افق روشن طرحهای اشتغالزایی و کمکهای مالی دولت به کارآفرینان جامعه
ناصر چمنی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» اظهارکرد: دولت میبایست برای امر اشتغال سرمایهگذاری کند و این امری اجتنابناپذیر است چراکه بدون اشتغال نمیتوان شرایط اقتصادی را بهبود بخشید. از طرفی دیگر لازمه تقویت اشتغال، درنظرگیری تسهیلات از سوی دولت است. بنابراین به هرمیزان که دولت امر اشتغالزایی را یاری دهد، به همان اندازه اندوخته اقتصادی کسب خواهد کرد.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات حمایتی از سوی دولت به مشاغل خرد افزود: فعالان اقتصادی بسیاری تمایل به امر اشتغالزایی دارند اما نیازمند کمکهای حمایتی و دریافت تسهیلات میباشند. دولت میبایست این افراد را یاری دهد و با پرداخت تسهیلات زمینه اشتغالزایی این افراد را مهیا سازد. شایانذکر است تا بگوییم که این مسئله در تمامی نقاط دنیا مطرح میباشد؛ مادامیکه فعالان اقتصادی درصدد اشتغالزایی برای جوانان و سایرگروههای جویای کار میباشند، دولت کمکهای مالی خود را ارائه میدهد و بستر مناسب اشتغالزایی را فراهم میسازد.
چمنی تصریح کرد: پرداخت ۱۴ هزار میلیارد تومان به طرحهای اشتغالزایی در سال جاری میتواند امری حائز اهمیت باشد و نتایج خوبی را رقم بزند مشروط بر اینکه به بخش تولید هدایتشده باشد و نظارت کافی بر آن وجود داشته باشد. هدایت نقدینگی به بخش صنعت و کارآفرینی نیز امری قابلتوجه است اما مرحله دوم از وظیفه دولت میباشد. در گام نخست، تولید و نظارت بر فرآیندهای تولیدی اهمیت دارد.
کارشناس مسائل اقتصادی همچنین خاطرنشان کرد: پرداخت کمکهای مالی به طرحهای اشتغالزایی میتواند آمار ثبتشده بیکاری که درشرایط حال حاضر به شکلی قابلتوجه گریبان گیر جامعه شده، کاهش دهد و زمینه تقویت اقتصادی را قوت ببخشد.
او متذکر شد: گفتنی است که در فرآیند ایجاد اشتغال، تنها کمکهای مالی اهمیت ندارد. اگرچه پرداخت و اعطای تسهیلات مالی امری مهم و قابلتوجه است اما سایر فرآیندها نیز دارای اهمیت میباشد؛ یک کارآفرین برای ایجاد اشتغال نیازمند وجود مؤلفههای مختلفی همچون نیروی انسانی، صدور مجوزها، پروانه ساخت از شهرداریها و… میباشد. دراین راستا ضرورت دارد تا توأم با پرداخت کمکهای مالی، تسهیلگری صورت بگیرد و بوروکراسیهای اداری نیز کاهش یابد.
او یادآور شد: تسریع فرآیند دریافت وام، تسهیل صدور مجوزها و کاهش زمان دریافتشان امری قابلتوجه است که میتواند در گام اشتغالزایی اثرات چشمگیری داشته باشد. ایجاد پروژه نیازمند همکاری تمامی دستگاههای ذیربط میباشد. بنابراین تمامی دستگاههای ذیربط و اجرایی باید امر اشتغالزایی را در دستورکار قرار دهند و به کارآفرینان و فعالان اقتصادی کمک کنند. بیشک این امر بهعنوان یک مشوق درنظر گرفته خواهد شد و کارآفرین را بیشازپیش ترغیب خواهد کرد. هنگامیکه یک کارآفرین کمک مالی دریافت کند اما در سایر بخشها قادر به پیشبرد اهداف خود نشود، انگیزه خود را از دست خواهد داد و چهبسا دیگر تمایلی برای ادامه و حل مسائل خود نخواهد داشت.
چمنی در پایان این گفتوگو بابیان اینکه بخشی از منابع مالی دولت باید در حوزه اشتغال سرمایهگذاری شود، همچنین ادامه داد: پرداخت کمکهای مالی دولت به طرحهای اشتغالزایی نیازمند نظارت کافی است. بهکرات در دولتهای گذشته دیدهشده که اعتبار پرداختشده اما درمسیرموردنظر صرف نشده است. ضرورت دارد تا دولت سطح نظارتی را افزایش دهد، از صرف تسهیلات در بخش تولید و صنعتی کشور اطمینان کسب کند و گزارشات مالی و کاری از روند فعالیت را دریافت کند.
اشتغال , تسهیلات , دولت , شرایط اقتصادی , ناصر چمنی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.