اوج حقارت شیخنشینها
| گروه بینالملل|
تلاش رژیمهای عربی برای عادیسازی روابط خود با رژیم اشغالگر قدس وارد فاز تازهای شده است. ابوظبی ، ریاض ، منامه و مسقط ، چهار بازیگر عربی در منطقه هستند که از مدتها قبل در صدد آشکارسازی روابط پنهانی خود با صهیونیستها برآمدند. این در حالی است که ملتهای مسلمان منطقه، بهشدت مخالف هرگونه شناسایی رژیم اشغالگر قدس توسط اعراب هستند.
عادیسازی روابط دوجانبه به بهانه کرونا!
اخیرا آژانس خبری امارات، معروف به «وام» (وكالة أنباء الإمارات)، تأیید کرد که دو شرکت خصوصی اماراتی و دو شرکت اسرائیلی، همکاری در زمینه پروژههای علمی و فنی را برای مقابله با اپیدمی کووید ١٩ آغاز کردهاند! در این خصوص، امارات متحده عربی، علیرغم اینکه قربانیان بیشتری در جریان شیوع کرونا داده است، کیتهای تشخیص کرونا را به سرزمینهای اشغالی فرستاده است!
به گفته بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی، این همکاری نتیجه «تماسها و گفت وگوهای فشرده طی ماههای اخیر» است. او در اعلامیهای نوشته است که همکاریهای دو کشور در حوزه پژوهش، تکنولوژی و «همه زمینههایی که امنیت بهداشتی را در منطقه تقویت میکند»، صورت خواهد گرفت!رادیو فرانسه در این خصوص گزارش داده است :«معلوم نیست که این نخستین همکاری دو کشور محسوب میشود یا خیر. در سالهای اخیر و بهویژه با تلاش بنیامین نتانیاهو، اسرائیلیها کمکم به کشورهای عرب منطقه نزدیک شدهاند. »
روزنامه «یدیعوت آحارانوت» در سایت اینترنتی خود نوشت: یک هواپیمای اماراتی حامل ۱۰۰ هزار کیت تشخیص کرونا در تاریخ ۲۶ مارس گذشته در فرودگاه تلآویو فرود آمد. آن هواپیما از فرودگاه ابوظبی به پرواز درآمده و مستقیما در فرودگاه بن گوریون تلآویو فرود آمده بود.این موضوع چند ساعت پس از آن صورت گرفت که بنیامین نتانیاهو از امضای تفاهمنامه همکاری میان امارات و اسرائیل درباره همکاری در زمینه مبارزه با کرونا خبر داد.
روابطی که دو دهه ادامه داشته است
روزنامه صهیونیستی «معاریو» نوشت: عمر روابط رژیم صهیونیستی با امارات متحده عربی بیش از دو دهه است و سه دیپلمات صهیونیست در پاسخ به یادداشت سفیر امارات در واشنگتن در روزنامه «یدیعوت آحارانوت»، یادداشتی در یک روزنامه اماراتی نوشتهاند.بر اساس این گزارش، مطالعهکننده روزنامه اماراتی «نشنال» که به زبان انگلیسی است در ابتدای هفته جاری با دیدن یادداشت یک دیپلمات سابق صهیونیست غافلگیر شد. این سه نفر «الی بارناوی» سفیر سابق رژیم صهیونیستی در فرانسه، «ایلان باروخ» سفیر سابق رژیم صهیونیستی در آفریقای جنوبی و «الون لیال» از مسئولان سابق وزارت خارجه این رژیم هستند.
«یوسف العتیبه» سفیر امارات در آمریکا در یادداشت خود خواستار تقویت روابط میان دو طرف شده و روابط فعلی را ستوده بود. وی همچنین هشدار داده بود اشغال اراضی کرانه باختری به این روابط ضربه میزند.لیال، باروخ و بارناوی از العتیبه قدردانی کردند اما گفتند، وی بهاندازه کافی به مسئله فلسطین نپرداخته است. چالش فعلی، مسئله «الحاق» اراضی کرانه باختری یا عادیسازی روابط نیست، عادیسازی فقط در چارچوب حل نزاع صورت میگیرد. به بیان دیگر این سه دیپلمات سابق صهیونیستی اعلام کردهاند اگر امارات خواستار تقویت روابط با «قدس» است باید آن را در چارچوب حل دائمی، منطقی و عادلانه در قبال فلسطینیها و نه بدون آنها انجام دهد.
این سه دیپلمات افزودند: در نزدیکی به کشورهای خلیج فارس یک موضوع وسوسهانگیز وجود دارد؛ آنها اعتراف میکنند که همبستگیشان با فلسطینیها کم شده و از پیشنهادها استقبال میکنند. آنها دوستی را به ما پیشنهاد میکنند و با گذشت سالها این پیشنهادها نیز تقویت میشود. سؤال: آیا ما در برابر نقطه آغاز تاریخی برای توسعه روابط خارجی با کابینه اسرائیل هستیم یا اینکه در برابر دامی از عسل قرار داریم؟
در ادامه گزارش مذکور آمده است: روابط محرمانه رژیم صهیونیستی با امارات از دو دهه پیش یا بیشتر وجود داشته و در سالهای اخیر در سایه تحولات منطقهای علنی شده است.دیپلماتهای صهیونیستی سپس درباره آنچه پیش رو است، هشدار دادند و نوشتند:اختلافی میان اسرائیلیها و کشورهای عربی وجود ندارد اما در داخل فلسطین اشغالی بحثی وجود دارد که مربوط به نظریه امنیتی داخلی و نوع شکل آینده جامعه اسرائیل است، «اینکه چه دولتی در اینجا خواهد بود و مرزهای آن کجاست؟ آیا بر آنها (فلسطینیها) غلبه خواهیم کرد یا اینکه در کنار آنها زندگی خواهیم کرد؟»
بازی اعراب در زمین رژیم صهیونیستی
واقعیت این است که عوامل و فاکتورهایی مانند عجله ایالاتمتحده برای ارائه طرح ننگین معامله قرن و حاکمیت جریانهای وابسته در کشورهایی مانند عربستان، امارات و بحرین در ابراز تمایل شیخنشینهای منطقه برای عادیسازی رابطه با رژیم غاصب صهیونیستی کاملا دخیل هستند. با این حال برخی تحلیلگران نیز معتقدند ابراز این مسئله در برهه زمانی فعلی، نوعی تلاش از سوی کشورهای عربی برای بقای نتانیاهو در قدرت نیز محسوب میشود. به عبارت بهتر، نتانیاهو از کشورهای عربی خواسته است ابراز تمایل خود را برای عادیسازی روابط با تلآویو بهگونهای آشکارتر بیان کنند تا وی بتواند از این موضوع، بهعنوان یک دستاورد در فضای سیاسی آشفته داخلی در سرزمینهای اشغالی استفاده کند.
پای عربستان در میان است
اقدام اخیر اماراتیها در عادیسازی روابط خود با تلآویو به بهانه مقابله با کرونا، با هماهنگی کامل سعودیها صورت گرفته است. حتی تويیت سال گذشته وزیر خارجه امارات در خصوص لزوم ارتباط اعراب و رژیم صهیونیستی، به سفارش سعودیها و شخص نتانیاهو منتشر شد. سال گذشته، عبدا… بن زاید، وزیر خارجه امارات متحده عربی، ضمن بازنشر مقاله پایگاه اسپکتیتور در خصوص لزوم عادیسازی روابط اعراب و رژیم صهیونیستی در صفحه توییتر خود، رسما از طرح کشورهای عربی برای ایجاد رابطه مستقیم و آشکار با تلآویو پرده برداشت. هرچند سالهاست مقامات سیاسی و امنیتی کشورهای عربی حوزه خلیجفارس چنین ارتباطی را با رژیم اشغالگر قدس برقرار کردهاند، اما هماکنون سران کشورهای عربی قصد دارند این روابط را از فاز پنهان خارج و به فاز آشکار هدایت کنند.نتیجه این اقدام چیزی جز خشم ملتهای مسلمان و شکست محرز مشترک اعراب و رژیم اشغالگر قدس در مواجهه با محور مقاومت و حامیان بیشمار ملت فلسطین نخواهد بود. موضوعی که بسیاری از استراتژیستهای منطقه در خصوص آن به ریاض، ابوظبی ، منامه و مسقط هشدار دادهاند.
امارات , رژیم صهیونیستی , عربستان
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.