امکان تأمین مالی نهضت ملی مسکن با حضور بخش خصوصی
حسن محتشم، عضو هیئتمدیره انجمن انبوهسازان استان تهران و کارشناس بازار مسکن در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح چالشهای تأمین مالی از سوی بانکها برای تکمیل طرحهای توسعهای مسکن پرداخت و با اشاره به لزوم بهرهگیری از ظرفیت بخش خصوصی برای تأمین مالی در این حوزه بیان کرد: تأمین مالی مهمترین عامل برای پیشبرد اهداف طرحهای توسعهای مسکن و احداث پروژهها میباشد.
بدیهی است که وزارت راه و شهرسازی بوروکراسیهای متعددی دارد و در برخی موارد منابع مالی را با تأخیر پرداخت میکنند و مهمترین عامل این مسئله عدم تأمین مالی کافی است. براین اساس در برخی موارد وزارت راه و شهرسازی که طرف قرارداد با پیمانکاران و انبوهسازان است، به دلیل محدودیتهای بودجهای قادر به پیشبرد طرح نمیباشد چراکه آورده متقاضیان کافی نمیباشد و بانکها نیز تأمین مالی کافی را انجام نمیدهند. وی با اشاره به افزایش وام ساخت مسکن و خلف وعده بانکها افزود: مجلس شورای اسلامی وام ساخت مسکن را از ۵۵۰ میلیون به ۸۰۰ میلیون تومان رسانده که هنوز اجرایی نشده است.
شایانذکر است تا بگوییم مبلغ پیشین که ۵۵۰ میلیون تومان بود نیز بهراحتی از سوی بانکها پرداخت نمیشد و در اختیار پیمانکاران و انبوهسازان قرار نمیگرفت. محتشم همچنین خاطرنشان کرد: بهتازگی مقررشده تا صندوق زمین مسکن به حل مشکلات مرتبط با تأمین مالی پروژهها کمک کند. اینکه ورود صندوق زمین مسکن به مشکلات مرتبط با تأمین مالی تا چه اندازه مؤثر باشد و کسریهای موجود را برطرف سازد، یک موضوع است و اینکه اثرگذاریهای لازم رقم بخورد یک موضوع دیگر است چراکه به نظر میرسد این صندوق نیز نتواند مشکل گشای مؤثری باشد. عضو هیئتمدیره انجمن انبوهسازان استان تهران با تأکید بر ضرورت کاهش تصدیگری دولت در بازار مسکن و لزوم برنامهریزی مؤثر برای تقویت حضور بخش خصوصی تصریح کرد: دولت باید از تصدیگری در حوزه مسکن دست بردارد و برنامهریزی در جهت بهکارگیری بخش خصوصی و انبوهسازان را داشته باشد تا بتواند از سرمایههای این بخش برای پیشبرد پروژهها استفاده کند و زمینهای خود را درازای کمک به متقاضیان به مشارکت با انبوهسازان و بخش خصوصی بگذارد.
او حضور بخش خصوصی را برای تکمیل پروژههای نهضت ملی مسکن امری انکارناپذیر دانست و متذکر شد: دولت راهی بهجز ورود بخش خصوصی و انبوهسازان ندارد مگر آنکه بهمنظور تأمین مالی مجلس ردیف بودجهای تعیین کند. کارشناس بازار مسکن با اشاره به وضعیت ساخت پروژههای نهضت ملی مسکن یادآور شد: روال حال حاضر مبنای پیشرفت مؤثر و کاملی برای پروژههای نهضت ملی مسکن نبوده است و باوجود گذشت بیش از سه سال، کمتر از ۱۰ درصد تحقق پیداکرده است. وی در پایان این گفتوگو به تشریح انتظارات تورمی و افزایش بیشازپیش قیمت اجارهبها پرداخت و دراینباره بیان کرد: عدم موفقیت پروژههای مرتبط با حوزه مسکن انتظارات تورمی را بیشتر میکند چراکه متقاضیان انتظار دارند در قبال ثبتنام خود مسکن دریافت کنند و متأسفانه آمادگی کافی برای تحویل مسکن به متقاضیان وجود ندارد. بهموجب این امر متقاضیان ناچارند تا به بازار آزاد مراجعه کنند و این امر خود قیمت اجاره و مسکن را افزایشی میسازد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.