اصناف در مرخصی اجباری! - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 46726
  پرینتخانه » اقتصادی, مطالب روزنامه, ویژه تاریخ انتشار : 16 تیر 1400 - 6:50 |
نارضایتی اصناف از تعطیلی بازار تهران در آغاز موج پنجم کرونا

اصناف در مرخصی اجباری!

اوج‌گیری شیوع کرونا و آغاز موج پنجم شیوع بیماری باعث ایجاد شرایط قرمز کرونایی در تهران و شهرهای دیگری در تهران شد و ستاد ملی مقابله با کرونا هم دستور تعطیلی دوهفته‌ای بازار و اصناف تهران را صادر کرد. بر اساس اعلام این ستاد و در راستای مبارزه با این بیماری محدودیت‌هایی برای فعالیت برخی از گروه‌های شغلی توسط ستاد ملی کرونا اعلام شد که به‌جز اصناف گروه شغلی یک، فعالیت سایر گروه‌های شغلی دو، سه و چهار برای بار دوم در سال 1400از 13 تیرماه  به مدت دو هفته ممنوع اعلام‌شده است.
اصناف در مرخصی اجباری!

نفیسه امامی 
اوج‌گیری شیوع کرونا و آغاز موج پنجم شیوع بیماری باعث ایجاد شرایط قرمز کرونایی در تهران و شهرهای دیگری در تهران شد و ستاد ملی مقابله با کرونا هم دستور تعطیلی دوهفته‌ای بازار و اصناف تهران را صادر کرد. بر اساس اعلام این ستاد و در راستای مبارزه با این بیماری محدودیت‌هایی برای فعالیت برخی از گروه‌های شغلی توسط ستاد ملی کرونا اعلام شد که به‌جز اصناف گروه شغلی یک، فعالیت سایر گروه‌های شغلی دو، سه و چهار برای بار دوم در سال ۱۴۰۰از ۱۳ تیرماه  به مدت دو هفته ممنوع اعلام‌شده است.
وزارت بهداشت ایران اعلام کرده است با توجه به تشدید روند ابتلای به ویروس کرونا، ۹۲ شهرستان ازجمله تهران در وضعیت قرمز، ۱۸۳ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۱۷۳ شهرستان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند. شرایط جدید برای این رنگ‌بندی از روز شنبه اجرایی و مقررات شرایط قرمز در این شهرها به اجرا گذاشته شد.
به گزارش وزارت بهداشت، شیوع سویه‌های جدید ویروس و کاهش سطح مراقبت‌های بهداشتی ازجمله حضور در مراکز پرازدحام، صرف غذا در رستوران‌ها و تالارهای سرپوشیده و سفر با وسایل نقلیه عمومی که به‌خوبی تهویه نمی‌شوند باعث آغاز موج پنجم کرونا در ایران شده‌ است.
با اعلام وضعیت قرمز تهران مجددا بازار و سایر صنوف مجبور به تعطیلی شدند درحالی‌که تعطيلات مکرر از سال گذشته آن‌ها را درمانده کرده است. تعطیلی اجباری در حالی است که علاوه بر تحمل فشار اقتصادی ناشی از تعطیلات چندباره از اواخر سال ۹۸، با مشکلات عدیده دیگر اقتصادی ازجمله فشار فزاینده تورم، افزایش هزینه‌ها، کاهش درآمدزایی و ورشکستگی روبه‌رو شده‌اند. 
عدم بازگشایی کسب‌وکارها خسارت‌های مالی فراوانی را به اصناف وارد کرده است، زیرا علی‌رغم اینکه فاقد هرگونه درآمدی هستند، اما باید اجاره‌بها و مزد کارگران و سایر هزینه‌ها را پرداخت کنند که این موضوع فشار مالی شدیدی را به این گروه وارد می‌کند.  
رئیس اتاق اصناف تهران در ۱۳ تیرماه ۱۴۰۰ با ارسال نامه‌ای به استاندار تهران نارضایتی از ادامه تعطیلی صاحبان صنوف و بازاریان را اعلام کرد و بیان داشت که همراه اصناف، سازمان‌ها و ارگان‌هایی که با حوزه اصناف ازجمله بانک‌ها، سازمان‌های امور مالیاتی
 و … نیز باید تعطیل شوند. اصناف مختلف برای جلوگیری از ورشکستگی باید فعالیت داشته باشند، اما بسته بودن واحدهای صنفی و درعین‌حال فعالیت بانک‌ها و سازمان امور مالیاتی با توجه به شرایط اقتصادی
 سخت کنونی، منطقی به نظر نمی‌رسد.
آغاز موج پنجم کرونا در تهران و دیگر شهرهای کشور دلایل متعددی ازجمله انجام مسافرت‌ها و عدم رعایت پروتکل‌ها توسط افراد در تعامل با یکدیگر داشته است، بنابراین نباید تاوان اشتباه همه مردم توسط اصناف و کسبه و بازاریان پرداخت شود، زیرا غیرفعال بودن صنوف به‌تنهایی تأثیر زیادی در کاهش شیوع کرونا نخواهد داشت. 
از سوی دیگر تعطیلی اصناف همچون زنجیره‌ای است که می‌تواند به بیکار شدن کارگران و صاحبان کسب‌وکار منجر گردد و درنهایت ضربه سختی به اقتصاد کشور وارد کند. بیش از یک سال از شیوع ویروس کرونا می‌گذرد و در این مدت بیشترین آسیب اقتصادی به صنوف واردشده است و با ادامه این روند به‌احتمال‌زیاد بسیاری دیگر توان ادامه این روند را نخواهند داشت.
تعطیلی اخیر نارضایتی اصناف را در پی داشته و به گفته بعضی از کسبه بازار، زیان شیوع کرونا به‌اندازه رکود اقتصادی سنگین بوده است. بعضی از کسبه هم با باز کردن نصف و نیمه درب‌های مغازه خود و خریدوفروش‌هایی که از این طریق انجام می‌دهند به دنبال جبران بخشی از زیان‌های واردشده هستند، هرچند که احتمال جریمه شکستن قرنطینه را هم می‌دهند.
این در حالی‌است که مشکلاتی نظیر قطع مکرر برق فعالیت بسیاری از اصناف را دچار مشکل کرده است و با استناد به گفته این گروه حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد آن‌ها هم ملزم به پرداخت اجاره ‌هستند.
بانک‌ها و سازمان‌های مالیاتی هم تعطیل شوند
قاسم نوده فراهانی، رئيس اتاق اصناف تهران در گفت‌وگو با «رسالت» با اعتراض به تعطیلی مجدد اصناف در پی آغاز موج جدید کرونا اظهار کرد: ما باید نحوه زندگی کردن با کرونا را یاد بگیریم و بدانیم این مشکل تا مدت‌ها همراه ما خواهد بود. ستاد ملی کرونا و استانداری تهران می‌توانند پروتکل‌هایی را برای اصناف درنظر بگیرند تا آن‌ها بتوانند به کسب‌وکار خود مشغول باشند و ما هم آن‌ها را ملزم به رعایت پروتکل‌ها می‌کنیم. 
وی اضافه کرد: اصناف متعهد می‌شوند پروتکل‌ها را رعایت کنند، اما خواسته‌شان باز شدن بازار و پاساژهای تجاری است. ما باید با کرونا زندگی کنیم و کسب‌وکارها هم فعالیت خود را ادامه دهند.
اتحادیه‌ها از زمانی که خبر تعطیلی دوهفته‌ای اعلام شد به این مسئله معترض هستند، زیرا اعلام می‌کنند اگر بازار به‌طور کامل تعطیل است چرا تعدادی از شعبه‌های بانک در بازار باز هستند.رئيس اتاق اصناف تهران یادآور شد:
نباید صنوف مختلف در نوک پیکان تعطیلی با شیوع کرونا قرار بگیرند زیرا بیماری در هنگام سفر، رفت‌وآمدهای خانوادگی و حمل‌ونقل عمومی شیوع پیدا می‌کند و همه افراد ملزم به رعایت هستند. درصورتی‌که فقط اصناف رعایت کنند و بقیه مردم توجهی به پروتکل‌ها نداشته باشند کمکی به کنترل بیماری نمی‌شود. نوده فراهانی با اشاره به فرارسیدن زمان ارائه اظهارنامه‌های مالیاتی گفت: در روزهایی که زمان اعلام اظهارنامه مالیاتی است بازار تعطیل می‌شود. صنوف در این شرایط چگونه اسناد و مدارک لازم برای آماده کردن اظهارنامه‌ها را در اختیار داشته باشند. اصناف می‌خواهند حالا که بازار دو هفته تعطیل است، به همین میزان زمان ارائه اظهارنامه‌ها هم به تأخیر بیفتد. 
وی تعطیلی چندباره کسب‌وکارها را باعث وارد شدن ضرر و زیان به کسبه و صنوف عنوان کرد و افزود: صنوف مختلف وقتی مجبور به تعطیل کردن واحدهای صنفی خود باشند با کاهش درآمدهای خود مواجه می‌شوند، درحالی‌که باید به کارمندان حقوق پرداخت کرده و بیمه آن‌ها را بپردازند و مالیات پرداخت کنند. با ادامه این وضعیت بسیاری از اصناف از گردونه فعالیت خارج می‌شوند.
نوده فراهانی در پایان سخنانش با اشاره به ميزان خسارت بر اصناف در دو هفته پيش رو بیان کرد: حتما با اين تعطيلی به اصناف خسارت وارد می‌شود، زیرا هزینه‌ها هستند، ولی درآمدی نیست. ما در تعطیلی‌های قبلی، اصنافی که به آن‌ها خسارت واردشده بود را با ميزان خسارت به نهادهای مختلف اعلام کرديم، اما اقدامی برای آن‌ها انجام نگرفت. به‌طورقطع در دو هفته پيش رو هم به اصناف ضرر و زیان وارد می‌شود، اما مشخص نيست که کمکی به آن‌ها خواهد شد يا خير.
محمدباقر مجتبایی، دبیرکل اتاق اصناف درباره خسارت‌های مالی تعطیلی اصناف در اردیبهشت‌ماه امسال از کاهش فروش روزانه ۵ هزار میلیارد تومانی و برگشت ۸۹۳ هزار فقره چک اصناف به ارزش ۲۳ هزار میلیارد تومان
خبر داده بود که حاکی از وضعیت نامناسب فعالان اقتصادی به دلیل تعطیلی پی‌درپی آن‌ها بوده است.تصمیمات فرسایشی تعطیلی اصناف و عدم‌حمایت‌های دولتی در این وضعیت مشاغل کوچک و متوسط را با مشکلات زیادی ازجمله کاهش درآمدزایی و عدم تأمین هزینه‌های جاری روبه رو کرده است. نمی‌توان بار همه مشکلات و آسیب‌های ویروس کرونا را به دوش اصناف قرار داد، زیرا کرونا با تعطیلی فعالیت اصناف مهار نخواهد شد.

نویسنده : نفیسه امامی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای اصناف در مرخصی اجباری! بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.