اعتراف بزرگ پنتاگون - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 51744
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 11 مهر 1400 - 6:12 |
افغانستان به پاشنه آشیل کاخ سفید تبدیل شده است

اعتراف بزرگ پنتاگون

 بلندپایه‌ترین مقامات وزارت دفاع ایالات‌متحده در نشست کمیته‌ نیروهای مسلح سنا شرکت کردند تا به سؤالات سناتورها درباره عملکرد آمریکا در خصوص خروج از افغانستان پاسخ بدهند.
اعتراف بزرگ پنتاگون
فخرالدین اسدی
 بلندپایه‌ترین مقامات وزارت دفاع ایالات‌متحده در نشست کمیته‌ نیروهای مسلح سنا شرکت کردند تا به سؤالات سناتورها درباره عملکرد آمریکا در خصوص خروج از افغانستان پاسخ بدهند. لوید آستین، وزیر دفاع ایالات‌متحده در این نشست اعلام نمود که فروپاشی سریع ارتش افغانستان پنتاگون را غافلگیر کرد. هرچند پیش‌ازاین برخی از مقامات پنتاگون به جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا در مورد احتمال سقوط ارتش افغانستان هشدار داده بودند اما، لوید آستین، وزیر دفاع ایالات‌متحده فروپاشی سریع ارتش افغانستان را غافلگیرکننده خواند. 
 رمزگشایی از غافلگیری واشنگتن در افغانستان سخنان وزیر دفاع آمریکا به‌وضوح نشان می‌دهد که دولت بایدن علی‌رغم ادعای همیشگی خود در خصوص تسلط بر عرصه سیاست خارجی و امنیت بین‌المللی، نتوانسته است آینده‌پژوهی واقع‌بینانه‌ای درخصوص تحولات جاری در افغانستان داشته باشد. اگرچه آمریکا قصد خروج از افغانستان را در قالب یک «پروسه قابل مدیریت» داشته، اما درنهایت با یک «پروژه ناقص و ناگهانی» مواجه شده است. به گزارش رادیو فرانسه، لوید آستین که در نشست پرسش و پاسخ کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا شرکت کرده بود، گفت: «ارتش افغانستان به‌رغم همه آموزش‌هایی که از سوی ما و هم‌پیمانان ما دیده بود به‌سادگی فروپاشید و همه ما را غافلگیر کرد. واقعیت این است که در بسیاری موارد حتی یک تیر هم شلیک نشد و هر ادعای غیرازاین صادقانه نیست».وزیر دفاع دولت بايدن  ضمن تأکید درباره تحلیل نادرست پنتاگون از شرایط افغانستان تصریح کرد، رهبران آمریکا باید برخی حقایق ناخوشایند در مورد ارتش افغانستان را بپذیرند. وی افزود: «ما به ابعاد خسارات ناشی از فساد در رده‌های بالای ارتش افغانستان توجه نکردیم. ما تأثیر مخرب جابه‌جایی‌های مکرر در فرماندهی ارتش به دستور اشرف غنی را نادیده گرفتیم».   
وقتی آمریکا اشرف غنی را جدا از خود می‌داند! 
اظهارات لوید آستین واقعا قابل‌تأمل است! او در حالی اشرف غنی را مقصر ناکارآمدی ارتش  در افغانستان قلمداد می‌کند که رئیس‌جمهور سابق افغانستان، متغیری وابسته به کاخ سفید و نهادهای قدرت در آمریکا بوده است. در این میان، وزیر دفاع آمریکا، ادعاهایی را نیز در خصوص توافقات صلح دوحه مطرح کرده است :
«توافق صلح دوحه که میان آمریکا و طالبان به امضا رسید نیز روی روحیه نیروهای ارتش افغانستان تأثیر منفی گذاشت. ما پیش‌بینی نکرده بودیم که این توافق همچون گلوله برفی که به بهمن تبدیل می‌شود، چنین اثر مخربی را در پی داشته باشد.»
ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز پس از حضور در این جلسه با انتشار بیانیه‌ای خروج نیروهای ایالات‌متحده از افغانستان را «شکست استراتژیک» خواند و تأکید کرد که «دشمن در کابل به قدرت رسیده است». وی طالبان را یک سازمان تروریستی خواند و گفت که این گروه  روابط خود را با القاعده قطع نکرده است.از سوی دیگر، ژنرال کنت مک‌کنزی، فرمانده سنتکام (مرکز فرماندهی ایالات‌متحده) نیز که در جلسه اخیر  سنا شرکت کرده بود، گفت به جو بایدن توصیه کرده بود که برای جلوگیری از فروپاشی دولت پیشین افغانستان، ۲۵۰۰ نظامی آمریکایی را در این کشور نگه دارد. این در حالی است که جو بایدن یک ماه پیش (اوت ۲۰۲۱) به شبکه ای‌بی‌‌سی گفت به یاد نمی‌آورد که «هیچ‌کس» به او توصیه کرده باشد که ۲۵۰۰ نیروهای آمریکایی را در افغانستان نگه دارد.
 نشانه‌های نادرست در خصوص جنگ افغانستان 
بدیهی است که افغانستان، نماد شکست آمریکا در منطقه و نظام بین‌الملل محسوب می‌شود.بی‌دلیل نیست که حتی در نظرسنجی‌های داخلی در آمریکا، اکثر شهروندان معتقدند کشورشان وارد یک جنگ طولانی‌مدت، بی‌ثمر و پرهزینه شده است. در اکثر نظرسنجی‌ها، تأکید شده است که واشنگتن بازنده میدان نبرد در افغانستان بوده است.هم‌اکنون، مقامات آمریکایی از احترام به افکار عمومی دنیا در قبال افغانستان سخن می‌گویند!  حتی بایدن در اظهاراتی تأمل‌برانگیز تأکید کرده است : قرار نیست آمریکا به هر مکانی که در آن القاعده حضور دارد حمله کند! 
مقامات آمریکایی در حالی این سخنان را مطرح می‌کنند که در سال ۲۰۰۳ میلادی و درحالی‌که مخالفت افکار عمومی جهان با تصمیم دولت بوش در خصوص اشغال عراق تشدید شده بود، در کسوت یک سناتور دموکرات با این جنگ خانمان‌برانداز موافقت کرد! اکنون نیز بایدن درصدد آن است تا تجزیه عراق را به‌عنوان یکی از طرح‌های مبنایی که خود واضع آن بوده است، به سرانجام برساند. تجزیه عراق و افغانستان بر اساس دو مؤلفه قومیت و مذهب ، نقشه خطرناکی است که جوبایدن و همراهانش در کاخ سفید مشغول بازتعریف و تعیین شاخص‌های عملیاتی آن هستند. بنابراین، باید مراقب بود تا از مواضع مقامات آمریکایی ، برداشت متفاوتی در اذهان ایجاد نشود. منظور بایدن  از عدم حمله آمریکا به مناطقی که القاعده در آن حضور دارد، نافی ارتباطات پشت پرده آمریکا و این جریان تروریستی نیست. از سوی دیگر، دموکرات‌های کاخ سفید بارها نشان داده‌اند که «جنگ نیابتی» از طریق تقویت نظامی و مالی گروه‌های تروریستی –تکفیری را نسبت به گزینه «اشغالگری مستقیم» ترجیح می‌دهند. بی‌دلیل نبود که در سال ۲۰۱۳ میلادی و با حمایت آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی، شاهد تشکیل گروه تروریستی –تکفیری داعش و اعلام موجودیت آن در منطقه بودیم. در حال حاضر نیز واشنگتن در تلاش است تا پروسه استقرار داعش در مناطق مختلف افغانستان را با همکاری مهره‌ها و مزدوران منطقه‌ای خود تکمیل کند. در مقابل، برخی همراهان آمریکا در طول بیست سال جنایت در افغانستان، به فکر اجرای طرح‌های خطرناکی هستند که در حقیقت، با هدف حمایت از تروریست‌های تکفیری طراحی‌شده‌اند! به‌عنوان‌مثال، اصرار لندن و پاریس در خصوص ایجاد منطقه امن در افغانستان، نه با هدف استقرار صلح و ثبات در این کشور، بلکه با هدف انهدام دوباره زیرساخت‌های سیاسی و امنیتی در این کشور و بحران سازی امنیتی مزمن در این کشور صورت می‌گیرد. ازاین‌رو باید مراقب بازی خطرناک بازیگران غربی در افغانستان بود. بدون شک، « تحقق افغانستان ثبات» هیچ‌گاه جایگاهی در قاموس سیاست خارجی آمریکا و دیگر اعضای پیمان آتلانتیک شمالی ( ناتو) نداشته و در آینده نیز نخواهد داشت. 
نویسنده : فخرالدین اسدی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای اعتراف بزرگ پنتاگون بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.