افزایش مبلغ خرید تضمینی گندم - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 91702
  پرینتخانه » اقتصادی, مطالب روزنامه, ویژه تاریخ انتشار : ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ - ۷:۰۷ |
نرخ خرید تضمینی گندم در سال زراعی جدید بررسی شد

افزایش مبلغ خرید تضمینی گندم

مورخ ۲۲ شهریورماه سال جاری نشست شورای قیمت‌گذاری محصولات اساسی کشاورزی با حضور وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد. در این جلسه قیمت ۳۲ قلم کالای اساسی برای سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ تعیین شد که در این میان گندم به‌عنوان کالای استراتژیک، مبنای قیمت‌گذاری سایر اقلام این گروه محسوب می‌گردد.
افزایش مبلغ خرید تضمینی گندم

مورخ ۲۲ شهریورماه سال جاری نشست شورای قیمت‌گذاری محصولات اساسی کشاورزی با حضور وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد. در این جلسه قیمت ۳۲ قلم کالای اساسی برای سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ تعیین شد که در این میان گندم به‌عنوان کالای استراتژیک، مبنای قیمت‌گذاری سایر اقلام این گروه محسوب می‌گردد. براین‌اساس نرخ خرید تضمینی گندم در سال زراعی جدید هر کیلو گندم ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده و مطابق با قانون اصلاح قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی می‌بایست حداکثر در مدت یک هفته از سوی وزیر کشاورزی به‌عنوان رئیس شورای قیمت‌گذاری ابلاغ رسمی شود. پیش‌تر رئیس اتاق اصناف کشاورزی و اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی عنوان داشتند که قیمت مطلوب برای سال زراعی ۱۴۰۳ حدود ۲۲ الی ۲۳ و ۷۰۰ تومان می‌باشد.

پیشه‌ور، رئیس اتاق اصناف کشاورزی نیز دراین‌باره بیان داشت: پیشنهاد اتاق اصناف کشاورزی برای قیمت خرید تضمینی گندم در سال ۱۴۰۳، به ازای هر کیلو ۲۳ هزار و ۷۰۰ تومان است که این قیمت براساس آنالیزهای انجام‌شده شامل هزینه تولید و سود متعارف است. این ‌یک قیمت پیشنهادی است و هنوز در شورا تایید نشده است. اگرچه نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید تاکنون به‌صورت رسمی اعلام نشده است اما انتظار می‌ر‌ود به سبب روزهای پایانی شهریورماه و فرارسیدن فصل زراعی جدید، این نرخ به‌زودی اعلام رسمی شود و از سوی دولت و وزیر جهاد کشاورزی تعیین تکلیف گردد.

در این میان اگرچه مطالبه برخی افراد فعال در حوزه کشاورزی افزایش نرخ خرید تضمینی تا سقف ۲۲ هزارتومان می‌باشد اما شنیده‌ها‌ حاکی از تصویب نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومانی است. فعالان این حوزه می‌گویند که اگرچه مطلوب افزایش نرخ خرید تضمینی گندم تا سقف ۲۲ هزارتومان است اما‌ قیمت ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان به سبب روند افزایشی در مدت زمان مشابه سال گذشته، مطلوب و قابل‌توجه می‌باشد و می‌تواند نیازهای کشاورزان و هزینه‌های تولید را تأمین کند. در بررسی بیش‌تر این موضوع به گفت‌وگو با رحمت‌الله نوروزی، نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی و نماینده مردم علی‌آبادکتول در مجلس شورای اسلامی و علی‌اکبر علیزاده برمی، نماینده مردم دامغان و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی پرداختیم که در ادامه می‌خوانید. 

رحمت‌الله نوروزی، نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی و نماینده مردم علی‌آبادکتول در مجلس شورای اسلامی:
قیمت خرید تضمینی گندم  قابل‌قبول است

رحمت‌الله نوروزی، نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی و نماینده مردم علی‌آبادکتول در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید پرداخت و دراین‌باره عنوان کرد: بی‌شک یکی از اقدامات خوب مجلس یازدهم تشکیل شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی می‌باشد که در راستای منویات رهبر معظم انقلاب و تأکیدات ایشان مبنی بر خودکفایی و تأمین امنیت غذایی برقرار شده است. 
وی با اشاره به رقم ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان برای هر کیلوگرم گندم افزود: مقام معظم رهبری و امام خمینی (ره) همواره بر اصل امنیت غذایی و خودکفایی محصولات داخلی تأکید داشته‌اند و مجلس یازدهم مطابق با بیانات امام راحل و مقام معظم رهبری این اصل را در دستور کار قرار داده و شورای قیمت‌گذاری محصولات را تشکیل داده است. این شورا درخصوص قیمت محصولات کشاورزی تصمیم‌گیری می‌کند و در سال جاری نیز برای قیمت خرید تضمینی گندم نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان را پیشنهاد کرده است. مطابق با هزینه‌های کاشت، داشت، برداشت و همچنین امرار معاش کسشاورزان می‌‌توان این نرخ را مطلوب دانست. 

نماینده مردم علی‌آبادکتول در مجلس شورای اسلامی در پاسخ این‌که آیا قیمت ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان برای خرید تضمینی هر کیلو گندم متناسب با تورم می‌باشد، تصریح کرد: در سال گذشته پیشنهاد مجلس و اعضای کمیسیون کشاورزی برای خرید هرکیلو گندم با قیمت تضمینی، ۱۹ هزار تومان بود که سرانجام در بازه قیمتی ۱۵ هزار تومان به تصویب رسید. 
نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم با اشاره به افزایش هزینه تولید محصولات کشاورزی همچنین خاطرنشان کرد: نرخ ۱۹هزار و ۵۰۰ تومان برای هرکیلو گندم عالی نیست اما قابل‌قبول می‌باشد. در شرایط تورمی نیازاست تا هزینه کاشت، داشت، برداشت، آب، اجاره زمین و … محاسبه گردد و بهبود معیشت کشاورزان در نظر گرفته شود. 

او ضمن بیان اینکه قیمت ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان مصوب و نهایی خواهد شد، متذکر شد: توافق و بررسی‌های به‌عمل‌آمده نرخ خرید تضمینی گندم ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام شده و به نظر نمی‌رسد این نرخ با تغییر همراه گردد. 
وی با تأکید بر لزوم افزایش سطح زیر کشت و تولید گندم یادآور شد: بی‌شک افزایش سطح زیر کشت امری اساسی و حائز اهمیت می‌باشد. گندم محصولی استراتژیک است و حجم تولید بالای آن نتایج مطلوبی را به همراه خواهد داشت. 
او در پایان این گفت‌وگو بیان داشت: پس از جنگ روسیه و اوکراین بر تمام دنیا مبرهن گشت که تولید گندم تا چه اندازه ضروری و دارای اهمیت می‌باشد. در این راستا نیاز است تا نسبت به افزایش سطح زیر کشت و تولید گندم اهتمام ویژه بورزیم و این مهم را به فراموشی نسپاریم.

علی‌اکبر علیزاده برمی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی:
نرخ خرید تضمینی گندم باید متناسب با تورم باشد

علی‌اکبر علیزاده برمی، نماینده مردم دامغان و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید به خبرنگار «رسالت» عنوان کرد: نرخ پیش‌بینی‌شده مجلس برای خرید هر کیلو خرید تضمینی گندم در سال زراعی جدید ۲۲ هزار تومان بود که مطابق با مشورت‌ها و تبادل‌نظر با وزیر جهاد کشاورزی این نرخ عملی نشد. اگرچه در شرایط حال حاضر نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان برای هرکیلو گندم خرید تضمینی مطرح شده است اما همواره درصددیم تا نرخ پیش از ابلاغ رسمی از سوی وزیر کشاورزی افزایش پیدا کند و با رایزنی‌ها به ۲۲ هزار تومان ارتقاء یابد. دراین‌باره گفت‌وگوهایی نیز انجام‌شده و همواره درحال بحث و تبادل‌نظر با مقامات اجرایی کشور خواهیم بود. وی بابیان این‌که نرخ خرید تضمینی باید متناسب با تورم جامعه باشد، افزود: کوشش مان

 این است که خرید تضمینی هرکیلو گندم متناسب با تورم باشد و به ۲۲ هزار تومان ارتقاء یابد. نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان مطرح و نهایی شده اما مصوب نشده است. مطابق با قانون مبنای قیمت‌گذاری نشستی با حضور کشاورزان، جمع اتحادیه کشاورزان، وزرای مربوطه و دو عضو از نمایندگان مجلس خواهد بود. ریاست این نشست بر عهده وزیر جهاد کشاورزی است و به‌همین‌خاطر سرانجام نرخ نهایی خرید تضمینی هرکیلو گندم از سوی وزیر اعلام خواهد شد. بنابراین نرخ نهایی پس از مشورت‌های شکل گرفته از سوی دولت تعیین تکلیف می‌گردد. علیزاده برمی تصریح کرد: مهم‌ترین موضوعات مطرح‌شده در نشست با اعضای تشکل‌های کشاورزی و وزرا، میزان درآمد و توانایی دولت برای نرخ نهایی و میزان تولید گندم در هر سال زراعی می‌باشد. براین‌اساس عوامل مختلف درنظر گرفته‌شده و در حال بررسی می‌باشد. عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در تشریح نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومانی برای خرید تضمینی هرکیلو گندم عنوان کرد: تلا‌شمان این است که نظر وزیر جهاد کشاورزی برای خرید تضمینی هرکیلو گندم به ۲۲ هزار تومان تغییر یابد و نرخ نهایی رقمی بالاتر از ۱۹ و۵۰۰ تومان باشد. نماینده مردم دامغان در مجلس یازدهم در پاسخ به این‌که در کنار مؤلفه افزایش قیمت به چه مشوق‌هایی نیاز داریم، همچنین خاطرنشان کرد: نکته قابل‌توجه این است که در کشوری کم آب زندگی می‌کنیم و براین‌اساس به دنبال افزایش سطح زیرکشت نمی‌باشیم.

مقصودمان افزایش محصول در واحد سطح می‌باشد. متأسفانه در شرایط حال حاضر میزان تولید کشور برابر با ۶۰  درصد حجم تولید کشورهای متوسط دنیا می‌باشد. او بابیان این‌که افزایش تولید در واحد سطح غیرممکن نیست و به سهولت قابلیت اجرایی خواهد داشت، همچنین متذکر شد: اگر بتوانیم ۵۰ درصد از تولید گندم دیم‌ را در واحد سطح افزایش دهیم و تولید گندم آبی را به حدود ۵/۵ تن برسانیم، به افزایش تولید قابل‌توجهی با سطح زیر کشت و حجم آب فعلی کشور دست پیدا خواهیم کرد. بنابراین افزایش تولید امری دشوار نخواهد بود و از مسیر قوانینی همچون اجرای دقیق الگوی گشت و دانش‌بنیان ساختن کشاورزی مسیر خواهد بود. وی در پایان این گفت‌وگو با تأکید فعال‌سازی شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه کشاورزی بیان داشت: امیدواریم گام‌به‌گام در راستای افزایش تولید و محصول در واحد سطح پیش برویم و قوانینی همچون الگوی کشت را به شکلی دقیق به اجرا برسانیم. بی‌شک اجرای الگوی کشت و دانش‌بنیان شدن محصولات کشاورزی امری کمک‌کننده خواهد بود و موجب بهبود معیشت کشاورزان و رونق تولید خواهد شد. 

|
برچسب ها
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.