افتتاح خط راهآهن ایران و افغانستان، مسیر جدید توسعه اقتصادی دو کشور
حانیه مسجودی
شهریار حیدری، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درمورد افتتاح خط راه آهن ایران و افغانستان به «رسالت» میگوید: یکی از راههای توسعه کشور، خط حمل و نقل ریلی، زمینی و هوایی است و یکی از مهمترین صنایعی که در بحث توسعه در دنیا بسيار رایج است صنعت حمل و نقل ریلی است. خطوط راه آهن ایران وافغانستان نیز اکنون پس از سالها افتتاح شد و دو کشور به دنبال این ارتباط ریلی بودند.
وی افزود: افغانستان کشوری است که در حوزه تولید مواد خام در منطقه پیشرفته است اما صنعت متناسب با تولید ندارد، بنابراین هم وارد کننده و هم صادر کننده است. یکی از مشکلات افغانستان، به اصطلاح در تنگنای جغرافیایی است چراکه به آبهای آزاد دسترسی ندارد. اما با استفاده از این خط ریلی و راهآهن ارتباط این کشور به دریاهای آزاد از جمله دریای عمان از خاک جمهوری اسلامی ایران برقرار میشود.
حیدری تأکید کرد: خط راه آهن ایران و افغانستان یک مزیت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی برای این کشور محسوب میشود و با توجه به ارتباطی که اکنون برقرار شد میتوانیم بسیاری از کالاهایی که امکان صادرات یا وارد کردن آنها به دلیل شرایط جغرافیایی را با خودرو نداشتیم با استفاده از خط آهن برقرار کنیم.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس عنوان کرد: در آینده ارتباط داخلی نیز با این خط راه آهن برقرار میشود. همچنین این ارتباط به توان اقتصادی دو کشور نیز کمک میکند و ژئوپلیتیک خوبی هم برای ما و هم برای افغانستان خواهد بود چرا که افغانستان مشترکات زیادی با جمهوری اسلامی ایران دارد و یکی از راههای استفاده از این مشترکات ارتباط زمینی یا هوایی یا ریلی است. ارتباط زمینی و هوایی تا حدودی در مرزها برقرار بوده اما جوابگو نبوده است.
او افزود: بنده پیش از نمایندگی در مجلس شورای اسلامی مدیرکل مرز بودم و کاملا از شرایط مرزی و موقعیت مرزی و نیازمندیهای دو طرف اطلاعات دقیق دارم. بنابراین ایجاد خط ریلی یک ضرورت بود و خوشبختانه بعد از سالها که دو ملت پشت مرزها آرزوی برقراری آن را داشتند، ایجاد شد.
حیدری میگوید: آمریکاییها سالها برای انجام نشدن این کار با بهره گیری از ابزارهای ضد امنیتی و سیاسی درصدد ایجاد خلل و از دو جهت تلاش کرده بودند تا افتتاح خط راه آهن ایران و افغانستان انجام نشود. در نتیجه این اقدام نشان از توان و قدرتمندی جمهوری اسلامی ایران در منطقه است و میتواند راه جدیدی برای ورود به موضوعات اقتصادی دو کشور باشد.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در انتها یادآورشد: افغانستان باید ضریب امنیت این مسیر را بیشتر کند تا زمانی جریانات ضد امنیتی آن را تهدید نکند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.