اولتیماتوم بی فایده پاریس به واشنگتن
گروه بین الملل
ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه، با همتای آمریکايی خود در نیویورک دیدار و گفتوگو کرد. این دیدار که در پی گفتوگوی تلفنی روز پیش از آن میان رؤسای جمهوری دو کشور برای رفع بحران حاصل از انعقاد پیمان «آکوس»، صورت گرفت، از تدوام ناخرسندی در فرانسه پرده برداشت. ژان ایو لودریان که در میان مقامات فرانسه شدیدترین اظهارات را نسبت به توافق میان آمریکا، استرالیا و بریتانیا و لغو قرارداد کانبرا و پاریس برای خرید زیردریايی بر زبان آورده بود، در پایان دیدار با آنتونی بلینکن از هر گونه ابراز خرسندی خودداری کرد.
به گزارش رادیو فرانسه، دیدار میان ژان ایو لودریان و آنتونی بلینکن در دفتر هیئت نمایندگی فرانسه در سازمان ملل متحد در طبقه ٤٤ برج «وان داگ هامرشولد پلازا» در نیویورک صورت گرفت و یک ساعت طول کشید. در این دیدار، بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه فرانسه، لودریان یادآوری کرد که برای بازآفرینی اعتماد میان دو طرف «یک مرحله با گفتوگوی تلفنی میان دو رئیس جمهوری طی شده است، اما خروج از بحران میان دو کشور زمان بیشتری میطلبد و نیازمند اقدامات» ملموس است.این دیدار بی سر و صدا و بهدور از حضور روزنامه نگاران صورت گرفت و هیئت نمایندگی فرانسه حاضر به ارائه هیچ خبر بیشتری در باره آن نشد.
وزیر امور خارجه فرانسه که برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک بهسر میبرد، تا پیش از گفتوگوی روز پنجشنبه هفته گذشته، از هرگونه دیداری با همتای آمریکايی خود پرهیز کرده بود. او با این حال تا پیش از بروز بحران اخیر در خلوت همواره با تمجید از آنتونی بلینکن یاد میکرد. وزیر امور خارجه آمریکا بخشی از نوجوانی و جوانی خود را در فرانسه گذرانده و دوستدار فرانسه تلقی میشود.بیانیه وزارت امور خارجه فرانسه تصریح میکند که ژان ایو لودریان پذیرفته است که برای «بازسازی اعتماد» میان دو کشور «تماس نزدیک با آنتونی بلینکن را حفظ کند».
اگر مقامات فرانسه در پی بروز بحران اخیر در جهت تبادل نظر با همتایان آمریکايی خود گامهايی برداشتند، مناسبات با لندن از آن هنگام همچنان سرد و تلخ مانده است. ژان ایو لودریان در نیویورک حاضر به دیدار با همتای بریتانیايی خود نشد و بهگفته دیپلماتهای حاضر، در نشست اعضای دائمی شورای امنیت نیز با وی «به سردی» برخورد کرد. بهویژه آنکه اینک آشکار شده است که بریتانیا در تلاش برای لغو قرارداد خرید زیردریايیهای فرانسه از سوی استرالیا نقشی بیش از آنچه در آغاز تصور میرفت، ایفا کرده است.
مناسبات میان پاریس و کانبرا نیز بدون تردید در ماههای آینده پر تلاطم و حتی پر تنش خواهد بود. مدیر عامل شرکت «نوال گروپ»، سازنده زیردریايیهای یادشده، در گفتوگويی با روزنامه فیگارو فاش کرد که استرالیا بامداد روز ١۵ سپتامبر، همان روزی که لغو قرارداد خرید از فرانسه اعلام شد، در نامهای به این شرکت مراحل پیشین قرارداد را تأيید و موافقت خود را برای آغاز مرحله تازهای اعلام کرده بود. وی تأکید کرد که پیش از آن کوچکترین نشانی از ناخرسندی استرالیا وجود نداشت و از همین رو خبر لغو قرارداد باورکردنی نبود.
خیانتهایی که اثبات می شود
بدون شک در آینده ای نزدیک، ابعاد گسترده تری از این پرونده ( پرونده خیانت مقامات آمریکایی و انگلیسی در قبال فرانسه) افشا خواهد شد. خیانتهایی که نشان دهنده روابط کثیف کشورهای مدعی دموکراسی و آزادی در نظام بین الملل محسوب می شود! پرونده مربوط به انعقاد پیمان آکوس نشان دهنده عمق بحرانی است که بازیگران غربی به واسطه ذات فریبکارانه خود با آن دست و پنجه نرم می کنند.
رادیو فرانسه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.