التماس ناتو به پکن
گروه بینالملل
رئیس ناتو از چین خواست به معاهدات بینالمللی محدودیت گسترش تسلیحات هستهای بپیوندد و هشدار داد که مهمات هستهای پکن بهسرعت در حال گسترش است.به گزارش ایندیپندنت، ینس استولتنبرگ، دبیرکل این اتحادیه نظامی، اظهار داشته است که در آینده کشورهای بیشتری باید در مذاکرات کنترل تسلیحات شرکت کنند نه اینکه فقط ایالاتمتحده و روسیه در این مذاکرات باشند. استولتنبرگ در نشست سالانه کنترل تسلیحات ناتو گفت: «چین بهعنوان یک قدرت جهانی در عرصه کنترل تسلیحات هم مسئولیتی جهانی دارد و پکن هم از محدودیتهای دوطرفه بر تعداد تسلیحات، افزایش شفافیت و بیشتر قابل پیشبینی بودن بهره خواهد برد. این موارد بنیانهای ثبات بینالمللی را تشکیل میدهند.»
استولتنبرگ هشدار داد چین در حال احداث تعداد زیادی ایستگاههای جدید موشکی است که باعث میشود قابلیت هستهای این کشور
«به نحوی قابلتوجه افزایش یابد».
او گفت: «تمام این موارد بدون هرگونه محدودیت یا مانعی اتفاق میافتد و هیچ شفافیتی وجود ندارد.»
ایالاتمتحده به ریاستجمهوری دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۹ از پیمان منع استفاده از موشکهای هستهای میانبرد ۱۹۸۷ بیرون آمد و روسیه را به نقض قوانین این پیمان متهم کرد.در این پیمان استفاده از موشکهای کروز شلیک از زمین با برد ۵۰۰ تا پنج هزار کیلومتر منع شده است.روسیه اینکه قوانین پیمان را نقض کرده است را انکار کرد ولی همزمان با فروپاشی این معاهده، چین به ساخت تسلیحاتی که بر اساس آن ممنوع اعلامشده بود ادامه داد و به اینکه در مذاکرات محدودیت گسترش تسلیحات هستهای در آینده شرکت کند، تمایلی نشان نداد.گرچه میزان دقیق مهمات هستهای چین معلوم نیست، ناظران بینالمللی تخمین میزنند که بین ۱۰۰ تا ۴۰۰ کلاهک هستهای داشته باشد.
این کشور رسما سیاستی را تدوین و اتخاذ کرده است که از تسلیحات هستهای در کمترین حد و برای بازدارندگی استفاده کند و سیاست «حمله نکردن در ابتدا» دارد که وعده میدهد هیچوقت از تسلیحات هستهای علیه کشوری که هستهای نیست استفاده و حتی آنها را تهدید نکند و فقط وقتی شلیک کند که هدف حمله هستهای قرارگرفته باشد.سال گذشته (۲۰۲۰) از چین دعوت شد به پیمان استارت نو روسیه و ایالاتمتحده که هر دو کشور را متعهد میکند میزان تسلیحات هستهای خود را به نصف آن کاهش دهند، بپیوندد. باوجوداین، پکن از پیوستن به این پیمان خودداری و استدلال کرد نیروی هستهای این کشور در مقایسه با دو غول جنگ سرد سابقه ای اندک دارد و به همین دلیل نیازی نیست حجم آنها را کاهش دهد.در ژانویه، کمی بعدازآنکه جو بایدن به ریاستجمهوری رسید، مقامهای آمریکایی و روسی توافق کردند پیمان استارت نو را تا پنج سال دیگر و تا سال ۲۰۲۶ تمدید کنند.
باوجوداین، چین یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای است که بر اساس آن پنج کشوری که تسلیحات هستهای دارند توافق کردند سعی کنند تمام کشورهای دیگر را از دستیابی به آنها بازدارند.
ناتو حسن نیت ندارد
واقعیت امر این است که آمریکا و کشورهای عضو ناتو، کمترین حسن نیتی در خصوص کاهش تنشهای هستهای و تسلیحاتی در دنیا ندارند. رسانههای غربی در حالی خطر هستهای و نظامی چین و روسیه را پررنگ جلوه میدهند که کمترین اشارهای در خصوص بهرهمندی غیرقانونی آمریکا از هزاران سلاح ممنوعه و کشتارجمعی نمیکنند! از سوی دیگر، رسانههای غربی فراموش کردهاند که تنها کشوری که در جهان از بمب هستهای استفاده کرده،آمریکاست…
ایندیپندنت
ایندیپندنت , چین , ناتو
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.