اُمیکرون به ایران سفر کرد
گروه اجتماعی
سرانجام سه هفته پس از اعلام هشدارهای مکرر سازمان بهداشت جهانی نسبت به سویه اُمیکرون، ورود این سویه، پس از ۸۹ کشور به ایران هم تأیید شده و آنطور که معاون بهداشت وزارتخانه بهداشت و درمان اطلاعرسانی کرده است، «فرد شناساییشده مبتلابه اُمیکرون، میانسالی است که از امارات وارد ایران شده و در تهران سکونت دارد. پس از شناسایی او اقدامات لازم برای قرنطینه فرد و اطرافیانش انجام شد.» مقامهای وزارت بهداشت همچنین تأیید کردهاند که چند فرد دیگر نیز مشکوک به ابتلا به اُمیکرون هستند که تمامی آنها تحت مراقبت قرار دارند.
سازمان بهداشت جهانی، اُمیکرون را با عنوان «سویه نگرانکننده» طبقهبندی کرده و شیوع آن ظرف سه روز، ۲ برابر میشود. باتوجه به جهشی که اینبار در ویروس کرونا رخداده، انتقال آن بسیار سریعتر از نسخههای قبلی است. بنابراین شناسایی این سویه در کشور، نگرانیها را تقویت کرده است و زمزمههایی مبنی بر تعطیلی مدارس و تشدید محدودیتهای سختگیرانه در راهکارهای پیشنهادی صاحبنظران به گوش میرسد و تحلیلها و دیدگاههایی که درهمین مدت کوتاه، پس از تأیید ورود سویه جدید کرونا به کشور مطرحشده، حکایت از آن دارد که با خوشبینی و سادهسازی صورتمسئله نمیتوان با اینگونه جهشیافته مقابله کرد.
اگرچه، همچنان دلتا سویه غالب جهان است و مهلکتر و مرگبارتر از اُمیکرون گزارششده اما سویه جدید کرونا بهمحض ورود قادر است که «طی ۱۷ روز، تبدیل به سوش غالب شود که این سرعت درباره دلتا ۱۰۰ روز بوده است.» سخنی از زبان دکتر پیام طبرسی- عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا که در ادامه تأکید کرده، «اگر امروز یک مورد اُمیکرون در کشور تشخیص دهیم، ممکن است تا ۱۷ روز دیگر کشور درگیر اُمیکرون شود و نقشه آبی کشور ممکن است بلافاصله به یک نقشه قرمز تبدیل شود.» نباید فراموش کرد که اینگونه جهشیافته به گفته دکتر مجید مختاری- عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا در سه هفته اخیر بالای ۵۰ جهش داشته و ترکیب این جهشها ممکن است منجر به کشندگی بیشتر شود.
سرعت اُمیکرون دو تا سه برابر بیشتر از دلتاست و دکتر مختاری میگوید: «نمیتوانیم با امید واهی پیش رویم؛ بلکه باید با علم پیش رویم.» ازاینرو، در جلسه اضطراری ستاد ملی مقابله با کرونا که روز گذشته تشکیلشده، نسبت به تدوین پروتکلهای جدید بهداشتی بحث و تبادلنظر صورت پذیرفته و محمد هاشمی- سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت اعلام کرده است که اعضای جلسه بهضرورت استفاده از ماسک، تزریق واکسن بهویژه دریافت دز سوم واکسن و رعایت پروتکلهای بهداشتی تأکید کردهاند.
خطر اُمیکرون را جدی بگیرید
مواردی که بارها از سوی متخصصان امر و اعضای کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا مورد تأکید قرارگرفته و آنچه بسیار به آن توصیهشده، تزریق واکسن دز بوستر است که باید افراد بالای ۱۸ سال که سه ماه از تزریق واکسنشان گذشته است، برای تزریق آن اقدام کنند. محمدمهدی گویا- رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با تأکید بر این موضوع که واکسنهای مورداستفاده برای سویه اُمیکرون نیز اثربخشی دارند، اذعان کرده است: افرادی که ۳ دز واکسن دریافت کردهاند، ایمنی بیشتری دارند. دکتر پیام طبرسی نیز تصریح کرده، «ممکن است فرصت دیگری نداشته باشیم و تا دو-سه هفته دیگر درگیر موج جدیدی شویم که با اُمیکرون خواهد بود، بنابراین هرچه سیستم ایمنی افراد و ایمنی جمعی بالاتر رود، میتوانیم موفق باشیم. باید توجه کرد که خطر درباره اُمیکرون جدی است؛ زیرا همه جای دنیا گرفتارشده و ما هم مستثنی نیستیم.»
دکتر حمیدرضا جماعتی- دبیر کمیته علمی کرونا با اشاره به اینکه افراد زیر ۱۸ سال باید واکسیناسیونشان را انجام دهند، احتمال داده است که اُمیکرون در افراد جوان و نوجوان بیشتر دیده شود و به همین دلیل توصیه کرده است که گرچه هنوز اطلاعات کافی در دسترس نیست، اما واکسیناسیون زیر ۱۸ سال حتما انجام شود و واکسیناسیون ۷ تا ۱۱ سال هم در دستور کار ستاد کرونا قرار گیرد.
جماعتی تأکید کرده، هیچ سلاح دیگری در برابر ویروس نداریم، کسانی که دز اول واکسن را تزریق کردند، حتما برای تزریق دز دوم مراجعه کنند، کسانیکه دو دز را تزریق کردند، بر اساس ابلاغی که معاونت بهداشت وزارت بهداشت داده است، دز بوستر را حتما تزریق کنند و همچنین تأکید میکنیم که نوجوانان و افراد ۱۲ تا ۱۸ سال هم واکسیناسیونشان را انجام دهند.
توصیه کمیته علمی کرونا: ۴ هفته قرنطینه
وضعیت رعایت پروتکلها در مدارس که بارها موردانتقادقرار گرفته، اکنون پس از شناسایی سویه جدید در کشور، بیش از گذشته محل بحث و نقد صاحبنظران است، باتوجه به آنکه، یکی از مواردشیوع اُمیکرون میتواند مدارس و در سنین پایین باشد.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا خبر داده که توصیه این کمیته آن است که «حداقل ۴ هفته آینده در مدارس، دانشگاهها و سایر مجامع و جاهای شلوغ که افراد بیش از ۱۰ نفر حضور دارند ، قرنطینه و محدودیت اعمال شود. اگر ویروس اُمیکرون وجود داشته باشد و ما پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکرده و محدودیت ایجاد نکنیم، حداقل در چند هفته آینده با پیک اُمیکرون در کشور مواجه خواهیم بود. این بهترین زمان است که میتوانیم پیشگیری کنیم.»
مقررشده نامهای نیز از سوی کمیته علمی به ستاد ملی کرونا ارسال شود تا یکسری محدودیتهای جدی اعمال شود.
محمدمهدی گویا- رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت به کسانی که قبلامبتلا شدهاند، هشدار داده، تصور نکنند دیگر مبتلا نمیشوند، برعکس کسانی که قبلا مبتلا شدهاند، امکان دارد بیشتر درگیر سویه اُمیکرون شوند.
امیکرون , کرونا , کرونای اُمیکرون
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.