اعتراض سازنده، نیازمند افزایش سواد رسانه‌ای - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 47788
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 04 مرداد 1400 - 2:39 |
چرایی تبدیل برخی از اعتراضات مردمی به اغتشاش در کشور بررسی شد

اعتراض سازنده، نیازمند افزایش سواد رسانه‌ای

طبق اصل 27 قانون اساسی «تشکیل‏ اجتماعات‏ و راهپیمایی‏‌ها، بدون‏ حمل‏ سلاح‏، به‏ شرط آنکه‏ مخل‏ به‏ مبانی‏ اسلام‏ نباشد، آزاد است.» براساس این اصل، تجمع و راهپیمایی، یک حق اساسی برای مردم در نظر گرفته شده و مردم حق دارند از مدنیت و حقوق شهروندی خود دفاع کنند و می‌توانند بدون تخریب اموال عمومی و اقدامات مسلحانه، اعتراض خود را به گوش مسئولان برسانند و دولت هم موظف است بسترهای لازم را برای آشنایی مردم با حقوق شهروندی فراهم سازد.
اعتراض سازنده، نیازمند افزایش سواد رسانه‌ای

سعید امینی
طبق اصل ۲۷ قانون اساسی «تشکیل‏ اجتماعات‏ و راهپیمایی‏‌ها، بدون‏ حمل‏ سلاح‏، به‏ شرط آنکه‏ مخل‏ به‏ مبانی‏ اسلام‏ نباشد، آزاد است.» براساس این اصل، تجمع و راهپیمایی، یک حق اساسی برای مردم در نظر گرفته شده و مردم حق دارند از مدنیت و حقوق شهروندی خود دفاع کنند و می‌توانند بدون تخریب اموال عمومی و اقدامات مسلحانه، اعتراض خود را به گوش مسئولان برسانند و دولت هم موظف است بسترهای لازم را برای آشنایی مردم با حقوق شهروندی فراهم سازد.
رهبر معظم انقلاب اعتراضات مردم خوزستان را نسبت به وضعیت آب بحق دانستند و گفتند که نمی‌توان از معترضان گله‌مند بود؛ زیرا مسئله آب، موضوع کوچک و بی‌اهمیتی نیست. درواقع اعتراض نسبت به شرایط موجود حق مردم است و ایشان هم به‌عنوان عالی‌ترین مقام حکومتی این حق را برای مردم محفوظ می‌دارند، اما میان اعتراض و اغتشاش رشته نازکی است که اگر در رفتارها و باورها دقت کامل نشود، این رشته نازک پاره خواهد شد و اعتراض به اغتشاش تبدیل می‌شود.
ضرورت تشخیص سره از ناسره در فضای رسانه
طی روزهای اخیر شاهد بودیم اعتراضات بحق مردم خوزستان با دخالت عناصر خارجی و خباثت رسانه‌های معاند به ناآرامی کشیده شد؛ البته هرچند با پیگیری‌های انجام‌شده اعتراضات فروکش کرد و تیر معاندان نظام به سنگ خورد، اما آنچه‌که مهم است و باید مورد مداقه بیشتری قرار بگیرد این است که مردم حتماً از سواد و اطلاعات کافی برای تشخیص سره از ناسره بهره‌مند باشند.
چند دهه است که پروژه «ناامن‌سازی» ایران دنبال می‌شود و تاکنون هزینه‌های هنگفتی برای کادرسازی، آموزش و تجهیز گروه‌های معاند جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است. واقعیت ماجرا این است که محور عبری-عربی و غربی
 به دنبال تقویت بی‌ثباتی در داخل ایران است و ضدانقلاب و عناصر تروریست برنامه‌های وسیعی برای ناامن کردن مرزهای کشور و شهرهای مرزی دارند. تروریست‌ها و معاندان در راستای پیشبرد پروژه ناامن‌سازی ایران بر روی جنگ رسانه‌ای و فریب افکار عمومی حساب ویژه‌ای باز کرده‌اند.
 آن‌ها تلاش می‌کنند با وارونه جلوه دادن واقعیت‌ها و سیاه‌نمایی‌های رسانه‌ای مطالبات مردمی را به حاشیه ببرند و صحنه مطالبه‌گری را به صحنه نزاع و فتنه تبدیل کنند و در این بین فقط مطالبات مردم رنگ خواهد باخت و از نظرها کنار می‌رود؛ دقیقاً مانند آنچه در سال ۹۸ در ماجرای افزایش قیمت بنزین رخ داد. در آن سال با تبدیل صحنه مطالبه‌گری و اعتراض به صحنه فتنه؛ خواسته بحق مردم در خصوص ناکارآمدی تیم اقتصادی دولت و افزایش قیمت بنزین به حاشیه رانده شد.
افزایش سواد رسانه و عدم گرفتاری در دام دشمنان
ایجاد التهاب در جامعه، زیر سؤال بردن حاکمیت و نیز ایجاد یأس و ناامیدی و درنهایت افزایش تنش و ناآرامی در زمره سیاست‌های رسانه‌ای دشمن قرار دارد و در این شرایط سواد رسانه‌ای به عنوان مهم‌ترین مقوله محسوب می‌شود. وقتی دشمنان تلاش می‌کنند افکار عمومی را در راستای منافعشان هدایت سازند، ضروری است که سواد رسانه‌ای مردم افزایش یابد تا مبادا در دامی که دشمنان پهن کرده‌اند، گرفتار نشوند. این مهم با کمک دولت و رسانه‌های داخلی قابل تحقق است و از سوی دیگر، دستگاه‌های اجرایی و رسانه‌های رسمی و ملی باید اخبار صحیح و قابل استناد ارائه کنند تا احتمال هرگونه سوءاستفاده و میدان‌داری رسانه‌های معاند به حداقل کاهش یابد.
 اغتشاش جزء حقوق شهروندی نیست 
پرواضح است حساب اغتشاش‌گران را که از سوی بیگانگان حمایت می‌شوند باید از معترضانی که به‌دنبال احقاق حق خود هستند، جدا دانست. در هیچ کشوری اغتشاش و تخریب اموال عمومی جزء حقوق شهروندی محسوب نمی‌شود و همه دولت‌ها این نوع رفتارها را اغتشاش و در ضدیت با امنیت ملی تعریف کرده‌اند و به‌تبع آن با چنین رخدادهایی برخورد خواهند کرد. طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران به‌خاطر ماهیت ضداستکباری  و استقلال‌خواهی خود همواره مورد هجمه و تهدید دشمنان و معاندان در فضای مجازی و حقیقی قرار داشته باشد. آن‌ها از هر فرصتی استفاده می‌کنند تا تحت پوشش خیرخواهی به ناآرامی‌های کشور دامن بزنند و اعتراضات را به اغتشاش تبدیل کنند و در چنین فضایی مردم باید توانایی تشخیص تفاوت میان واقعیت و دروغ را داشته باشند.

نویسنده : سعید امینی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای اعتراض سازنده، نیازمند افزایش سواد رسانه‌ای بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.