امید خوزستانیها به دولت سیزدهم
سعید امینی
این روزها شرایط خوزستان مساعد نیست و همه ساکنان این استان از کشاورز و دامدار گرفته تا صنعتگر و افراد عادی، طلب آب میکنند؛ مطالبهای که بهحق است اما کو گوش شنوا. مسئولان دولتی فقط این را آموختهاند که در زمان بحران نطق، طرح و ایدههای تکراری و شعاری ارائه دهند، اما پیش از وقوع بحران آسوده و با خیال راحت نشستهاند و پا را بر روی پا میاندازند و نقش تماشاچی را بازی میکنند. دقیقاً این شرایط برای خوزستان داغدیده در حال تکرار است. رنجی که مردم خوزستان متحمل شدهاند فقطوفقط بهدلیل سوءمدیریتهای دولتی و غفلت از توصیههای بزرگان نظام است.
آبی که عطش مردم را هم به زور رفع میکند!
مشکل کمآبی و تنش آبی این روزهای کشور بهویژه در استان خوزستان موردتوجه و نگرانی بسیاری از هموطنانمان قرارگرفته تا در این هوای گرم این استان، بسیاری از مناطق روستایی آن با کمال تأسف با تانکر آبرسانی شوند و آب موردنیاز برای زراعت و احشام هم وجود نداشته باشد.
برخی از کارشناسان میگویند مشکل آب خوزستان ریشهای بسیار عمیقتر از یک دوره مدیریتی چندساله دارد، اما برخی دیگر معتقدند مقصر حالوروز امروز این استان نه کمبود منابع طبیعی آب، بلکه سیاستهای مدیریتی اشتباه در سالهای گذشته است که باعث شده تابستان به تابستان آب کمتری از سدهای قرارگرفته روی پنج رودخانه این استان به خانههای مردم و مراتع کشاورزی برسد.
طرحی که از آن غفلت شد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در ۱۳۷۵ طی بازدیدی که از استان خوزستان داشتند، طرحی را تحت عنوان «طرح توسعه کشاورزی یا ۵۵۰ هزار هکتاری» مطرح کردند که از آن سال تا به امروز بنا به اعلام قاسم سلیمانیدشتکی استاندار خوزستان تنها ۲۷۰ هزار هکتار از این طرح اجرا شده که قسمت اعظم آن در جنوب استان است و مابقی که هنوز اجرا نشده غالبا در شمال استان واقع شده است. کندی در پیشرفت اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری از سال ۷۵ تاکنون صدای منتقدان را درآورده و اکثر کارشناسان و تحلیلگران محیطزیست معتقدند اگر این طرح بهدرستی و کامل اجرا میشد و مسئولان نسبت به اجرای آن اهتمام بیشتری میورزیدند، بخش عمدهای از مشکلات کمآبی خوزستان قابل حلوفصل بود.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی رئیسجمهور منتخب در جلسه مشورتی برای بررسی مشکلات خوزستان که در ۳۱ تیرماه با حضور دبیر شورای عالی امنیت ملی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، نماینده ولیفقیه در استان خوزستان، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره)، وزیر و معاونین وزارت نیرو، رئیس بنیاد مستضعفان، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره)، رئیس سازمان بسیج مستضعفین و شماری از نمایندگان استان خوزستان در مجلس حضور داشتند، برگزار شد با انتقاد از غفلت مسئولان از اجرای کامل طرح رهبر معظم انقلاب گفت: «اگر طرح مقام معظم رهبری و اراده ایشان در استان خوزستان بهطور کامل تحقق پیدا میکرد، خیلی از مشکلات کنونی در این استان وجود نداشت.»
وی افزود: «طرحی که در سفر مقام معظم رهبری نسبت به آن تأکید شده است و همه مردم استان هم از آن مطلع هستند، باید بهصورت یک پکیج کامل موردتوجه قرار گیرد و ما حتماً در دولت به آن توجه خواهیم کرد.»
رئیسجمهور منتخب بابیان اینکه در دولت سیزدهم برای حل مشکلات خوزستان حتی یک روز هم معطل نخواهیم کرد، خواستار اولویتبندی مسائل و هزینهبخشی از درآمد خوزستان برای آبادانی این استان شد.
او در این جلسه خاطرنشان کرد که دولت او برای رفع مشکلات خوزستان برنامه کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت خواهد داشت و گفت دولت او در برنامه کوتاهمدت خود را موظف میداند که در چند ماه آینده با همکاری مردم و همه دستگاهها نسبت به حل مشکلات اضطراری مردم استان اقدام کند.
طرح انتقال آب؛ بلای جان محیطزیست خوزستان
دولتها بهخصوص دولت تدبیروامید بهجای اینکه بر اجرای طرح رهبر انقلاب تأکید کنند، با اقداماتی غیرکارشناسی وضعیت خوزستان را وخیمتر از قبل کردهاند. مسئله انتقال آب از استان خوزستان، به بلای جان اکوسیستم این استان تبدیل شده و شرایط اسفناکی را برای این خطه از کشور عزیزمان به ارمغان آورده است. قاسم ساعدی عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان انتقال آب و خشکاندن خوزستان و از بین بردن معیشت مردم و بههم زدن طبیعت و رودخانهها و تالابهای آن را خیانت دانست و گفت: «چرا آبهای خوزستان را بیبرنامه و بدون منطق علمی منتقل میکنند و بعد مردم را به بهانه خشکسالی از کشت تابستانه محروم میکنند؛ مردمی که تنها معیشت آنها از کشاورزی و دامداری بوده و با طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری در تضاد است.» عضو کمیسیون انرژی مجلس بابیان اینکه نخبگان و صاحبان فکر و اندیشه در دولت تدبیروامید، کمترین سهم در قدرت و مدیریت را داشتند، عنوان کرد: «عدم استفاده از ظرفیت نخبگان در مدیریتهای استانی و کشوری از دلایل ناکارآمدی دولت روحانی بود؛ بااینهمه بیعدالتیها و تبعیضهای ایجادشده توسط این دولت، گرچه موجب ناراحتی مردم خوزستان شده اما از انقلاب و ارزشهای انقلابی خود ناامید نشدند؛ چراکه انقلاب را با خون جوانان خود آبیاری کردهاند.» هرچند مظلومیت منحصر به خوزستان نیست و بسیاری از استانهای کشور در محاق ِ «بیتدبیریها» سالها است رنجکشیده و سوخته و ساختهاند، اما قصه این روزهای خوزستان غصه آب و عطش است تا عطش بیتوجهیها و بیمسئولیتی مسئولان در این استان زمینها و احشام و از همه مهمتر آدمها را تشنه آدمیت کند.
خوزستان گرم و مقاومتر از قبل ایستاده است با مردمانی مقاوم و صبور که رنج زخم سالها تهاجم دشمنان را بر جبین دارد و حالا با رنج بیتدبیریهای مسئولانی ایستاده نظارهگر گرمای تفتیده صحراهای خود است که از استانهای پرآب با ذخایر آبی مناسب با نیاز خود است بااینحال بازهم عدهای با تدابیر خلقالساعه خود این استان را در رنج فروبردهاند. به امید اینکه روزهای گرم این استان با گرمای مردمانش در ایستادگی و مقاومت همچون هشت سال دفاع مقدس بر تارک این مرزوبوم همچون همیشه بدرخشد.
ورود قاطعانه دولت آینده به مشکلات خوزستان
براساس این گزارش، مردم خوزستان نسبت به دولت تدبیروامید کاملاً ناامید شدهاند. روحانی زمانی گفته بود با برجام مشکل آب خوردن کشور را هم حل خواهد کرد، اما وقتی مردم خوزستان مشاهده میکنند دولت یازدهم و دوازدهم فقط عمر خود را صرف چند شعار کرده به پوچ بودن این شعارها پی میبرند. اکنون تمام نگاهها به دولت سیزدهم است؛ دولتی که رئیس او بسیار فعال و قاطعانه به مسئله خوزستان ورود پیداکرده و با سران و مسئولان فعلی و کارشناسان جلسات متعددی را برگزار میکند و امید میرود این جدیت و دلسوزی تا حل مشکل آب خوزستان ادامهدار باشد.
حاجیدلیگانی: تیم مدیریتی در خوزستان عملکرد خوبی ندارد
حسینعلی حاجیدلیگانی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» بابیان اینکه عدم حسن انجاموظیفه از سوی برخی مدیران اجرایی سبب بروز مشکلاتی در خوزستان شده است، گفت: الحمدلله طی سالهای گذشته منابع مالی خوب و قابل قبولی برای حل مشکل آب خوزستان تخصیص داده شده و بسترهای حل مشکلات هم فراهم بوده، اما تیم مدیریتی در این استان عملکرد خوبی نداشته و نیروهای انقلابی و جهادی سالهاست نسبت به عملکرد این تیم نگران بودند و این نگرانیها را هم مطرح کردند.
وی خاطرنشان کرد: مشکلاتی که امروز شاهد آن هستیم، سالهای سال است که در خوزستان وجود داشته که در حال حاضر به اوج خود رسیده و موجب افزایش نارضایتیها شده است.
عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: نمایندگان مجلس یازدهم به استاندار سابق و استاندار فعلی خوزستان نسبت به شرایط هشدار داده بودند که هیچکدام از این هشدارها و توصیهها توسط دولت فعلی شنیده نشد و اکنون مشکلات برروی مشکلات تلنبار شدهاند.
حاجیدلیگانی معتقد است اگر طرحهای راهبردی آب و طرحهای کشاورزی مانند طرحی که رهبری ارائه داده بودند، در استان خوزستان به اجرا درمیآمدند، هیچگاه با مشکلات فعلی مواجه نمیبودیم.
آیت الله رئیسی , خوزستان , دولت سیزدهم , سعید امینی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.