اقتصاد جهانی به واکسن حساس شد
اعلام خبر موفقیتآمیز بودن ساخت واکسن کرونا در آزمایشهای انسانی، امید سرمایهگذاران در مبارزه با پاندمی را تقویت کرد و باعث واکنش بازارهای مالی جهان شد. شرکت آمریکایی فایزر و شرکت آلمانی بایون تک، با اعلام موفقیتآمیز بودن ۹۰ درصدی تحقیقات خود اعلام کردهاند واکسن ساختهشده بر روی ۴۳ هزار و ۵۰۰ نفر در ۶ کشور آزمایش شده و هیچگونه نگرانی درزمینه سلامت و ایمنی مرتبط با آن مشاهده نشده است. سازمان جهانی بهداشت نیز در واکنشی مثبت نسبت به این خبر عنوان کرده که ممکن است واکسن کرونا تا مارس ٢٠٢١ وضعیت اپیدمیک را کاملا تغییر دهد. انتظار میرود این دو شرکت از روزهای آینده برای تأیید واکسن تولیدی خود در سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) دستبهکار شوند. علاوه بر این هر دو شرکت در اطلاعیه خود اعلام کردند که طی چند ماه آینده ۵۰ میلیون دوز واکسن جدید را در دسترس قرار میدهند. اعلام خبر نتایج مثبت بودن واکسن ساختهشده باعث گردید بازارهای مالی دنیا پاسخهای متفاوتی به این رویداد بدهند، چراکه بیرون آمدن از وضعیت همهگیری ویروس کرونا، عامل مهمی برای رشد اقتصادی در همه کشورهاست. اقتصاد در پساکرونا منجر به استفاده بیشتر از حملونقل ریلی، هوایی و زمینی میشود و میتواند موتور محرکه صنایع مختلفی که طی این مدت با رکود مواجه شده بودند را روشن کند.
رشد شاخص بورسهای جهانی
شاخصهای بورس جهانی با اعلام خبر پیروزی بایدن و حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، روند صعودی در پیش گرفتند و بعدازآن با درج خبر موفقیتآمیز بودن ساخت واکسن کرونا به این روند ادامه دادند. شاخص ۱۰۰ بورس اوراق بهادار فایننشال تایمز که با نامهای شاخص افتیاسای ۱۰۰ شناخته میشوند، با خبر تولید واکسن کرونا رشد ۵/۵ درصدی ارزش سهام را تجربه کردند و در بهترین سطح خود از ماه آگوست تاکنون قرار گرفتند.
با اعلام این خبر سهام شرکتهای مذکور نیز رشد چشمگیری داشته بهطوریکه سهام شرکت داروسازی فایزر آمریکا بیش از ۱۴ درصد و سهام شرکت بیوتکنولوژی بایونتک آلمان، حدود ۲۵ درصد افزایش یافته است. سهام اس اند پی نیز در واکنش به نتایج انتخابات آمریکا و تولید واکسن کرونا بیش از ۳/۷ درصد رشد داشت.
شاخص داکس آلمان نیز با جهش روبه رو شد و با رشد بیش از ۷۵۰ واحدی، ۶ درصد افزایش را تجربه کرد. بدین ترتیب داکس برای اولین بار از اواسط ماه گذشته میلادی قله ۱۳۰۰۰ واحدی را فتح کرد. همچنین یورو استاکس ۵۰ شاخص منطقه یورو، بیش از پنج درصد رشد داشت و بازارهای مالی در پاریس، لندن، میلان و مادرید نیز رشد چشمگیری نشان دادند.
شاخص آسیا و اقیانوسیه
شاخص نیکی ژاپن در حالی ۰/۴۱ درصد رشد کرد که جامعترین شاخص آسیا اقیانوسیه، اماسسیآی بهجز سهام ژاپن ۰/۱ درصد بالا آمد. در بازار چین، کامپوزیت شانگهای ۰/۳ درصد رشد کرد درحالیکه هانگسنگ در هنگکنگ ۰/۹۶ درصد جهش داشت. شاخص ایاساکس استرالیا ۰/۶۶ درصد رشد کرد.
نفت ۴۰ دلاری شد
ساخت واکسنی قابلاطمینان برای کرونا میتواند معادلات را در میزان خریدوفروش و قیمت نفت تغییر دهد، زیرا بسیاری از صنایع در پساکرونا رونق خود را بازمییابند و مسافرت و بالطبع حملونقل در سطوح مختلف رو به افزایش میگذارد. با جلوگیری از پاندمی کرونا، تقاضای افراد به تردد و استفاده از وسائل نقلیه، همزمان با پایان گرفتن قرنطینه شهرها بالا خواهد رفت.
به گزارش رویترز پس از انتشار اخبار موفقیت
۹۰ درصدی واکسن کرونای فایزر و بایونتک، هر دو شاخص نفت بیش از ۸ درصد جهش کرده بودند، اما قیمت نفت دیروز با کاهش ۱/۵ درصدی روبه رو شد. قیمت شاخص نفت خام برنت با ۵۴ سنت کاهش به ۴۱ دلار و ۸۶ سنت و قیمت شاخص دبلیوتیآی آمریکا با ۶۰ سنت کاهش به ۳۹ دلار و ۶۹ سنت رسید. قیمت پیشخرید هر بشکه نفت خام نیمهسنگین تگزاس غرب آمریکا، دابلیوتیآی، ۱/۵۶ درصد یا ۰/۶۳ دلار سقوط کرد و به ۳۹/۶۵ دلار بازگشت.این کاهش دوباره قیمت پس از افزایش یکشبه آن به دلیل پیشرفت در ساخت واکسن کرونا رخ داد، زیرا نگرانی از تقاضای کوتاهمدت سوخت در اروپا و ایالاتمتحده که شاهد شیوع دوباره ویروس کرونا هستند را افزایش داده است.
ریزش یکباره طلای جهانی
درحالیکه قیمتهای طلا با پیروزی بایدن در انتخابات آمریکا تقویت شده بود، روز دوشنبه انتشار خبر موفقیتآمیز بودن واکسن کرونا باعث شد تا قیمت طلا بهشدت سقوط کند. با اعلام خبر تجاریسازی واکسن کرونا، قیمت جهانی طلا بیش از ۸۹ دلار و در حدود پنج درصد ریزش کرد و به قیمت هزار و ۸۶۲ دلار در هر اونس رسید. با کاهش قیمت طلا، ارزش شاخص دلار بالا رفت و درحالیکه شاخص آنکه روز دوشنبه به پایینترین میزان در ۱۰ هفته اخیر نزول کرده بود، بار دیگر افزایش یافت و طلای جهانی را به کمترین مقدار آن در سه روز گذشته رساند.
خبر ساخت موفقیتآمیز واکسن کرونا در گام اول خبری امیدبخش برای جامعه جهانی و نویدبخش رونق اقتصاد کشور و خروج از رکود در بسیاری از صنایع بهحساب میآید، اما طبق نظر صاحبنظران حوزه درمان و پزشکی هنوز راه نسبتا زیادی تا تولید انبوه واکسن کرونا و از میان برداشتن این ویروس منحوس در دنیا پیش روست، تا زندگی به روال سابقش بازگردد، اما در این شرایط آنچه برای بازارهای مالی مهم محسوب میشود، جو امیدواری است که در آنها حاکم شده و روزنه امیدی برای بهبود شرایط در آینده اقتصاد و فعالیت بازارها باز شده است. آنچه که میتوان با قطعیت از آن سخن گفت، با ساخت واکسن کرونا جهان بهتدریج گام در مسیر بهبود شرایط میگذارد و از شوک همهگیری این بیماری که از حدود ۱۰ ماه گذشته سایه خود را بر سر همه کشورها انداخته، خود را میرهاند و منجر به احیای دوباره بازارها میگردد.
بحران کرونا , کرونا , واکسن کرونا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.