربایجان بهعنوان یک همسایه خوب، امری طبیعی است.
حیدری یادآور شد: اما حادثه اخیر قرهباغ و تنش بین ارمنستان و آذربایجان باعث برخی تغییر در تحولات میدانی شد و قطع بهیقین تأثیراتی بر روابط کشورها در منطقه ایجاد کرد. از یکطرف نگرانی جمهوری اسلامی ایران برای حفظ تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان که حق این کشور بود و از طرف دیگر وجود کشورهای فرامنطقهای با هدف ناامن کردن منطقه قفقاز و به غارت بردن ذخایر ملی جمهوری آذربایجان.
نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ضمن اشاره به حضور نیروهای تروریستی و کشورهایی که خواهان ایجاد آشوب در منطقه قفقاز بودند، گفت: حضور آنها درزمان تنش بین آذربایجان و ارمنستان در منطقه قفقاز چند هدف عمده داشت. هدف اول این است که همسایگان از یکدیگر فاصله بگیرند و با ایجاد تفرقه و تنش بین کشورهای همسایه که استارتش توسط رژیم صهیونیستی زده شد، بین ایران و آذربایجان، ارمنستان و ایران و ارمنستان و آذربایجان فاصله بیندازد که این مسئله ما را نگران کرد.او تأکید کرد: بنابراین ظریف بهعنوان وزیر امور خارجه سفرهای میدانی برای ترمیم روابط بین کشورها و بهویژه تحقق این نگاه که تحولات میدانی در منطقه ایجاد شد، این سفر را هم به روسیه هم به آذربایجان و همچنین سایر کشورهای منطقه که میتوانند بهنوعی اثرگذار باشند انجام داده است.حیدری اظهار کرد: هدف اصلی جمهوری اسلامی ایجاد امنیت پایدار در منطقه و جلوگیری از تنش در روابط کشورهای منطقه قفقاز و همسایه و همچنین تعمیم بخشیدن عمق به روابط کشورهاست که میتواند بهتر از گذشته باشد. بهویژه میان کشورهای آذربایجان، ارمنستان، روسیه و ایران که مجموعهای از کشورهای بههمپیوسته ازنظر جغرافیایی هستند. همچنین دارای مشترکات قوی فرهنگی و تاریخی نیز هستند.نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس عنوان کرد: با این اوصاف، سفر ظریف بهعنوان یک اقدام ضروری و طبیعی صورت گرفته است. زیرا هرچقدر ما ارتباطمان را با این کشورها گسترده کنیم به نفع تمام کشورهایی که وزیر امور خارجه کشورمان به آنها سفر کرد، است. در غیر این صورت در خلأ اتحاد و وحدت بین کشورهای همسایه و منطقه قفقاز، کشورهای بیگانه و فرامنطقهای حضور پیدا میکنند.وی گفت: کشورهای فرامنطقهای هم نیامدهاند که به مردمان و ملتهای این منطقه کمک کنند بلکه آمدهاند در سایه تنش از منافع و منابع خودشان بهرهبرداری کنند که منافعشان تأمین نفت و گاز است و با ایجاد تنش نیز منافعشان تأمین میشود. درنتیجه این سفرها یک ضرورت است و باید انجام گیرد و امیدوار هستیم که اثربخش نیز باشند.این نماینده در انتها تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به دنبال امنیت پایدار، روابط دوستانه با کشورهای همسایه و کشورهایی است که تمایل بیشتری بهنظام جمهوری اسلامی و ارتباط منطقهای با حفظ منافع دو ملت دارند.
شهریار حیدری , کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.