التماس دشمنان برای آتشبس
شکست تمامعیار رژیم صهیونیستی در جنگ غزه و در میدان نبرد بهاندازهای بود که نتانیاهو بهعنوان نخستوزیر این رژیم از فرستاده ویژه بایدن به سرزمینهای اشغالی درخواست میکند که هر چه سریعتر روند آتشبس در غزه را پیگیری کند. موضوعی که نشان میدهد که اوضاع در میدان نبرد و سرزمینهای اشغالی بهشدت در وضعیت بدی برای رژیم صهیونیستی قرار دارد. بهطوریکه ارتش رژیم صهیونیستی در طول ۵۰ روز بمباران غزه و نزدیک به سه هفته عملیات زمینی هیچگونه دستاوردی را به دست نیاورد. این در حالی است که رژیم صهیونیستی رسوایی و بدنامی در این جنگ را در کشتار غیرنظامیان و انجام شنیعترین رفتارهای جنگی به جان خرید تا دستاوردی عینی در شکستن توان مردم غزه و نابودی مقاومت و حماس به دست آورد. ارتش رژیم صهیونیستی دهها نظامی و صدها تانک و ادوات زرهی خود را از دست داد و در مقابل نتوانست به اهدافی که از پیش اعلام کرده بود برسد. نابودی حماس و از بین بردن زیرساختهای مقاومت در غزه و همچنین آزادی اسرا ازجمله اهداف رژیم اشغالگر صهیونیستی بود.
افشاگری آکسیوس
رسانه آمریکایی آکسیوس حاکی است نخستوزیر اسرائیل ضمن اذعان به نیاز به توافق با حماس، از رئیسجمهور آمریکا خواسته برای محقق کردن این توافق یکبار دیگر با امیر قطر تماس بگیرد. پایگاه آکسیوس، نزدیک به منابع آمریکایی و اسرائیلی در گزارش روز پنجشنبه خود تصریح کرد «نتانیاهو بازوی یک مقام دولت جو بایدن را که مأمور پیگیری پرونده تبادل اسرا بوده گرفته و گفته ما به این توافق نیاز داریم». آکسیوس نوشته بایدن بعد از عملیات حماس، «جیک سالیوان» مشاور ارشدش در مسائل خاورمیانه و یکی دیگر از مشاوران ارشد خود به نام «جاش گلتزر» را مأمور تشکیل یک کارگروه مخفیانه برای آزاد کردن «اسرا» کرده است. طبق نوشته آکسیوس، یک مقام آمریکایی گفت: در یکی از جلسات مکگورک با نتانیاهو، هنگامیکه مکگورک داشت جلسه را ترک میکرد، نتانیاهو بازوی او را گرفت و گفت: «ما به این توافق نیاز داریم». او سپس از مکگورک خواسته بایدن یکبار دیگر با امیر قطر تماس بگیرد تا بتواند توافق تبادل اسرا را به سرانجام برساند.
آشفتگی در اردوگاه دشمن
یوسی کوهن، رئیس سابق موساد را به نمایندگی از خود برای آزادی اسرای اسرائیلی در غزه به دوحه فرستاد. تلآویو بهقدری به این مسئله نیاز داشت که کوهن با دفاع از روند مذاکرات تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل با میانجیگری مصر و قطر به انتقاد از مخالفان نقشآفرینی دوحه در این مذاکرات پرداخت و گفت: اسرائیل در مقطع کنونی برای حلوفصل پروندههای موجود به قطر نیاز دارد. سفر غیرمنتظره رئیس سابق دستگاه جاسوسی اسرائیل البته ناراحتی و خشم دیوید بارنیا، رئیس کنونی موساد را به دنبال داشت. همچنین این گفته کوهن در یک مصاحبه مبنی بر اینکه او و رئیس موساد، درباره سفرش به قطر در هماهنگی کامل هستند، منجر به واکنش تند بارنیا، رئیس فعلی موساد شد. بلافاصله پسازاین مصاحبه، بارنیا با نتانیاهو تماس گرفت و از او خواست بیانیهای رسمی صادر کند که بهصراحت نشان دهد تنها طرفی که آزادی اسرا را به عهده دارد، موساد است، نه آنطور که یوسی کوهن ادعا میکند. درنهایت هم دفتر نخستوزیری اعلام کرد تنها یک نهاد رسمی وجود دارد که آزادی اسرا را مدیریت میکند اما یوسی کوهن با موافقت نتانیاهو این اقدامات را انجام داده است. این موضوع نشاندهنده آشفتگی و سردرگمی در دستگاه تصمیمگیری رژیم صهیونیستی است و از طرف دیگر نیاز شدید اسرائیل به مذاکره با حماس را در آن مقطع نشان میدهد.
اوضاع داخلی رژیم صهیونیستی بههمریخته است
جروزالمپست دو هفته قبل در گزارشی نوشت جنگ با حماس نیم میلیون از ساکنان سرزمینهای اشغالی را به پناهجو تبدیل کرده است. روزنامه یدیعوت آحارانوت روز پنجشنبه اول آذر به نقل از وزارت دارایی رژیم صهیونیستی نوشت «جنگ علیه غزه هزینههای بسیار سنگینی را به این رژیم تحمیل خواهد کرد و این رژیم تا دهها سال کسری بودجه خواهد داشت. وزارت دارایی رژیم صهیونیستی پیشبینی کرد جنگ این رژیم علیه غزه، در چند ماه آینده هزینههای سنگین و چهبسا بسیار سنگینی تا حدود ۲۵۰ میلیارد شِکِل (واحد پول این رژیم) را به تلآویو تحمیل خواهد کرد. از طرف دیگر، نتانیاهو طی یک ماه گذشته از سوی خویشاوندان اسرا به کمکاری برای آزادی این اسرا از دست حماس متهم شده و بابت این موضوع بهشدت تحتفشار قرار گرفته بود. برخی اعضای کابینه جنگ نتانیاهو روز سهشنبه – پیش از اعلام آتشبس و مبادله اسرا – در بیتالمقدس با خویشاوندان اسرا که برای نشان دادن اعتراض خود به نتانیاهو یک مسیر طولانی را پیموده بودند دیدار کردند. روزنامه گاردین گزارش داد كه در این دیدار مشاجرههایی میان خانوادههای اسرا و برخی مقامهای اسرائیلی اتفاق افتاده است»
جنگ غزه، باتلاقی برای آمریکا
« فارن پالیسی»ماه گذشته در گزارشی از شکاف گسترده در دستگاه دیپلماسی آمریکا درباره جنگ غزه پردهبرداری کرد.گزارشی که نشان میداد دولت با موج فزایندهای از انتقادات و استعفای کارکنان وزارت خارجه روبهرو است. این در کشوری که وطن دوم اسرائیلیها محسوب میشود، برای سیاست خارجی آمریکا که اصل بنیادین و غیرقابل تغییرش حمایت همهجانبه از اسرائیل است، بهمثابه یک زلزله سیاسی و دیپلماتیک میماند. سیاست خارجی دولت بایدن این روزها مجبور است در چند جبهه دشوار مبارزه کند؛ در خارج از خانه، رژیم صهیونیستی بار دیگر پای دولت بایدن را به یک باتلاق غیرقابلبازگشت کشانده است و در داخل خانه این بار واشنگتن با محدودیتهای ساختاری و هنجاری در اعطای مجوز به اسرائیل برای پیشروی جنگی روبهرو است و تیم بایدن توان اقناع افکار عمومی و حتی دیپلماتهای دپارتمان وزارت خارجه را هم ندارد.
جنگ غزه , رژیم صهیونیستی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.