انگلیس و اتحادیه اروپا در هم می شکنند
گروه بین الملل
برگزاری مذاکرات لندن-بروکسل بر سر آینده خروج انگلیس از اتحادیه اروپا فاصله چندانی تا شکست نهایی ندارد. بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس از شهروندان انگلیسی خواسته است که خود را برای عدم توافق نهایی با اتحادیه اروپا (شکست رسمی مذاکرات) آماده کنند. این در حالیاست که اکثر شهروندان انگلیسی طی ماههای اخیر نه تنها مخالفت خود را با نحوه مذاکرات برگزیت و اداره آن از سوی دولت جانسون اعلام کرده اند، بلکه کلیت خروج کشورشان از اتحادیه اروپا را نیز فاجعه بار خوانده اند.
شهروندان انگلیسی سردرگم هستند
چنانكه شبکه یورونیوز گزارش داده است، بیش از ۲/۵ میلیون انگلیسی در صورت عدم تمدید گذرنامههای خود احتمالا از ۳۱ دسامبر سال جاری میلادی دیگر نمیتوانند وارد خاک اتحادیه اروپا شوند.اگرچه آن دسته از انگلیسی هایی که برای سفری کوتاه و توریستی به این اتحادیه میآیند احتمالا به ویزا نیازی نخواهند داشت اما بنا بر اطلاعاتی که در سایت رسمی مقررات شنگن نوشته شده (SchengenVisaInfo.com)، احتمالا بسیاری از هموطنانشان پس از پایان دوره گذار برگزیت ،یعنی از اول ژانویه سال ۲۰۲۱ میلادی چنین امکانی را نخواهند داشت.
در حال حاضر شهروندان انگلیسی میتوانند آزادانه به همه کشورهای داخل اتحادیه اروپا و منطقه شنگن سفر کنند اما با انقضای تاریخ گذرنامه آنها این وضعیت تغییر خواهد کرد. بر اساس مقررات جدید، از سال ۲۰۲۱ میلادی اتباع این کشور در صورتی میتوانند با پاسپورت کنونی خود وارد منطقه شنگن شوند که هنوز دستکم ۶ ماه از تاریخ اعتبار آن باقی مانده باشد؛ تنها استثنا در موضوع این مقررات نیز برای مردم ایرلند درنظر گرفته شده است.علاوه بر این احتمال میرود که از ابتدای ژانویه، مدت زمان معطلی مسافران انگلیسی در مرز این کشور با اتحادیه اروپا بهطور قابل توجهی افزایش یابد چراکه آنها نیز باید در کنار مسافران دیگر نقاط جهان، برای عبور از مرز اتحادیه در یک صف قرار بگیرند.از مسافران انگلیسی همچنین خواسته میشود تا بلیت برگشت خود را به مأموران مرزی نشان دهند و پول کافی نیز برای دوران اقامت خود در این اتحادیه داشته باشند.اگرچه برای سفرهای توریستی، داشتن ویزا ضروری نیست اما مدت سفر توریستی انگلیسی ها نیز به حداکثر ۹۰ روز محدود خواهد شد که این مسئله مشکلاتی را برای افرادی که خانههای خود را در دوران تعطیلات اجاره میدهند، بهوجود میآورد.
اما به نظر کارشناسان، مشکلات بریتانیاییها به اینجا ختم نمیشود. از آنجا که به دلیل شیوع کرونا بسیاری از سفارتخانهها بخش ویزای خود را موقتا تعطیل کردهاند؛ به نظر میرسد دریافت ویزا برای آن دسته از انگلیسیهایی که پس از ژانویه ۲۰۲۱ باید به این اتحادیه سفر کنند، برای مدتها ممکن نباشد.همچنین احتمال داده میشود شمار قابل توجهی از انگلیسی ها به محض رسیدن به مرزهای اتحادیه، مجبور به بازگشت به خانههایشان شوند زیرا از تغییرات گستردهای که در مقررات آمد و شد
به این اتحادیه بهوجود آمده، بیخبر باشند.
درهم شکستن توأمان لندن و اتحادیه اروپا
آنچه مسلم است اینکه بحران سرتاسر انگلیس و اتحادیه اروپا را فرا گرفته است! حتی اگر توافقی کوتاه مدت و موقت در این خصوص حاصل شود، دیگر نمی توان از آن به عنوان یک توافق پایدار سخن گفت. محصول این عدم توافق، ایجاد استیصال در انگلیس و افزایش هزینه های سیاسی، حقوقی و اقتصادی برای اتحادیه اروپاست. به عبارت بهتر، هر دو طرف بازنده این روند هستند. نکته قابل تأمل اینکه میزان محبوبیت جانسون در بین شهروندان انگلیسی به کمتر از ۳۰ درصد رسیده و احتمال سقوط دولت وی نیز افزایش یافته است.
گره کور در لندن و بروکسل
جانسون بر سر یک دوراهی بزرگ قرار گرفته است. در نهایت، اگر برگزیت سخت تحقق یابد ، در این صورت عملا بسیاری از کسانی که به جانسون رأی دادهند به نیروهای مخالف سیاسی و اجتماعی او تبدیل خواهند شد، چراکه معتقدند جانسون به رأی آنها خیانت کرده است و همین موضوع مولد آشوبها و آسیبهایی در فضای داخلی انگلیس خواهد شد.
اما اگر برگزیت نرم تحقق یابد و انگلیس بخواهد همراه با توافق از اتحادیه اروپا خارج شود، در آن زمان این توافقی که صورت گرفته مورد انتقاد ۴ جریان در داخل لندن قرار میگیرد؛یعنی حزب کارگر، حزب لیبرال دموکرات، ملی گرایان اسکاتلند و ملی گرایان افراطی که موسوم به حزب برگزیت هستند و آنها هم مانند ترامپ خواستار برگزیت سخت هستند. در نتیجه همه این جریان ها درمقابل جانسون قرار خواهند گرفت.به عبارت بهتر، هر گونه توافقی که در نهایت حاصل شود، احتمالا از سوی احزاب مخالف حزب حاکم ( حزب محافظه کار) و حتی برخی افراد در داخل همین حزب به چالش کشیده خواهد شد.
گره برگزیت شايد هیچ گاه باز نشود!
از طرف دیگر نباید فراموش کنیم که اگر برگزیت نرم اجرایی شود، در حوزه اقتصادی و سیاسی انگلیس تبعاتی مانند کاهش میزان رشد اقتصادی، کوچک شدن اقتصاد این کشور و وابستگی اقتصادی انگلیس و اتحادیه اروپا حداقل تا ۵ سال ادامه پیدا خواهد کرد، بنابراین اینکهما در محاسبات خود عنوان کنیم که با حضور جانسون در قدرت ، گره برگزیت باز شده و شاهد ایجادیک آرامش نسبی در انگلیس خواهیم بود، یک خیال باطل است.
هریک از تصمیمهایی که دولت انگلیس مبنی بر برگزیت سخت یا نرم بگیرد، عواقب و تبعاتی به همراه دارد که میتواند دولت جانسون را با چالش مواجه کند. تنها خصلت و خاصیتی که انتخابات اخیر سراسری انگلیس داشت، این بود که گزینهای که حزب کارگر و لیبرال دموکرات بر آن اصرار داشتند، یعنی برگزاری همه پرسی دوباره، از معادلات حذف شده و رفراندوم دوبارهای در انگلیس بر سر برگزیت انجام نمی شود.در هر حال، جانسون به شهروندان انگلیسی تأکید کرده است که خود را برای خروج بدون توافق ( برگزیت سخت) آماده کنند، اما مشخص نیست که در نهایت شهروندان انگلیسی از سخنان و دستورات نخست وزیرجنجالی خویش در این خصوص تبعیت کنند. آنچه مسلم است اینکه لندن و بروکسل( اتحادیه اروپا)، هر دو وارد مرحله سختی از حیات سیاسی و اقتصادی خود خواهند شد که هدایت و مدیریت آن، از عهده هر دو طرف ، خصوصا طرف انگلیسی تا حدود زیادی خارج خواهد بود.
اتحادیه اروپا , انگلستان , برگزیت
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.