افزایش تولید نیازمند سرمایهگذاری جدید و جدی در کشور است
جعفر قادری، نماینده مردم شیراز و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی درباره نامگذاری شعار سال از سوی رهبر انقلاب به خبرنگار «رسالت» اظهار کرد: به منظور رشد تولید نیازمند رشد نهادههای تولید و اعمال سیاستهای درست در بخشهای تولیدی هستیم. مهمترین عامل تولید، سرمایه است و در این راستا میبایست میزان استفاده از سرمایهگذاری انجام شده را افزایش دهیم و سرمایهگذاریهای جدید را رقم بزنیم.
وی افزود: بسیاری از طرحها و پروژههای زیربنایی نیمه تمام رها شده و نیازمند تکمیل هستند. بسیاری از خطوط تولیدی کشور نیز نیازمند بروز رسانی هستند. به طورحتم چنین روندی نیازمند سرمایهگذاری جدید و جدی در کشور است.
قادری تصریح کرد: ضرورت دارد تا سود حاصل از فعالیتها را به چرخه سرمایهگذاری بازگردانیم و الزامی مبنی بر سرمایهگذاری سود حاصل از تولید را رقم بزنیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: به منظور کنترل تورم و رشد تولید نیازمند تقویت تعاملات هستیم. بنابراین نباید از سرمایهگذاری خارجی غافل شویم. کشورهای همسایه و دوست همچون چین و روسیه میتوانند در این تعاملات نقش مثبت و قابل توجهی داشته باشند.
او متذکر شد: با افزایش تعاملات میتوان ظرفیتهای اقتصادی کشور را رونق بخشید. همچنین ضرورت دارد مانع از احتکار سرمایه از سوی برخی افراد شویم. متاسفانه برخی افراد منابع مالی را احتکار کردهاند و مانع از بازگردانی سرمایه به تولید کشور شدهاند. باید به سمتی حرکت کنیم که افراد منافع خود را همراستای منافع جامعه تعریف کنند.
وی یادآور شد: در بخش نیروی کار میبایست قانون کار را اصلاح و دولت را جایگزین کارفرما کوچک کنیم.
قادری گفت: برخی مدیران علیرغم آنکه مومن و دیندار هستند اما شیوه مدیریت را به خوبی نمیدانند. در این افراد ممکن است خلوص نیت به خوبی دیده شود اما دانش مدیریتی روز وجود ندارد. بنابراین نیازمند تغییر این مدیران و جایگزینی این افراد با مدیران با تجربه و کارآمد هستیم. باید به مجرب بودن مدیران و تواناییهایشان در بخش مدیریتی توجه ویژه داشته باشیم. بیشک تجربه به تنهایی کافی نیست و دانش به تنهایی نیز رهگشا نخواهد بود. مدیریت نیازمند دارا بودن کلیه عوامل مدیریتی همچون توانایی و دانش تخصصی است. ضرورت دارد تا بستر روی کارآمدن افراد متخصص و با تجربه را رقم بزنیم و از حضور شان در معاونت دستگاهها بهره بگیریم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی همچنین ادامه داد: باید دانش به روز داشته باشیم و از ظرفیت کشورهای دوست و همسایه بهره بگیریم. مطابق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی نیز میتوانیم از شرکتهای دانش بنیان بهره بگیریم و دانش فنی در کشور را نهادینه سازیم.
قادری اظهارکرد: باید نظام مبادلهای و تهاتری را در دستور کار قرار دهیم و از این امکان به منظور کاهش آسیبپذیری اقتصادی بهره بگیریم. همچنین باید ابزارها و روشهای تامین مالی را به درستیمورد استفاده قرار دهیم. دولت نیز در این راه باید منابع خود در بخشهای سرمایهگذاری به کار بگیرد و ظرفیت های
کشور را توسعه ببخشد. بیشک عدم توسعه ظرفیتها موجب تلاطمهای ارزی و عدم تاب آوری کشور خواهد شد. باید از ظرفیتهای موجود بهره بگیریم تا تابآوری اقتصادی ما در مقابل تکانههای بیرونی افزایش یابد.
وی در پایان این گفتوگو بیان داشت: تسهیل مجوزهای کسب و کار، کاهش وابستگی به دلار، استفاده از سیاستهای تهاتری از جمله عوامل مهم و راهگشا در توسعه اقتصاد کشور هستند. همچنین باید ظرفیت دریایی کشور بهره بگیریم و اقتصاد دریا پایه را رقم بزنیم؛ بهجای انتقال آب میتوانیم فعالیتهای آببر در کنار دریاها را ایجاد کنیم. رشد تولید نیازمند بازار گسترده است و بازار گسترده نیازمند افزایش تعامل با کشورهای دوست و همسایه میباشد. عمده تجارت کشور با کشورهایی مانند روسیه، چین، امارات و عراق است. بنابراین می توان از امکان کاهش وابستگی به دلار استفاده کرد. با توجه به این موضوع میتوان برای تجارت از سیاستهای تهاتری با این کشورها استفاده کرد و وابستگی به دلار را کاهش داد و بر نقل و انتقالات ارزی کنترل بیشتری داشت.
جعفر قادری
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.