اهدای خون باید روزانه و مستمر باشد - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 34237
  پرینتخانه » اجتماعی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 06 آذر 1399 - 8:03 |
بشیر حاجی بیگی سخنگوی سازمان انتقال خون ایران:

اهدای خون باید روزانه و مستمر باشد

دکتر بشیر حاجی بیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون ایران در گفت‌وگو با «رسالت» مطرح می‌کند، در اسفندماه سال گذشته با شیوع کرونا، 35 درصد آمار مراجعه مردم جهت اهدای خون، نسبت به مدت مشابه سال قبل کم شد و ما فروردین و اردیبهشت‌ماه 25 درصد کاهش آمار داشتیم و تا پایان شهریورماه، این کاهش آمار به 20 درصد رسید و از اول فروردین تا انتهای مهرماه، آمار اهدای خون 10 درصد کاهش یافت، سپس با انجام پویش‌ها،همدلی مؤمنانه و کمک مردم و برگزاری کمپین‌ها، مردم خون اهدا کردند و این آمار کاهش، نسبت به مدت مشابه سال قبل، 10 درصد شده است.  
اهدای خون باید روزانه و مستمر باشد

دکتر بشیر حاجی بیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون ایران در گفت‌وگو با «رسالت» مطرح می‌کند، در اسفندماه سال گذشته با شیوع کرونا، ۳۵ درصد آمار مراجعه مردم جهت اهدای خون، نسبت به مدت مشابه سال قبل کم شد و ما فروردین و اردیبهشت‌ماه ۲۵ درصد کاهش آمار داشتیم و تا پایان شهریورماه، این کاهش آمار به ۲۰ درصد رسید و از اول فروردین تا انتهای مهرماه، آمار اهدای خون ۱۰ درصد کاهش یافت، سپس با انجام پویش‌ها،همدلی مؤمنانه و کمک مردم و برگزاری کمپین‌ها، مردم خون اهدا کردند و این آمار کاهش، نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۱۰ درصد شده است.  
به گفته «حاجی بیگی» چند نکته در مورد اهدای خون حائز اهمیت است، «این‌که اهدای خون در کشور ما و همه جای دنیا باید به‌صورت روزانه و مستمر باشد، این‌گونه نیست که یک مقطعی خون بدهیم و تمام شود. سازمان‌های انتقال خون جهان باید به مقدار کافی این ذخایر را داشته باشند، در واقع ذخایر خون هر کشور در رگ‌های مردم است، پس این‌گونه نیست که ذخایر در یخچال‌ها باشد.همیشه و در همه‌جا، ذخایر خون از دو روز تا ۸ یا ۹ روز بوده، یعنی یک مدتی ذخایر دو روز است و یک مدتی۶روز است. اکنون ذخایر ما بیش از پنج  روز است که قابل‌قبول بوده اما برخی به‌اشتباه در فضای مجازی این را انعکاس داده‌اند که ایران، ۵ روز بیشتر ذخایر خونی ندارد. این حرف غلط است. 
ضمن این‌که ذخایر ایده‌آل، ۸ روز است و ما به این دلیل فراخوان می‌دهیم که میزان ذخایر را افزایش بدهیم، چون نامطمئن بوده و کافی است که دو روز مردم برای اهدای خون مراجعه نکنند، آن‌گاه مشکل پیش می‌آید. ما هرروز به مصرف خون نیاز داریم و سالانه، ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد خون و فرآورده به مراکز بیمارستانی و درمانی کشور توزیع می‌شود.» 
سخنگوی سازمان انتقال خون تأکید می‌کند: «برخی فرآورده‌های خونی مثل پلاکت که برای بیماران سرطانی و بیماری‌های خونریزی دهنده ارثی استفاده می‌شود، تا سه روز بعد از اهدای خون قابل‌مصرف است و می‌توانیم تا سه روز درون کیسه‌های خون نگه‌داریم. به همین علت می‌گوییم مردم بیایند و مرتب خون اهدا کنند تا شاهد کاهش ذخایر خون نباشیم. به‌غیراز کرونا، در فصل سرما و بارش برف و باران، میزان مراجعه مردم به مراکز انتقال خون کم می‌شود، چون هوا سرد است و طول روزکوتاه است. بر همین اساس آمار اهدای خون در زمستان و پاییز کمتر از فصل بهار و تابستان است. در رابطه با کرونا هم باید گفت که تمامی تجهیزات و وسایلی که در سازمان انتقال خون ایران استفاده می‌شود، یک‌بارمصرف و استریل است و درواقع از بدو تأسیس سازمان انتقال خون در سال ۱۳۵۳، این وسایل یک‌بارمصرف و استریل بوده، دوم این‌که مراکز انتقال خون ایران، مراکز درمانی نیست و افراد سالم به آن‌ها مراجعه می‌کنند و کسانی هستند که تمامی پروتکل‌ها، استانداردهای سازمان جهانی بهداشت و مراکز انتقال خون دنیا را رعایت کرده‌اند تا واجد شرایط اهدای خون شوند و اصول خود‌مراقبتی را به نحو احسن موردتوجه قرار داده‌اند.»  

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای اهدای خون باید روزانه و مستمر باشد بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.