افغانستان درس عبرت برای غربگرایان است
گروه سیاسی
سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتوگو با «رسالت» به خروج کامل آمریکا از افغانستان و قدرت گرفتن طالبان و دلایل این اتفاق اشاره و تصریح کرد: امروز آخرین سرباز متجاوز آمریکایی نیز از افغانستان با تهدیدات نیروهای طالبان خارج شد و این نشاندهنده افتضاحی است که دولتهای مختلف آمریکا به آن دچار شدند.
وی افزود: واقعیت امر این است که شرایطی برای آمریکا در افغانستان در طول ۲۰ سال گذشته به وجود آمد که ماندن آنها بهجز خسران و افزایش تلفات انسانی و هزینه هیچ فایدهای نداشت و این اظهاراتی است که جو بایدن بهعنوان رئیسجمهور آمریکا چندین بار در روزهای اخیر به آن اشاره کرده و گفتهاست ما مجبور شدیم از افغانستان خارج شویم.
صدرالحسینی گفت: البته هیچکس تصور نمیکرد که نیروهای متجاوز آمریکایی با آن حجم از امکانات و تجهیزات نظامی مجبور شوند که با ضربالاجل طالبان از افغانستان خارج شوند و حتی تعداد قابلتوجهی از دوستان و همکاران خودشان را که در طول بیست سال گذشته همکاریهای بسیار نزدیکی با آنها داشتند در افغانستان رها کنند. در کنار رها کردن افرادی که با آنها همکار و ویزای آمریکا را نیز به آنها داده بودند و حتی به بعضی از آنها گفته بودند که میتوانید بهعنوان شهروند آمریکایی در آمریکا زندگی کنید بازهم آنها را رها کردند و حتی بسیاری از تجهیزات نظامی و مخابراتی و امنیتی ازجمله هلیکوپترها، سلاحهای سبک و نیمه سنگین و دستگاههای مخابراتی را در افغانستان رها کردند و مجبور به فرار شدند.
انگلیس و روسیه اوایل قرن بیستم و آمریکا اواخر قرن بیستویکم همگی مجبور به فرار از افغانستان شدند
کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: این نشان میدهد که ملت افغانستان در شرایط کنونی نتوانستند حضور ۲۰ ساله آمریکاییها را در کشورشان تحمل کنند و اینیک واقعیت غیرقابلانکار است. انگلیس اوایل قرن بیستم، آمریکا اواخر قرن ۲۱ و روسیه اواخر قرن بیستم مجبور به فرار از افغانستان شدند و این مسئله نشان میدهد که افغانستان جای متجاوزان نیست و نخواهد بود اما ممکن است این سؤال پدید بیاید که آمریکاییها برای چه به افغانستان آمدند؟
صدرالحسینی گفت: آمریکاییها با چند شعار اساسی به این کشور آمدند. نخست دموکراسی، دوم ملت_دولت سازی، سوم کاهش و به صفر رساندن تولید و کشت مواد مخدر و چهارم نابودی تروریسم. اما با رفتن خودشان نتوانستند ملت افغانستان را به یک ملت غربگرا تبدیل کنند. حتی نتوانستند دولتی از خود بهجای بگذارند که مردمی باشد و حمایت جامعه افغانستان را داشته باشد. آنها حتی نتوانستند کشت و تولید مواد مخدر را کاهش دهند بلکه کشت و تولید خشخاش و مواد مخدر در افغانستان دو برابر شده است. ازطرفی گروهها و جریانات تروریستی دارای پرچم و مشخصات مانند داعش و گروههای تروریستی ناشناس و بدون پرچم در افغانستان به وجود آوردند و در این شرایط این کشور را ترک کردند. داستان افغانستان درس عبرت برای تمام کسانی است که تصور میکنند با رفاقت و صمیمیت و ارتباط با آمریکا میتوانند مشکلات خود را حل کنند.
افغانستان , سیدرضا صدرالحسینی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.