انتخابات آمریکا با مشکلات ساختاری متعددی مواجه است - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 32741
  پرینتخانه » بین الملل, سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 17 آبان 1399 - 7:40 |
فؤاد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا:

انتخابات آمریکا با مشکلات ساختاری متعددی مواجه است

فؤاد ایزدی، کارشناس ارشد مسائل آمریکا در تشریح وضعیت انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و تأثیر نتایج آن بر کشورمان به «رسالت» می‌گوید: طبق قاعده نباید انتخابات آمریکا تأثیری بر مسائل داخلی کشور ما داشته باشد زیرا چه دموکرات‌ها انتخاب شوند و چه جمهوری‌خواهان به کاخ سفید بازگردند، تحریم‌ها پایدار است و رابطه ایران و آمریکا اصلاح‌پذیر نیست و این اصلاح، ربطی به حزب حاکم ندارد.
انتخابات آمریکا با مشکلات ساختاری متعددی مواجه است

حانیه مسجودی
فؤاد ایزدی، کارشناس ارشد مسائل آمریکا در تشریح وضعیت انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و تأثیر نتایج آن بر کشورمان به «رسالت» می‌گوید: طبق قاعده نباید انتخابات آمریکا تأثیری بر مسائل داخلی کشور ما داشته باشد زیرا چه دموکرات‌ها انتخاب شوند و چه جمهوری‌خواهان به کاخ سفید بازگردند، تحریم‌ها پایدار است و رابطه ایران و آمریکا اصلاح‌پذیر نیست و این اصلاح، ربطی به حزب حاکم ندارد.
وی ادامه داد: اما با این‌وجود، انتخابات آمریکا بر کشور ما تأثیر می‌گذارد. زیرا برخی این نکته را درک نکردند و منتظر آمدن بایدن هستند. آن‌ها همان‌طور که سال‌ها منتظر برجام و پس‌ از آن منتظر برجام اروپایی بودند، اکنون نیز منتظر بایدن هستند. اما پروژه‌های قبلی جواب نداد و به‌طور حتم این پروژه نیز راهی از پیش نخواهد برد.
ایزدی به ادعای تقلب ترامپ و نپذیرفتن آرای به‌دست‌آمده در این انتخابات افزود: همان‌طور که دیدیم ترامپ ادعای تقلب کرده و قرار است این شکایت به دادگاه کشیده شود. ترامپ حتی برخی از مستندات خود را به دادگاه ارائه کرده ، اما دلایل آن رد شده است. در همین بین بایدن نیز اعلام پیروزی کرده، بنابراین باوجود جو روانی‌ای که ترامپ ایجاد کرده و دست از شکایت برنمی‌دارد، درگیری‌ها در مورد نتایج انتخابات ادامه‌دار خواهد بود.
این کارشناس مسائل آمریکا در واکنش به این‌که آیا پس از مشخص شدن رأی دادگاه فدرال آمریکا، مردم و طرفداران ترامپ متقاعد خواهند شد و رأی دادگاه را قبول می‌کنند، گفت: طرفداران ترامپ این انتخابات و نتیجه دادگاه را قبول نکردند و نمی‌کنند. بنابراین زندگی سیاسی ترامپ تمام نمی‌شود. گفته‌ شده است اگر ترامپ در این پروسه حقوقی موفق نشود و دوره ریاست‌جمهوری او به اتمام برسد به دنبال ایجاد شبکه تلویزیونی خواهد بود.
او خاطرنشان کرد: ترامپ اکنون رهبری یک جنبش را به دست گرفته است. او در همین شرایط آشفته ۱۰ میلیون رأی بیشتر از دوره قبلی انتخابات کسب کرده است. بنابراین بعید است ترامپ از صحنه سیاسی آمریکا خارج شود و اگر این دوره موفق نشود، ممکن است دوباره برای ریاست جمهوری ۲۰۲۴ اقدام کند یا از نامزد حزب متبوعش(جمهوری‌خواه) در انتخابات بعدی حمایت کند. بنابراین زندگی سیاسی خود را ادامه دهد.
ایزدی با بیان این‌که ترامپ بحث تقلب را پیش کشیده است، گفت: اگر رأی‌های باقی‌مانده به‌علاوه آرای پستی شمرده شوند، شاهد شکست ترامپ در انتخابات خواهیم بود. اما از آنجا که او نمی‌خواهد شکست را بپذیرد اعلام تقلب کرده است. این مسئله مختص ترامپ نیست. تاکنون در کشورهای دیگر نیز این مباحث پیش‌آمده و فردی که در انتخابات ریاست جمهوری شکست‌خورده، به‌جای پذیرفتن نتایج، بحث تقلب را پیش کشیده است.
این استاد دانشگاه ابراز کرد: دلیل نپذیرفتن سیستم رأی‌گیری از طرف ترامپ، عدم موفقیت در این کارزار است. ازآنجاکه ترامپ فقط به منافع خودش فکر می‌کند و توجهی به انسجام در نظام سیاسی کشورش ندارد و به فکر آبروی آمریکا نیست، این کارها را می‌کند و خیال دارد که اگر موفق شد اعتراضات قضائی را به نفع خودش پیش ببرد و در کاخ سفید باقی بماند. از طرف دیگر اگر هم موفق نشود، دست پیش را می‌گیرد و به‌عنوان فردی که علیه‌اش تقلب شده، سعی می‌کند نقش سیاسی خود را در مراحل بعدی حفظ کند.
او ضمن اشاره به سیستم انتخاباتی آمریکا و عدم رعایت حقوق دموکراسی اظهار کرد: سیستم انتخاباتی آمریکا مشکلات ساختاری متعددی دارد که نتیجه آن انتخاب شدن فردی مانند ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور است. یکی از اصلی‌ترین مشکلات سیستم این است کسانی که می‌خواهند وارد روند انتخابات شوند و در آن رشد کنند، به دلیل سرمایه‌سالار بودن نظام، حکومت باید هزینه هنگفتی را متقبل شود. زیرا سرمایه‌داران جامعه، افراد را رد صلاحیت یا تأیید صلاحیت می‌کنند. 
ایزدی ادامه داد: طبق پژوهش‌های انجام‌شده در آمریکا، در ۹۴ درصد از مواقع، فردی انتخاب می‌شود كه  نسبت به رقیب خود بیشتر هزینه کرده است. بنابراین اگر کسی نسبت به رقیب خود کمتر هزینه کند احتمال پیروزی او کم و تنها ۶ درصد است. بنابراین افراد به این شکل رد یا تأیید صلاحیت می‌شوند و فردی مانند ترامپ که میلیاردر است و منابع مالی دارد می‌تواند این سیستم را دور بزند و هیچ  فرد یا نهادی برای جلوگیری از این روند وجود ندارد.کارشناس مسائل بین‌الملل تأکید کرد: در آمریکا مشکل ساختاری وجود دارد و تنها مربوط به انتخابات نیست. فردی که می‌خواهد رئیس‌جمهور کشور شود باید حداقل‌های اخلاقی را داشته باشد اما در این کشور مرجعی برای تشخیص این حداقل‌ها و سنجش ویژگی‌های رئیس‌جمهور وجود ندارد.وی در پایان ضمن بیان این‌که مشکل ساختاری آمریکا درست نمی‌شود زیرا تفکر لیبرال دموکراسی، ارزشی برای اخلاق در اداره جامعه قائل نیست، اظهار کرد: نتیجه این تفکر، انتخاب شدن ترامپ یا بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور است. بایدن تفاوت چندانی با ترامپ ندارد. این فرد و خانواده‌اش، افراد فاسدی هستند و فساد مالی دارند. بنابراین به دلیل مشکل ساختاری سیستم آمریکا، تمام رؤسای جمهور این کشور به جنایتکاران جنگی تبدیل می‌شوند و به کشورها حمله می‌کنند و در کنار همین سیاست‌ها، مشکلات عدیده‌ای برای کشورشان ایجاد می‌کنند. علتش هم این است که اخلاق در این سرزمین از بین رفته است.

نویسنده : حانیه مسجودی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای انتخابات آمریکا با مشکلات ساختاری متعددی مواجه است بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.