ایجاد اقتصاد ضد تحریم میتواند تعاملات تجاری را تقویت کند
گروه اقتصادی
میرهادی رهگشای، کارشناس مسائل اقتصادی در تشریح ایجاد اقتصاد ضد تحریم به خبرنگار «رسالت» عنوان کرد: اثرات تحریمی آمریکا کاهشیافته و در حال کمرنگ شدن است. به همین خاطر ضرورت دارد در فضایی خارج از دور زدن تحریمها، یک اقتصاد ضد تحریم ایجاد کنیم.
وی افزود: تحریم بهعنوان یک ابزار همسو کننده درصدد قرارگیری جریان هدف با تفکرات خود است و به همین سبب ضرورت دارد تا بیاثر و بهصورت پایدار حذف گردد. رهگشای تصریح کرد: لازمه یک اقتصاد مقاوم در برابر تحریمها کاهش سوداگریهای در داخل کشور است. نباید تصمیمات این حوزه در حد شعار باقی بماند و بهدوراز عمل باشد. ضرورت دارد با کاهش سوداگریهای داخلی، نقل و انتقالات خارجی را در دستور کار قرار دهیم.
کارشناس مسائل اقتصادی همچنین خاطرنشان کرد: باید از کشورهای مشتاق به تعامل همچون چین بهره بگیریم و تجارت خود را تقویت کنیم. در این راستا ضرورت دارد مؤلفههای تجارت مستقل از دلار و پیامرسانی همچون سوییس را فراهم سازیم و از ظرفیتهای کشورهای همسایه و دوست همچون ترکیه و روسیه بهمنظور گسترش ارتباطات و ایجاد اقتصاد ضد تحریم استفاده کنیم. او اضافه کرد: پیشرفت در حوزه تعاملات و گسترش تجارت بهمنظور مبادله ارز ملی میتواند اقتصاد مقاوم در برابر تحریمها را رقم بزند؛ امروز بسیاری از اثرات تحریمی آمریکا را از بین بردهایم اما نباید فراموش کنیم که دور زدن تحریمها خود هزینهبر و به سهولت ممکن نیست.
وی متذکر شد: آنچهکه اکنون ضرورت دارد خنثیسازی تحریمها بهصورت پایدار و ایجاد اقتصاد ضدتحریم است. ضرورت دارد با استفاده از سازوکارهای تجارت و گسترش تعامل با کشورهای دوست و همسایه تحریمها را خنثی کنیم و خود را از میدان کشور تحریمکننده خارج سازیم.
رهگشای در پایان این گفتوگو بیان داشت: بهبود اقتصاد داخلی از مؤلفههای تأثیرگذار در شکلگیری اقتصاد ضد تحریم است. بنابراین باید موانع داخلی را شناسایی و از آنها عبور کنیم تا در سطح خارجی و عبور از تحریمها با مشکل مواجه نشویم.
میرهادی رهگشای
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.